این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۵۷-۷۰
عنوان فارسی
ارتباط تلقیح بردی ریزوبیوم ژاپونیکم و قارچ میکوریزی با کلونیزاسیون ریشه و عملکرد کمی و کیفی سویا (Glycine max) در سطوح مختلف پتاسیم
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر قارچ میکوریزا، باکتری تثبیت کننده نیتروژن و کود پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا، آزمایشی در سال 1391 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گردید. فاکتورهای آزمایش شامل قارچ میکوریزا در دو سطح شاهد بدون قارچ و مایه زنی قارچGlomus intraradices، باکتری تثبیت کننده نیتروژن (تلقیح و بدون تلقیح با باکتری Bradyrhizobium japonicum) و مصرف کود پتاسیم شامل0 صفر، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار بصورت سولفات پتاسیم بودند. نتایج نشان داد بیشترین درصد کلونیزاسیون ریشه در تیمارعدم تلقیح باکتری بردی ریزوبیوم، مصرف قارچ میکوریزا و استفاده از 100 کیلوگرم کود پتاسیم به میزان 50/94 درصد و کمترین درصد کلونیزاسیون ریشه در تیمارشاهد (عدم مصرف باکتری ریزوبیوم و قارچ میکوریزا و کود پتاسیم) به میزان 25/75 درصد مشاهده شد. بیشترین عملکرد دانه در تیمار تلقیح با باکتری بردی ریزوبیوم، مصرف قارچ میکوریزا و کاربرد 200 کیلوگرم در هکتار کود پتاسیم به میزان 1211 کیلوگرم در هکتار و کمترین عملکرد مربوط به تیمار عدم تلقیح باکتری بردی ریزوبیوم ، مصرف قارچ میکوریزا و 100 کیلوگرم کود پتاسیم در هکتار به میزان 5/733 کیلوگرم در هکتار مشاهده شد. همچنین بیشترین درصد روغن در تیمارتلقیح با باکتری بردی ریزوبیوم، مصرف قارچ میکوریزا و کاربرد 100 کیلوگرم کود پتاسیم به میزان 26/21 درصد و کمترین درصد روغن در تیمار شاهد (عدم تلقیح باکتری بردی ریزوبیوم، عدم مصرف قارچ میکوریزا و عدم کاربرد کود پتاسیم) به میزان 49/18 درصد بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Relation of Inoculation of Bradyrhizobium japonicum and Mycorrhizal Fungus with Root Colonization, Quantity and Quality of Soybean (Glycine max) Yield in Different Levels of Potassium
چکیده انگلیسی مقاله
The effect of inoculation of Bradyrhizobium and mycorrhizal fungus on root colonization, yield quantity and quality of soybean (Glycine max) in different levels of potassium, Studied by field experimental in Shahrood University Agricultural Research Station during growing season of 2012. The experiment was a factorial experiment based on randomized complete blocks design (RCBD) with three replications. The factors included mycorrhizal inoculation (non-inoculated and inoculated with Glomus intraradices), nitrogen fixation bacteria inoculation included (non-inoculated and inoculated with Bradyrhizobium japonicum) and potassium fertilizer (0, 100 and 200 kg.ha-1). Results showed that mycorrhizal factor significantly affected all of studied traits except number of seeds per pod, number of pods per plant and grain yield.Mycorrhizal inoculation significantly increased pod dry weight, root colonization percent, protein percent, oil percent and biological yield. Bradyrhizobium inoculation factor significantly affected all of studied traits. The potassium fertilizer factor significantly affected all of studied traits except number of seeds per pod trait. In most cases between 100 kg.ha-1and 200 kg.ha-1of fertilizer was not significant difference. Dual inoculation of mycorrhizal and Bradyrhizobium bacteria interactions significantly affected number of pods per plant, oil percent and root colonization percent. Bradyrhizobium, mycorrhizal fungi and potassium interactions significantly affected all of studied traits except number of seeds per pod.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمید عباس دخت |
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
فرزانه صفدری دوغایی | safdari dooghaee
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
نشانی اینترنتی
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_5341_813.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات