این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۱-۹
عنوان فارسی
اثرات آللوپاتیک عصاره اندامهای مختلف فلفل دلمهای (Capsicum annum L.) بر میزان رشد و زیست توده دانهالهای خیار، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و بادنجان
چکیده فارسی مقاله
با توجه به این که بعضی گیاهان زراعی دارای اثر آللوپاتیک میباشند، بررسی تاثیر آن بر گیاهان به ویژه در تناوب زراعی و کشت توام از اهمیت خاصی برخوردار است. بر همین اساس، در این تحقیق توانایی آللوپاتی اندامهای فلفل دلمهای بر میزان رشد بادنجان، گوجهفرنگی، فلفل و خیار به طور جداگانه به صورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی، در سیستم کشت هیدروپونیک در گلخانه بررسی گردید. فاکتور اول نوع گیاه (فلفل، خیار، گوجهفرنگی و بادنجان) و فاکتور دوم، نوع اندام عصارهگیری شده (برگ، ریشه و ساقه) بود. ابتدا عصاره الکلی پنج درصد وزنی- حجمی حاصل از اندامهای برگ، ریشه و ساقه فلفل تهیه گردید و سپس اثر آنها بر تعداد برگ، گل، طول ریشه و ساقه، وزن تر ریشه و ساقه، وزن خشک ریشه وساقه، به عنوان صفات رشد گیاهان نسبت به نمونه شاهد بدون تیمار عصارهدهی، مطالعه شد. نتایج حاصل نشان داد که عصاره اندامهای فلفل در همه موارد اثر یکسانی بر کاهش رشد سایر گیاهان داشته است. همچنین ازآنجاییکه تحت تاثیر عصاره اندامهای مختلف فلفل، عصاره برگ در مقایسه با سایر اندامها، رشد گیاهان فوق را بیشتر کاهش داده است، مشخص میشود که برگ دارای اثر آللوپاتی بیشتری میباشد که میتوان این مسئله را به تولید نهایی مواد آللوشیمیایی در برگ مربوط دانست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آللوپاتیک، فلفلدلمهای، عصاره گیاهی، صفات رشد،
عنوان انگلیسی
Allelopathic Effects of Bell Pepper Organs' Extract on Growth Characteristics of Cucumber (Cucumis sativus L.), Eggplant (Solanum melongena L.), Bell Pepper (Capsicum annum L.), and Tomato (Lycopersicum esculanum M.) Seedlings
چکیده انگلیسی مقاله
Some crops have allelopathic effects that could be interested to study the effects on other crops, particularly in rotation and intercropping system. In this study, the allelopathic potential of bell pepper organs extract on seedling growth of cucumber, eggplant, bell pepper, and tomato was separately evaluated using a complete randomized design, in a hydroponic system under greenhouse conditions. The first variable was plant type (cucumber, eggplant, pepper, and tomato) and the second one was pepper organ type that extracted (leaf, root, and stem). Alcoholic extracts (5% w/v) of leaf, root, and stem of pepper were prepared. Then these extracts effects were investigated on all plant growth indices including number of leaves and flowers, root and shoot length, root and shoot fresh weight, and root and shoot dry weight. The results showed that all pepper organs extracts have similar effect on growth characteristics reduction of the other plants. Also, leaf extract had the most effect on reduction of growth of all the plants. It seems that the leaf had the most allelopathic effect as compared with the others. So, this effect may be related to production of allelochemicals in pepper leaves.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سارا خراسانی نژاد |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عبدالکریم کاشی |
دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1106_231.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات