این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۶۷-۷۵
عنوان فارسی
تأثیر نانهای مصرفی در ایران بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: افزایش سطح قند خون پس از صرف غذا، شایعترین اختلال در افراد دیابتی است. از آنجائی که نان یکی از منابع اصلی غذایی در ایران است، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پنج نوع نان مصرفی در ایران (باگت، لواش، تافتون، سنگک و نان جو) بر سطح قند خون بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم بود. مواد و روش ها: در این مطالعه 150 شرکت کننده در دو گروه مساوی بیماران دیابتی نوع 2 و افراد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. هر دو گروه بهصورت تصادفی به پنج زیرگروه مساوی تقسیم شده، سپس در هر گروه یکی از 5 نوع نان مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات در دسترس بود، داده شد. میزان قند خون در شروع مطالعه، 60 و 120 دقیقه پس از مصرف نانها، اندازهگیری شد. یافته ها: نتایج نشان داد در هر دو گروه، بالاترین افزایش گلوکز خون بعد از مصرف نان باگت مشاهده شد. نوسانات قند خون پس از 120 دقیقه، در آزمودنیهایی که نان سنگک و جو مصرف کرده بودند، بهطور معنی داری کمتر از مصرف کنندگان نان باگت، لواش و تافتون بود (01/0P
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت نوع 2، افزایش قند خون، نان
عنوان انگلیسی
The effect of consumed breads on glycemic response of patients with type 2 diabetes
چکیده انگلیسی مقاله
Background : An increase in blood sugar levels after meals is the most common disorder in diabetes. Since bread is one of the main sources of food in Iran, we aimed to assesses the effect of five types of Iranian bread (Baguette, Lavash, Tafton, Sangak and Barley) on blood glucose level of type 2 diabetes patients and healthy subjects. Materials and Methods: In this study, 150 participants including two equal groups of type 2 diabetic patients with diabetes and healthy controls were studied. Both groups of patients and controls randomly divided into five equal subgroups, and then each group received one of the five kinds of bread containing 50 g available carbohydrate. Blood glucose level was measured at baseline, 60 and 120 minutes after consumption of breads. Results: Results showed that the highest glycemic response was observed in blood sugar after ingestion of Baguette bread, in both groups. The variations of blood glucose after 120 min, in subjects who had received Sangak and Barley breads was significantly lower than those who consumed Baguette, Lavash and Tafton breads (P < 0.01). Conclusion: Sangak and Barley breads had more effec on blood glucose control, which can play an important role in the regulation of blood glucose levels in diabetic patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Diabetes Mellitus type II, Hyperglycemia, Bread
نویسندگان مقاله
فرزانه منتظری فر | farzaneh montazerifar
pregnancy health research center , department of nutrition, faculty of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran
مرکز ارتقاء سلامت بارداری، گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
منصور کرجی بانی | mansour karajibani
health promotion research center , department of nutrition, faculty of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran
مرکز ارتقاء سلامت، گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
محمود علی کیخوایی | mahmod ali ali keikhaie
endocrinologist, department of internal medicine, faculty of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran
فوق تخصص غدد، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
علیرضا داشی پور | ali reza dashipoor
department of nutrition, faculty of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran.
گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
مرضیه آمیان | marziyeh amian
student scientific researches center ,faculty of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran
مرکز پژوهش های علمی دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
الهه نکویی | elaheh nekuie
student scientific researches center ,faculty of medicine, zahedan university of medical sciences, zahedan, iran
مرکز پژوهش های علمی دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-32&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات