این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۲۵-۱۳۹
عنوان فارسی
بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی بر ویژگیهای فیزیولوژیک فلفل دلمهای (.Capsicum annuum L) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تأثیر محلولپاشی نانوذره اکسید روی با سه غلظت (صفر، ppm 1000 و ppm 2000) بر پاسخ گیاه فلفل دلمهای (.Capsicum annuum L) در سطوح شوری متفاوت (صفر، 25، 50 و 75 میلیمولار کلرید سدیم) بررسی و مطالعه شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در شرایط گلدانی انجام شد. نتایج بهدست آمده نشان داد سطوح بالای شوری و نانوذره اکسید روی باعث کاهش میزان کلروفیل، میزان کاروتنوئید، فنل کل، وزن خشک برگها، میزان پرولین، کاهش کربوهیدرات محلول کل، ارتفاع گیاه، قطر ساقه و فعالیت آنزیم کاتالاز شد، اما سطوح بالای شوری باعث افزایش میزان مالوندیآلدهید شد. با افزایش شدت تنش شوری (50 میلیمولار)، میزان کربوهیدرات محلول افزایش یافته و با ادامه روند افزایش تنش به 75 میلیمولار شوری در این آزمایش میزان کربوهیدرات محلول کاهش یافت. اثر متقابل شوری و نانوذره اکسید روی بر میزان کلروفیل، پرولین، مالوندیآلدهید، فنل کل، کربوهیدرات محلول، وزن خشک برگها و کاروتنوئید معنیدار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که محلولپاشی روی به شکل نانو ذرات تا حدودی آسیبهای ناشی از شوری را کاهش میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاخص کلروفیل، کاروتنوئید، مالوندیآلدهید، فنل کل و پرولین
عنوان انگلیسی
The Effect of Zinc Oxide Nanoparticles on the Physiological Characteristics in Pepper (Capsicum annum L.) under Salinity Stress
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effect of spraying of Zinc oxide nanoparticles at three concentrations (0, 1000 and 2000 ppm) on the response of Capsicum annuum L. to different levels of salinity (0, 25, 50 and 75 mM NaCl) was evaluated. The experiment was carried out as factorial based on randomized complete block design with four replications in pot culture conditions. The high concentration of salt and Zinc oxide nanoparticles reduced the amount of chlorophyll, carotenoids, total phenol, leaf dry weight, proline content, total soluble carbohydrate, plant height, stem diameter and catalase enzyme activity but increased the amount of malondealdehyde (MDA). Rising the salinity level to 50 mM, increased the soluble carbohydrates content but further increase to 75 mM salinity led to decrease in the soluble carbohydrates content. The interaction of salinity and Zinc oxide nanoparticles was significant on chlorophyll, proline, malondealdehyde (MDA), total phenol, carotenoids, and soluble carbohydrates concentrations, and leaf dry weight. The result of this experiment showed that Zinc oxide foliar application in the form of nanoparticles is potent to reduce the damages of salinity to pepper.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرزاد رسولی | F. Rasouli
maraghe university
دانشگاه مراغه
فاطمه عابدینی | F. Abedini
maraghe university
دانشگاه مراغه
هادی فخرقاضی | S. H. Fakhreghazi
maraghe university
دانشگاه مراغه
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3163-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1788413.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات