این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۴۱-۱۵۶
عنوان فارسی
تأثیر ادغام بقایای گندم در خاک بر ویژگیهای فیزیولوژیک و عملکرد کنسروی ذرت شیرین تحت شرایط تنش آبی
چکیده فارسی مقاله
آزمایشی مزرعهای و دوساله (1395-1394) در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بهمنظور ارزیابی اثر اختلاط بقایای گندم با خاک (صفر، 25 و 50 درصد وزنی) بر ویژگیهای فیزیولوژیک و عملکرد کنسروی ذرت شیرین (Zea mays L. var. saccharata) در شرایط تنش آبی (تأمین50، 70 و 100 درصد نیاز آبی گیاه) بهصورت اسپلیتپلات و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. سرعت فتوسنتز خالص در شرایط تأمین 50 درصد نیاز آبی گیاه (تنش شدید) نسبت به آبیاری نرمال (تأمین 100 درصد نیاز آبی) در مراحل رویشی، زایشی و رسیدگی ذرت بهترتیب 25/8، 15/8 و 5/5 درصد کاهش یافت. همچنین، اثر سوء تنش آبی بر عملکرد کنسروی در سطح 50 درصد نیاز آبی گیاه بیشتر بود و کمترین عملکرد کنسروی (1/1 تن در هکتار) و شاخص برداشت کنسروی (23/55 درصد) در شرایط تنش آبی شدید و بدون بقایای گندم بهدست آمد که نسبت به شرایط آبیاری نرمال و بدون بقایای گندم بهترتیب حدود 71 و 11 درصد کاهش نشان داد. در هر سطحی از تنش آبی، کاربرد بقایا منجر به افزایش عملکرد شد. لذا بیشترین تأثیر در شرایط تنش ملایم با کاربرد 50 درصد بقایا در مقایسه با بدون بقایا با افزایش عملکرد کنسروی تا دو برابر بهدست آمد. این افزایش در عملکرد کنسروی میتواند درنتیجه افزایش بیش از 30 درصدی محتوای کلروفیل و 43 درصدی سرعت فتوسنتز خالص و احتمالاً بهدلیل بهبود دسترسی ذرت شیرین به آب باشد. بهطورکلی بهنظر میرسد کاربرد بقایای گندم از طریق تأثیر بر حاصلخیزی خاک و دسترسی به آب، اثر تنش آبی را کاهش داده است. بنابراین در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند، منجر به افزایش کارایی استفاده از آب، کاهش خسارت تنش آبی و تولید عملکرد قابل قبول ذرت شیرین شده و میتواند بهعنوان یک راهکار بهزراعی مناسب باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش رطوبتی، فتوسنتز، محتوای کلروفیل
عنوان انگلیسی
Effect of Incorporation of Wheat Residues to Soil on Physiological Traits and Canned Yield of Sweet Corn under Water Stress
چکیده انگلیسی مقاله
A two-year field experiment (2015–2016) was conducted as a split plot design with four replications at School of Agriculture, Shiraz University, Iran to investigate the influence of water stress (supplying 50, 70, and 100% of water requirement) and wheat residue rates (0, 25, and 50%) incorporated with soil on physiological traits and canned yield of sweet corn (Zea mays L. V. Saccharata). Net photosynthesis rate was decreased under severe stress (supplying 50% of the water requirement) during vegetative, reproductive and ripening stages of sweet corn by 25.8, 15.8 and 5.5%, respectively, compared to normal irrigation (supplying 100% of the water requirement). Canned yield decreased significantly with supplying 50% of water requirement. The lowest values of canned yield (1.1 t ha-1) and harvest index (23.55%) were obtained in severe stress and no-residue conditions, indicating approximately 71 and 11% reductions compared to normal irrigation and no-residue treatments, respectively. In all water stress levels, application of residues led to a yield improvement. In this regard, the highest effect was observed under mild water stress with incorporation of 50% wheat residues, as it led to two-fold increase in canned yield compared to the increase observed with no-residue treatment. The increased canned yield is attributed to the 30 and 43% increases in chlorophyll content and net photosynthesis rate, respectively. Overall, it seems that incorporation of wheat residue into soil reduces the effects of water stress through its effects on soil fertility and soil water availability. Therefore, this strategy is suitable for increasing water use efficiency, reducing water stress damage and improving canned yield of sweet corn in areas facing water scarcity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Chlorophyll content, Photosynthesis, Water stress
نویسندگان مقاله
اعظم معتضدیان | A. Motazedian
Shiraz University
دانشگاه شیراز
سید عبدالرضا کاظمینی | S. A. Kazemeini
Shiraz University
دانشگاه شیراز
محمد جعفر بحرانی | M. J. Bahrani
Shiraz Universit
دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2027-10&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1788414.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات