این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۵-۱۳

عنوان فارسی ارتباط میان دریافت کلسیم رژیمی و شاخص‌های تن‌سنجی در کارمندان ۶۰-۲۰ ساله دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال ۹۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: شواهد متناقضی در مورد تأثیر دریافت کلسیم بر وزن و درصد چربی بدن وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط میان دریافت کلسیم رژیمی و شاخص­های تن­سنجی در افراد بزرگسال بود. مواد و روش­ها: مطالعه مقطعی حاضر روی 94 نفر از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد. قد و دور کمر نمونه ­ها به روش استاندارد و وزن، درصد چربی و مساحت چربی احشایی نیز توسط دستگاه Body Composition Analyzer (ioi 353) اندازه­گیری گردید. جهت تعیین مقدار کلسیم دریافتی، برای هر فرد یک پرسشنامه بسامد خوراک روا و پایا شده تکمیل و اطلاعات وارد برنامهNutritionist 3 شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون­های آماری t مستقل، تست فیشر و ضریب همبستگی پیرسون، با استفاده از SPSS19 استفاده شد. یافته­ ها: طبق نتایج، 7/44 درصد نمونه­ها دارای وزن طبیعی و 3/55 درصد آن­ها دارای اضافه­وزن و چاقی بودند. میانگین دریافت کلسیم در مردان و زنان به ترتیب 69/982 و 16/1124 میلی­گرم در روز بود. میان کلسیم دریافتی و متغیرهای BMI، دور کمر، درصد چربی بدن و مساحت چربی احشایی در مردان و در زنان، ارتباط معناداری دیده نشد. بحث و نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج، میان دریافت کلسیم رژیمی و شاخص­های تن­سنجی هیچ ارتباط معنی­داری وجود ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلسیم، شاخص توده بدنی، درصد چربی بدن، چربی احشایی

عنوان انگلیسی The relationship between dietary calcium intake and anthropometric indices in 20-60 years old staff of Lorestan university of medical sciences
چکیده انگلیسی مقاله Background : There is contradictory evidence regarding the effects of calcium intake on the weight and body fat percentage. The objective of the present study was to investigate the relationship between calcium intake and anthropometric indices among adults. Methods and Materials: The present cross-sectional study was conducted on 94 employees of the Lorestan university of medical sciences. The height and waist circumference of samples were measured using standard procedure, and weight, fat percentage, and visceral fat area were measured using a body composition analyzer machine (ioi 353). To determine the amount of calcium intake, a valid and reliable food frequency questionnaire was completed for each individual and the obtained data were added to the Nutrition 3 application.Then, the data were analyzed using SPSS 19. Results: Based on the results, 44.7% of the participants had normal weight, while 55.3 percent were overweight or obese. The mean calcium intake for men and women were 982.69 and 1124.16 mg per day, respectively. No significant relationships were found between calcium intake and the variables of BMI, waist circumference, body fat percentage, and visceral fat area in men and women.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Calcium, Body Mass Index, Body fat percentage, Visceral fat.

نویسندگان مقاله مژگان خسروی | mojgan khosravi
lorestan university of medical sciences,
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان،خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

سارا شجاعی زرقانی | sara shojaei zarghani
student research committee, urmia university of medical sciences, urmia, iran
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

پریسا محمدی نافچی | parisa mohammadi nafchi
lorestan university of medical sciences, khoramabad, iran
، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات