این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۵۳-۶۶
عنوان فارسی
ارزیابی صفات کیفی دانه در لاینهای امیدبخش برنج (.Oryza sativa L)
چکیده فارسی مقاله
توسعه و تولید ژنوتیپهای با کیفیت بالا یکی از اهداف مهم در برنامههای اصلاحی است. بهمنظور ارزیابی صفات کیفی دانه برنج، 77 لاین برنج (نسل F12) بههمراه پنج رقم شاهد شامل طارم محلی، سنگ طارم، نوک سیاه، فجر و دیلمانی در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1395 بررسی شدند. نتایج تجزیه واریانس طرح کاملاً تصادفی حاکی از تفاوت معنیدار بین لاینهای مورد بررسی از نظر صفات کیفی بود. همبستگی بین صفات کیفی نشان از وجود همبستگی مثبت و معنیدار بین میزان برنج قهوهای و سفید و راندمان تبدیل بود. از طرفی میزان آمیلوز هم با غلظت ژل (0/79-) همبستگی منفی و معنیداری داشت. نتایج تجزیه به عاملها، چهار عامل اصلی را استخراج کرد که در مجموع 76/75 درصد از تغییرات کل را توجیه میکردند. پراکنش لاینهای مورد مطالعه بر اساس دو عامل اول که در مجموع 51/29 درصد از تغییرات را توجیه میکردند، توانست به درستی لاینهای مشابه را در کنار هم و در ناحیه درست پلات دو بعدی قرار دهد. نتایج حاصل از این تحقیق بیان کرد که لاینهای 47، 48، 37، 27 و 7، بهخصوص دو لاین 58 و 59 به دلیل دارا بودن میزان آمیلوز، درجه حرارت ژلاتینی شدن و غلظت ژل متوسط، بهعنوان لاینهای با کیفیت پخت مطلوب بودند و با کیفیت تبدیل بالای 67 درصد و طول دانه بالای 7/5 میلیمتر در گروه برنجهای دانه بلند طبقهبندی شدند و میتوانند بهعنوان ارقام با کیفیت مناسب معرفی شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Qualitative Traits of Grain in Rice Promising Lines (Oryza Sativa L.)
چکیده انگلیسی مقاله
The development and production of genotypes with high quality is one of the important purposes in the plant breeding programs. In order to evaluate the qualitative traits, 77 lines of rice (F12 generation) in comparison to five control cultivars (including TaromMahalli, Sang-e-Tarom, NokSeyah, Fajr and Deilamani) were studied in the Biotechnology Laboratory of Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran in 2015. The results of analysis of variance showed significant differences between the studied lines in terms of qualitative traits. The analysis of correlation between qualitative traits showed significant and positive correlations between the amount of brown and white rices and the conversion efficiency. Also, the amount of amylose was negatively correlated with gel consistency (-0.792). Factor analysis resulted in identification of four main factors, which justified 76.75% of the total variation. The distribution of the studied lines based on the first two factors, which justified 51.29% of the variation, was able to correctly align the same lines in the right region of the biplot. The results of this study distinguished lines 47, 48, 37, 27, 7, 58 and 59 (owing to medium amylose content, medium gelatinization temperature and medium gel consistency) as of desired quality cooking lines that due to high milling rate (67%) and long grains (greater than 7.5 mm) belong to the long grain rice group and can be introduced as good quality cultivars.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
راویه حیدری | R. Heydari
Sari University
دانشگاه ساری
نادعلی باقری | N. bagheri
Sari University
دانشگاه ساری
نادعلی بابائیان جلودار | N. Babaeian Jelodar
Sari University
دانشگاه ساری
حمید نجفی زرینی | H. Najafi Zarrini
Sari University
دانشگاه ساری
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3387-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1788408.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات