این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۹۰-۱۰۰

عنوان فارسی بررسی اثرات فلاونوئید کوئرستین بر بیماری کبد چرب غیر الکلی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: شیوع بیماری کبد چرب غیر الکلی به‌طور جهانی افزایش یافته و در جمعیت عمومی جهان 24-10% می‌باشد. مقاومت به انسولین و تجمع چربی در سلول‌های کبدی در پاتوژنز این بیماری نقش مؤثری دارند. اخیراً استفاده از آنتی‌اکسیدان‌ها در پیشگیری و درمان بیماری‌ها مورد توجه قرار گرفته است. کوئرستین، آنتی‌اکسیدانی از گروه فلاونوئیدهاست. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی اثر کوئرستین بر بیماری کبد چرب غیر الکلی انجام گرفته است. مواد و روش ­ها: با استفاده از کلید واژه‌های NAFLD، antioxidant، quercetin، insulin resistance، liver activity، lipid‌و inflammation. جستجو در پایگاه‌های اینترنتی Pubmed، Sciencedirect، Scopus وgoogle scholar صورت گرفت. در نهایت از بین مقالات جستجو شده، 20 مقاله کامل و 12 چکیده که مطابقت موضوعی با هدف مطالعه حاضر داشتند، بررسی شد. یافته‌ها: کوئرستین علاوه بر خواص ذاتی آنتی‌اکسیدانی، ویژگی‌هایی در زمینه کاهش معنی دار التهاب، کاهش سطح چربی‌های سرمی و تجمع چربی کبدی، کاهش مقاومت به انسولین از طریق افزایش فعالیت آنزیم هگزوکیناز، افزایش محتوای گلیکوژن عضلانی و کبدی، افزایش فسفریلاسیون و فعال سازی گیرنده‌های انسولینی، ارتقای کارکرد کبدی و کاهش آنزیم‌های ترانس آمیناز کبدی سرم و جلوگیری از تولید فاکتورهای فیبروزه کننده کبد را نیز دارا می‌باشد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی، هیپولیپیدمیک، افزایش حساسیت به انسولین و ضد فیبروزی کوئرستین در مطالعات سلولی و حیوانی، استفاده از آن ممکن است سبب پیشگیری و بهبود کبد چرب غیر الکلی در انسان نیز بشود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Quercetin flavonoid and non-alcoholic fatty liver disease
چکیده انگلیسی مقاله Background: The prevalence of non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) increased globally. Prevalence of NAFLD in general population estimated as 10-24%. Insulin resistance and fat accumulation in liver cells playing an important role in this disease. Recently usage of antioxidants in prevention and treatment of disease is considered. Quercetin is an antioxidant in flavonoids group. In the present study we aim to determine the effects of quercetin on NAFLD. Materials and Methods: After searching relevant keywords such as NAFLD, antioxidant, quercetin, insulin resistance, liver activity, lipid and inflammation, 20 fulltext papers and 12 abstracts that which were in accordance with the aim of this study were evaluated. Results: Quercetin in addition to its inherent antioxidant activity can reduce inflammation; improve serum lipids; decrease lipid accumulation in the liver; improve insulin resistance by increasing hexokinase activity, glycogen content of muscle and liver, phosphorylation and activation of insulin receptors; and promote liver activity by reducing serum liver transaminase enzymes and inhibiting the production of liver fibrotic factors. Conclusion: In animal and cell-culture studies, the application of quercetin was shown to have antioxidant, anti-inflammatory, hypolipidemic, insulin resistance reduction and antifibrotic effects. All these factors clearly show that quercetin can be counted as one of the important dietary factors having a role in the prevention and also treatment of NAFLD.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید محمد هادی امامت | mohamad hadi emamat
student research committee, faculty of nutrition and food technology, shahid beheshti university of medical sciences,tehran, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

پروین میرمیران | parvin mirmiran
department of nutrition sciences and food technology, faculty of nutrition and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

آزیتا حکمت دوست | azita hekmatdoost
department of nutrition sciences and food technology, faculty of nutrition and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-22&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات