این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۱۲۳-۱۳۴
عنوان فارسی
تجزیه کلروفیل پوست میوه و مشتقات آن، شاخصی معتبر در تعیین بلوغ تجاری میوه گلابی(Pyrus communis L.)
چکیده فارسی مقاله
رسیدگی میوه در زمان برداشت یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده درافزایش انبارمانی وکیفیت میوه گلابی است. یکی از شاخصهای رسیدگی مناسب طی برداشت تجاری میوه گلابی، تغییر رنگ زمینه پوست است. در این آزمایش روند تغییرات پروتوکلروفیل و مشتقات آن شامل کلروفیل a ، b و کلروفیل کل در میوه 9 رقم تجاری گلابی شامل: اسپادونا، بارتلت، بیروتی، درگزی، دوشس، شاهمیوه، فلسطینی، کوشیا و لوئیزبون در چهار زمان مختلف، دو هفته قبل از بلوغ تجاری میوه، در زمان بلوغ تجاری میوه، یک ماه و دو ماه پس از انبارمانی مورد ارزیابی صورت گرفت. میزان کلروفیل به روش طیفسنجی نوری با ارزیابی میزان جذب نور تک فام در طول موجهای 625، 647 و664 نانومتر اندازهگیری شد. بیشترین میزان کلروفیل a ، b و کلروفیل کل در مرحله بلوغ تجاری میوه و مراحل مختلف انبارمانی آن با تفاوت مشخصی نسبت به سایر ارقام در رقم اسپادونا مشاهده گردید، در حالیکه رقم فلسطینی کمترین میزان هر یک از عوامل فوق را طی مراحل مختلف بررسی نشان داد. همچنین در تمامی مراحل آزمایش، میزان کلروفیل a بیشتر از b بود. در اغلب ارقام، در طی مراحل چهارگانه ارزیابی روند تغییرات کلروفیل، افت مشخصی را با انحراف استاندارد جزئی نشان داد. با توجه به نتایج بهدست آمده چنین استنباط میشود که ارزیابی میزان کلروفیل پوست میوه و روند تغییرات آن به عنوان شاخصی معتبر و قابل استفاده در تعیین بلوغ تجاری میوه ارقام مورد آزمایش به غیر از دو رقم شاهمیوه و لوئیزبون قابل استفاده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Analysis of Fruit Skin Chlorophyll and Its Derivatives as a Valid Index in Determination of Commercial Maturity of Pear (Pyrus communis L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Fruit maturity at harvest is one of the most effective factors determining the increase of storage time and quality of pear fruit. One of the suitable fruit maturity indices during commercial harvest date of pear fruit is the change of its ground color. In this research, changes of proto-chlorophyll and its derivatives including a, b and total chlorophylls in 9 cultivars of pears namely: Spadona, Bartlett, Beyrouti , Dargazi, Dutchess, Shahmiveh, Felestini, Coscia and Louise Bonne during four different times, two weeks before commercial fruit maturity, commercial fruit maturity time, one and two months after fruit storage were evaluated. Measurement of chlorophyll was performed using spectrophotometric method and the amount of single spectrum light absorption under wave lengths of 625, 647, 664 nanometer. The most content of chlorophyll a and b and total chlorophyll in commercial maturity stage and different stages of storage devoted to Spadona that have clear difference in comparison to the others, but Felestini cultivar shows the less extent of the above mentioned factors during different stages of the evaluation. Also, in all stages of the experiment, chlorophyll a was greater than chlorophyll b. In most cultivars, changes of chlorophyll showed clear downfall with low standard deviation during the four different times. Based on the results, it can be concluded that evaluation of skin chlorophyll and its changes are valid and usable indexes in determination of commercial maturity of fruit in understudy cultivars except Shahmiveh and Louise Bonne cultivars.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لیلا دوله |
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
حمید عبداللهی |
موسسه اصلاح و تهیه نهال وبذر- کرج
معظم حسن پور اصیل | hassanpour asil
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1528_271.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات