این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱-۱۴
عنوان فارسی
اثرات دما و اسید جیبرلیک در پیشرس کردن و بهبود کیفیت گل شاخه بریدنی زنبق (‘Blue Magic’ cv. Iris hollandica)
چکیده فارسی مقاله
به منظور تسریع فرآیند پیشرسی، کوتاه کردن دوره گلخانهای و افزایش طول عمر گلهای شاخه بریدنی زنبق رقم بلومجیک، آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1386 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. فاکتورها عبارت بودند از دما در سه سطح (5، 10 و 15 درجه سانتیگراد) و اسید جیبرلیک در سه سطح (0، 300 و 600 میلیگرم در لیتر). نتایج این بررسی نشان داد که تیمار 600 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک در دمای پنج درجه سانتیگراد موجب تسریع در زمان جوانهزنی و ظهور گل و افزایش طول ساقه، عمر گلجای و مواد جامد محلول گلبرگها در مقایسه با سایر تیمارها شد. افزون بر این، میزان کلروفیل برگها و مواد آنتوسیانین گلبرگها در سطح600 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک به طور معنیداری بیشتر از سایر سطوح بود. کاهش دما به پنج درجه سانتیگراد نیز اثر معنیداری بر افزایش میزان مواد آنتوسیانین گلبرگها داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید جیبرلیک، دما، گل بریدنی زنبق،
عنوان انگلیسی
Effects of Temperature and Gibberellic Acid on Forcing and Quality Improvement of Iris (Iris hollandica cv. ‘Blue Magic’) Cut Flowers
چکیده انگلیسی مقاله
In order to accelerate forcing, reduce the production period and to extend the vase life of Iris hollandica cv. ‘Blue Magic’ cut flowers, an experiment was performed in the research glasshouse of the Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran, in 2007. The experiment was carried out as factorial based on completely randomized design with three replications. Factors were temperature (5, 10 and 15°C) and gibberellic acid (0, 300 and 600mg/l). The concentration of 600mg/l gibberellic acid at 5°C accelerated sprourting and flower appearance and increased stem length, vase life of cut flowers and percentage of total soluble solid of petals as compared to other treatments. Furthermore, treating cut flowers with 600 mg/l gibberellic acid significantly increased the anthocyanin of petals and chlorophyll content of leaves. Also, reducing the temperature to 5ºC significantly increased the anthocyanin of petals
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gibberellic acid, Iris cut flowers, Temperature
نویسندگان مقاله
سید هاشم مرتضوی | seyed hashem
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
معظم حسن پور اصیل | hassanpour asil
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1418_262.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات