این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۵، شماره ۱، صفحات ۶۵-۸۴
عنوان فارسی
تأثیر کودهای بیولوژیک بر درصد روغن، عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در سطوح مختلف آبیاری
چکیده فارسی مقاله
چکیده به منظور بررسی تأثیر سطوح آبیاری، ازتوباکتر و قارچ مایکوریزا بر درصد روغن، عملکرد و اجزای عملکرد دانه گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)، در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1389 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. عامل اول چهار سطح آبیاری شامل آبیاری مطلوب، تنش ملایم، تنش متوسط و تنش شدید و عامل دوم تیمار بیولوژیک بذور گلرنگ در چهار سطح عدم تلقیح (شاهد)، تلقیح با ازتوباکتر و قارچ مایکوریزا، تلقیح با قارچ مایکوریزا و تلقیح با ازتوباکتر بود. نتایج نشان داد با کاهش میزان آب قابل دسترس گیاه، قطر طبق، تعداد دانه در طبق، تعداد طبق در بوته، درصد کلروفیل، وزن هزار دانه و عملکرد دانه کاهش یافت. کاربرد توأم ازتوباکتر و قارچ مایکوریزا در سطوح مختلف آبیاری اثرات معنی داری بر درصد کلروفیل، عملکرد و اجزای عملکرد دانه و درصد روغن داشت و به طور معنی داری اثرات منفی ناشی از تنش خشکی را کاهش داد. کاربرد توأم ازتوباکتر و قارچ مایکوریزا در شرایط آبیاری مطلوب بیشترین عملکرد دانه در بوته، تعداد طبق در بوته و تعداد دانه در طبق را به خود اختصاص داد. کودهای بیولوژیک، تعداد طبق در بوته، تعداد دانه در طبق و وزن هزار دانه را در تمام سطوح تنش آبیاری افزایش داد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان اظهار داشت در شرایط تنش خشکی، با کاربرد کود های بیولوژیک ازتوباکتر و قارچ مایکوریزا تا حد زیادی میتوان رشد و عملکرد گیاه گلرنگ را بهبود بخشید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ازتوباکتر، تنش خشکی، روغن، عملکرد، قارچ مایکوریزا، گلرنگ،
عنوان انگلیسی
Effect of Biological Fertilizers on Seed Oil, Yield and Yield Components of Safflower (Carthamus tinctorius L.) at Different Irrigation Levels
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract In order to investigate the effects of Azotobacter and mycorrhizal fungi on oil, yield and yield component of safflower (Carthamus tinctorius L.) in different irrigation, a factorial experiment was conducted based on randomized complete block design with three replications, Irrigation at four levels (Field capacity at 20%, 40% , 60% and 100%) and biologic fertilizers at four levels included Non-inoculated (control), inoculated with mycorrhizal fungi and Azotobacter, inoculated with mycorrhizal fungi and inoculation with Azotobacter. The experiment carried out in greenhouse of Mohaghegh Ardabili University, Agicultural Faculty. Results showed that with reduction irrigation levels, head diameter, number of seeds per head, number of heads per plant, chlorophyll, seed weight and seed yield were reduced. Azotobacter and mycorrhizal fungi at all levels of irrigation have positive effects on chlorophyll, seed yield and yield components and oil percentage and greatly reduced the negative effect of drought stress. The combined application of Azotobacter and mycorrhizal fungi have the highest grain yield per plant, number of heads per plant and number of seeds per head. Biological treatments increased the number of heads per plant, number of seeds per head and seed weight at all levels of drought stress. According to our results it can be stated that in water shortages condition, application of Azotobacter and mycorrhizal fungi greatly improved the growth and seed yield of safflower.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
یعقوب راعی |
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
جمال شریعتی |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سنندج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
وریا ویسانی |
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_3494_598.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات