این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱۸۷-۱۹۹
عنوان فارسی
بهینهسازی کارایی علفکش ایمازاتاپیر در کنترل سوروف (Echinochloa crus-galli Beauv) بهوسیله روغنهای گیاهی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی اثر کاربرد روغنهای گیاهی بر کارایی علفکش ایمازتاپیر در کنترل سوروف، آزمایشی بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1395 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند انجام شد. تیمارها شامل غلظت علفکش ایمازاتاپیر در شش سطح (صفر، 25/6، 5/12، 25، 50 و 100 گرم ماده مؤثره در هکتار) و نوع ماده افزودنی گیاهی در شش سطح شاهد (بدون روغن گیاهی) و روغنهای گیاهی نارگیل، بادامزمینی، منداب، بادام تلخ و کرچک بودند. نتایج نشان داد که غلظت علفکش، نوع ماده افزودنی و اثر متقابل غلظت در ماده افزودنی بر تمامی صفات اندازهگیری شده شامل ارتفاع، وزن تازه و خشک اندام هوایی و ریشه، حجم و طول ریشه اثر معنیداری دارد. روغنهای کرچک و نارگیل بهترتیب بیشترین و کمترین توان را در افزایش کارایی ایمازاتاپیر نشان دادند. در حضور روغنهای گیاهی مقادیر ED50 مورد نیاز برای صفات وزن تازه اندام هوایی و ریشه، کاهش بیشتری در مقایسه با وزن خشک اندام هوایی و ریشه نشان داد. مقادیر توانایی نسبی نشان داد که با کاربرد هر کدام از روغنهای گیاهی میتوان مقدار علفکش مورد نیاز برای کنترل سوروف را بهشدت کاهش داد. بهطورکلی با توجه به کاهش بیشتر صفات اندازهگیری شده سوروف در تیمارهای دارای روغن گیاهی، بهنظر میرسد کاربرد این مواد افزودنی در کاهش ورود علفکش ایمازاتاپیر که دارای پسماند نسبتاً زیادی در خاک است، به محیط زیست بسیار مؤثر باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
توانایی نسبی، صفات مورفولوژیکی، علفکش، ماده افزودنی
عنوان انگلیسی
Optimizing the Performance of Imazethapyr in Barnyardgrass (Echinochloa crus-galli Beauv) Control by Vegetable Oils Adjuvants
چکیده انگلیسی مقاله
To study the effects of vegetable oils on the performance of Imazethapyr (a herbicide with a relatively high amount of residue in the soil and environment) in barnyardgrass (Echinochloa crus-galli Beauv) control, a factorial experiment based on completely randomized design with four replications was conducted in the Research Greenhouse of College of Agriculture, Birjand University, Birjand, Iran in 2016. The treatments consisted of Imazethapyr concentration at six levels (0, 6.25, 12.5, 25, 50, and 100 g ai ha-1) and adjuvant at 6 levels (with and without Coconut, Peanut, Turnip, Bitter almond and Castor oils). The results of this study revealed that the concentration of herbicide, the type of adjuvants and the interaction between concentration and adjuvants were significant on all measured traits including height, fresh and dry weight of the shoot and root, root volume and root length. Castor oil and coconut oil showed the highest and lowest potential in improving the efficacy of Imazethapyr. In the presence of vegetable oils, the ED50 values required for the traits of shoot and root fresh weight were decreased significantly compared to the dry weight of the shoot and root. Relative potency values showed that using any of the vegetable oils could reduce the amount of herbicide needed to control the E. crus-galli. Due to the lessened reduction in measured traits in the presence of vegetable oil treatments, using these additives has the potency to reduce the entry of Imazethapyr herbicide to the environment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین حمامی | H. Hammami
University of Birjand
دانشگاه بیرجند
سید سجاد محمودی | S. S. Mahmoodi
University of Birjand
دانشگاه بیرجند
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3245-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-1788417.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات