این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
دانش کشاورزی و تولید پایدار، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۴۱-۴۸

عنوان فارسی اثر تنش شوری بر کیفیت بذر نخود
چکیده فارسی مقاله یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار درسال 1386 اجرا گردید تا اثرات تنش شوری (1S، 2S و 3S: به ترتیب شاهد، dS/m5 و dS/m10) بر کیفیت بذر سه رقم نخود (ILC و جم از تیپ کابلی و پیروز از تیپ دسی) در مراحل مختلف نمو بذر (1H، 2H، 3Hو 4:Hبه ترتیب38 ، 46، 54 و69 روز بعد از گلدهی) مورد تحقیق قرار گیرد. وزن بذر، درصد جوانه­زنی و سرعت جوانه­زنی به طور معنی­داری تحت تاثیر شوری و مراحل برداشت قرار گرفتند، ولی اثر رقم فقط روی وزن بذر و درصد جوانه­زنی معنی­دار بود. با مقایسه میانگین­ها مشخص گردید که وزن صد بذر و درصد جوانه­زنی برای ارقام ILC و جم از لحاظ آماری مشابه، اما این صفات در رقم پیروز به طور معنی­داری کم­تر از دو رقم دیگر بود. بذرهای تولیدی تحت شرایط غیر شور (1S) درشت­تر از بذر­های تولیدی در شوری­های پایین (2S) و بالا (3S) بودند. علاوه بر این، با افزایش شوری، سرعت و درصد جوانه­زنی همه بذر­ها کاهش یافت. با پیشرفت نمو بذر، وزن دانه نخود افزایش نشان داد. به طور کلی، سرعت و درصد جوانه­زنی همه ارقام با افزایش وزن بذر افزایش یافت. بنابراین، تنش شوری و نارسی می­توانند موجب افت کیفیت بذرهای نخود شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنش شوری، کیفیت بذر، مراحل برداشت، نخود،

عنوان انگلیسی Effect of Salinity Stress on Seed Quality of Chickpea
چکیده انگلیسی مقاله A factorial experiment on the basis of RCB design with three replications was conducted in 2007, to investigate the effects of salinity stress (S1, S2 and S3: control, 5 dS/m and 10 dS/m, respectively) on seed quality of three chickpea cultivars (ILC and Jam from kabuli type and Pirooz from desi type) at different stages of development (H1, H2, H3 and H4: 38, 46, 54 and 69 days after flowering). Seed weight, germination percentage and germination rate were significantly affected by salinity and harvest time, but cultivar had only significant effect on seed weight and germination percentage. Comparison of means indicated that 100 seed weight and percentage of germination for ILC and Jam cultivars were statistically similar, but these traits for Pirooz were significantly less than those for two other cultivars. Seeds produced under non-saline conditions (S1) were larger than those produced under low (S2) and high (S3) salinities. Moreover, germination rate and percentage of all seeds decreased, as salinity increased. Seed weight of chickpea increased with progressing seed development. In general, the rate and percentage of germination for all cultivars increased with increasing seed weight. Thus, salinity stress and immaturity can reduce the quality of chickpea seeds.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chickpea, Germination, Salinity stress, Seed quality

نویسندگان مقاله کاظم قاسمی گلعذانی | ghasemi golezani
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

بهاره روزبه |
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

محمدرضا شکیبا | mohammad reza
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

صفر نصراله زاده |
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)


نشانی اینترنتی http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1500_262.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات