این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۲۶، شماره ۱، صفحات ۱۷۳-۱۸۵

عنوان فارسی تأثیر غلظت پساب کارخانه تولید خمیر‌مایه و دفعات آبیاری بر برخی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گندم در منطقه قراملک تبریز
چکیده فارسی مقاله به منظور ارزیابی تأثیر پساب شرکت ایران­­مایه بر برخی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گندم پژوهشی در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اول: دفعات آبیاری با پساب در سه سطح شامل I1= یکبار آبیاری با پساب با نسبت­های تعیین شده، I2= دوبار آبیاری با پساب با نسبت­های تعیین شده و I3= آبیاری با پساب با نسبت­های تعیین شده در کل دوره رشد و فاکتور دوم غلظت­های مختلف پساب در شش سطح شامل P0= آب شاهد، P15= درصد پساب + 8 درصد آب آبیاری، P30= 3 درصد پساب +70 درصد آب آبیاری، P45= درصد پساب + درصد آب آبیاری، P60= 0 درصد پساب +40 درصد آب آبیاری و P100= پساب خالص، بود. نتایج نشان داد که آبیاری با پساب در کل دوره رشد (سه­بار) در مقایسه با یکبار آبیاری و دوبار آبیاری با پساب به ترتیب باعث افزایش 28 و / درصدی در عملکرد بیولوژیکی گردید. با عنایت به نتایج داده­های مزرعه­ای این پژوهش، استفاده از پساب کارخانه ایران­مایه (تولید کننده خمیر­مایه) در یکبار، دو­بار و سه­بار آبیاری با نسبت­های تعیین شده پساب، اغلب اثر افزایشی روی برخی صفات مورفولوژیکی شامل ارتفاع بوته، طول پدانکل، طول سنبله و نهایتاً عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی داشت. با این حال به­ نظر می­رسد برای موارد بیشتر از سه­بار آبیاری و نیز اثرات آن روی خصوصیات خاک در دراز ­مدت نمی­توان اظهار­­نظری قطعی نمود و به مطالعات بیشتری نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبیاری، پساب، صفات مورفولوژیک، عملکرد، گندم،

عنوان انگلیسی Influence of the Irrigation Times and Wastewater Concentration of Leaven Production Plant on Some Morphological Characteristics and Yield of Wheat in Qaramalek Region of Tabriz
چکیده انگلیسی مقاله In order to assess the effects of wastewater of Iran Mayeh company on some morphological characteristics and yield of wheat, a factorial experiment based on randomized complete block design (RCBD) was conducted in three replications during 2012-13. The first factor comprised of irrigation times in 3 levels (I1= once irrigation with concentrations of wastewater, I2= twice irrigation with given concentrations of wastewater, I3= irrigation in whole of plant growth period with given concentrations of wastewater) and the second factor comprised of wastewater concentration in 6 levels included P0= irrigation with well water (control), P15=15% wastewaters +85% well water, P30= 30% wastewaters +70% well water, P45= 45% wastewaters +55% well water, P60= 60% wastewaters +40% well water, P100= 100% wastewater. The results showed that the irrigation in whole of plant growth period (three times) with given concentrations of wastewater compared to once and twice irrigation with wastewater increased biological yield by 28% and 14.6%, respectively. Therefore, based on the results of farm data, using wastewater of leaven plant (Iran Mayeh Co.) for once, twice and three times irrigation with given concentrations often had an additive effect on some morphological characters include plants height, peduncle length, ear length, and finally biological yield. However, it seems that further studies will be necessary for more than 3 times irrigation and its effects on soil properties.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سهیلا عبدلی |
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

جلیل شفق |
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

سعید زهتاب سلماسی | zehtab salmasi
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

شاهین اوستان |
گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

نسرین هاشمی عمیدی |
فارغ التحصیل کارشناسی زراعت و اصلاح نباتات، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

بهنام قلیزاده |
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_4729_763.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات