این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۱۳۵-۱۴۴

عنوان فارسی اثر تنش شوری کلرید سدیم در بخشی از سیستم ریشه بر عملکرد، کمیت و کیفیت میوه توت‌فرنگی
چکیده فارسی مقاله تنش شوری با تغییر در الگوی جذب آب و عناصر غذایی، کمیت و کیفیت محصول را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در صورتی که بتوان قسمتی از ریشه گیاه تحت تنش شوری را با آب معمولی آبیاری نمود، شاید اثرات منفی شوری تعدیل یابد. بدین منظور در آزمایشی ریشه‌های گیاه توت‌فرنگی رقم کاماروزا به دو قسمت تقسیم شدند و غلظت­های مختلف شوری کلرید سدیم به هر قسمت ریشه اعمال گردید. تیمارهای آزمایشی شامل محلول NaCl در غلظت­های صفر: صفر (هر دو قسمت ریشه با محلول غذایی بدون NaCl به عنوان شاهد)، 0:30 (در یک قسمت ریشه با محلول غذایی بدون شوری و بخش دیگر محلول غذایی به اضافه 30 میلی­مولار NaCl ) و به همین ترتیب 0:60، 0:90، 30:30، 60:60، و 90:90 بودند. آزمایش در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی هایدروپونیک دانشگاه تبریز صورت گرفت تا اثر شوری در بخشی از ریشه بر عملکرد و کیفیت محصول توت‌فرنگی مورد بررسی قرار گیرد. .نتایج نشان داد که با اعمال شوری در کل سیستم ریشه‌ وزن تر و خشک میوه‌‌، طول میوه و عملکرد به طور معنی‌داری کاهش یافت. در صورتی که با اعمال شوری تنها در بخشی از سیستم ریشه‌ وزن تر، وزن خشک و طول میوه‌، اسیدیته، pH ، هدایت الکتریکی، مواد جامد محلول) (TSS، عمر انبارمانی میوه‌ها و عملکرد نسبت به شاهد کاهش معنی‌داری نشان ندادند. بیشترین TSS در تیمار 90 :90 و کمترین آن در تیمار شاهد حاصل شد. اعمال شوری 30 میلی‌مولار در یک بخش ریشه منجر به افزایش اسیدیته و TSS میوه (که در طعم میوه نقش مهمی ایفا می‌نمایند)، میزان ماده خشک و افزایش عمر انبارمانی میوه نسبت به شاهد گردید. بنابراین، اعمال شوری حدود 30 میلی­مولار به بخشی از ریشه می­تواند سبب افزایش کیفیت میوه توت فرنگی بدون کاهش عملکرد شود. olor�r dw`� ` 45(3-4): 237-249. Cuomo GJ and Blouin DC, 1997. Annual ryegrass forage mass distribution as affected by sod suppression and tillage. Journal of Production Agriculture. 10 (2) :256-260. Epplin FM and Alsakkaf GA, 1995. Risk-efficient tillage systems and program participation strategies for land subject to conservation compliance. Rewiew of Agricultural Economics, OklahomaStateUniversity, Still water, Oklahoma, USA. Gwenzi W, Taru M, Mutema Z, Gotosa J and Mushiri SM,. 2008. Tillage system and genotype effects on rainfed maize (Zea mays L.) productivity in semi-arid Zimbabwe. African Journal of Agricultural Research 3 (2):101-110. Hernanz JL, Giron VS and Cerisola C, 1995. Long-term energy use and economic evaluation of three tillage systems for cereal and legume production in central Spain. Soil and Tillage Research 35(4): 183-198. Hughes KA, Horne DJ, Ross CW and Julian JF, 1992. A 10-year maize/oats rotation under three tillage systems. 2. Plant population, root distribution and forage yields. Soil and Tillage Research 22(1-2): 145-157. Jones MJ, Sing M, 2000. Long-term yield patterns in barley-based cropping systems in Northern Syria 2. The role of feed legumes. J.Agric. Sci. (Camb.) 135:237–249
کلیدواژه‌های فارسی مقاله توت‌فرنگی، سیستم ریشه‌ای منقسم، شوری کلرید سدیم، TSS،

عنوان انگلیسی The Effect of Partial Root Salinization on the Yield and Fruit Quality in Strawberry
چکیده انگلیسی مقاله Salinity affects the yield and quality of fruit crops as the result of modifying water and nutrient uptake. In split root system it may be possible to reduce the deleterious effect of salinity on the plant growth. Therefore, an experiment was conducted on strawberry (cv. Comarosa) with different concentration of NaCl (0, 30, 60 and 90 mM) in hydroponic system using a randomized complete blocks design. The whole root system was divided into two portions and either even or uneven salinity was applied. The treatments consist of 0:0(nutrient solution alone in both part of the root system), 0:30(one portion of the root system nutrient solution alone and other portion nutrient solution plus 30 mM NaCl) and respectively 0:60, 0:90, 30:30, 60:60 and 90:90 with four replications. The results showed that the increased salinity at two portions of the root systems reduced growth characteristics including fresh and dry weight of plants. However, when one portion of the root system supplied with salinity, the adverse effect of salinity was reduced. Maximum fresh and dry weight and length of fruits were observed in 0:0 and 0:30 treatments while in 90:90 treatment they were reduced. The plants grown with 90:90 died at the end of experiment. The yield and fresh weight of fruits was higher when one portion of root system supplied with solution salinity up to 60 mM. Salinity caused increasing of TSS and EC of fruit juice. The highest and lowest TSS was achieved in 90:90 and 0:0 treatments, respectively, but the total soluble solid (TSS), dry weight and longevity fruits were in 0:30 treatment higher than 0:0 treatment. It can be concluded that use of 0:30 treatments can improve quality of strawberry fruits without reducing yield.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله NaCl salinity, Split root, Strawberry, TSS

نویسندگان مقاله مهری یوسفی |
دانشگاه پیام نور واحد کلیبر

سید جلال طباطبایی | seyed jalal
دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

جعفر حاجیلو |
دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

ناصر مهنا |
دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1272_248.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات