این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی اثرات آللوپاتیک عصاره اندام‌های مختلف فلفل دلمه‌ای (Capsicum annum L.) بر میزان رشد و زیست توده دانهال‌های خیار، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و بادنجان
چکیده فارسی مقاله با توجه به این که بعضی گیاهان زراعی دارای اثر آللوپاتیک می­باشند، بررسی تاثیر آن بر گیاهان به ویژه در تناوب زراعی و کشت توام از اهمیت خاصی برخوردار است. بر همین اساس، در این تحقیق توانایی آللوپاتی اندام­­های فلفل ­دلمه­ای بر میزان رشد بادنجان، گوجه­فرنگی، فلفل و خیار به طور جداگانه به صورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی، در سیستم کشت هیدروپونیک در گلخانه بررسی گردید. فاکتور اول نوع گیاه (فلفل، خیار، گوجه­فرنگی و بادنجان) و فاکتور دوم، نوع اندام عصاره­گیری شده (برگ، ریشه و ساقه) بود. ابتدا عصاره الکلی پنج درصد وزنی- حجمی حاصل از اندام­های برگ، ریشه و ساقه فلفل تهیه گردید و سپس اثر آن­ها بر تعداد برگ، گل، طول ریشه و ساقه، وزن تر ریشه و ساقه، وزن خشک ریشه وساقه، به عنوان صفات رشد گیاهان نسبت به نمونه شاهد بدون تیمار عصاره­دهی، مطالعه شد. نتایج حاصل نشان داد که عصاره اندام­های فلفل در همه موارد اثر یکسانی بر کاهش رشد سایر گیاهان داشته است. هم­چنین ازآن­جایی­که تحت تاثیر عصاره اندام­های مختلف فلفل، عصاره برگ در مقایسه با سایر اندام­ها، رشد گیاهان فوق را بیشتر کاهش داده است، مشخص می­شود که برگ دارای اثر آللوپاتی بیشتری می­باشد که می­توان این مسئله را به تولید نهایی مواد آللوشیمیایی در برگ مربوط دانست. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آللوپاتیک، فلفل‌دلمه‌ای، عصاره گیاهی، صفات رشد،

عنوان انگلیسی Allelopathic Effects of Bell Pepper Organs' Extract on Growth Characteristics of Cucumber (Cucumis sativus L.), Eggplant (Solanum melongena L.), Bell‌ Pepper (Capsicum annum L.), and Tomato (Lycopersicum esculanum M.) Seedlings
چکیده انگلیسی مقاله Some crops have allelopathic effects that could be interested to study the effects on other crops, particularly in rotation and intercropping system. In this study, the allelopathic potential of bell pepper organs extract on seedling growth of cucumber, eggplant, bell pepper, and tomato was separately evaluated using a complete randomized design, in a hydroponic system under greenhouse conditions. The first variable was plant type (cucumber, eggplant, pepper, and tomato) and the second one was pepper organ type that extracted (leaf, root, and stem). Alcoholic extracts (5% w/v) of leaf, root, and stem of pepper were prepared. Then these extracts effects were investigated on all plant growth indices including number of leaves and flowers, root and shoot length, root and shoot fresh weight, and root and shoot dry weight. The results showed that all pepper organs extracts have similar effect on growth characteristics reduction of the other plants. Also, leaf extract had the most effect on reduction of growth of all the plants. It seems that the leaf had the most allelopathic effect as compared with the others. So, this effect may be related to production of allelochemicals in pepper leaves.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سارا خراسانی نژاد |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالکریم کاشی |
دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1106_231.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات