این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
ارتباط بین دریافت رژیمی کلسیم و ویتامین D با سندروم متابولیک و اجزای آن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مطالعات گذشته نشان داده اند که دریافت لبنیات با سندروم متابولیک رابطه معکوسی دارد. گرچه مکانیسم اصلی آن کاملاً روشن نیست، به نظر می رسد کلسیم و ویتامین D دو عامل اصلی مسئول این تأثیرات مثبت باشند. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط بین دریافت کلسیم و ویتامین D رژیمی و سندروم متابولیک و اجزای آن میباشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، 973 نفر( 237 مرد و 736 زن) از ساکنین شهر خرم آباد به روش نمونه گیری خوشهای چند مرحله ای و به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک (201 آیتمی) ارزیابی و با استفاده از نرم افزار Nutritionist 4 تجزیه و تحلیل شد، نمونه خون سیاهرگی جهت اندازهگیری سطح متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون اندازه گیری شد. سندروم متابولیک طبق معیارهای انجمن قلب آمریکا (AHA) تعریف شد. یافته ها: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که بین وضعیت تأهل و سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود دارد (001/0=P). همچنین بین تحصیلات و ابتلا به سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود دارد (001/0=P). بین دریافت ویتامین D و افزایش سطح قند خون ناشتا، تری گلیسرید و HDL-کلسترول، ارتباط معکوس معناداری مشاهده گردید (به ترتیب 018/0P=، 04/0 P=، 026/P= ) اما بین کلسیم و اجزای سندروم متابولیک ارتباطی مشاهده نشد. بحث و نتیجه گیری: ارتباط معناداری بین ویتامین D رژیمی و سندروم متابولیک دیده نشد هرچند بین دریافت ویتامین D و خطر بالا بودن سطح قند خون ناشتا، تری گلیسرید و HDL-کلسترول ارتباط معکوسی مشاهده شد. همچنین طبق نتایج به دست آمده بین کلسیم دریافتی و سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سندروم متابولیک، ویتامین D، کلسیم
عنوان انگلیسی
The relationship between dietary intake of calcium and vitamin D and metabolic syndrome and its components
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Past studies have shown that dairy intake have an inverse association with metabolic syndrome. Although the underlying mechanism is not completely clear, it seems that vitamin D and calcium are two main factors responsible for this positive association. The aim of this study was to determine the association between dietary calcium intake and vitamin D and metabolic syndrome and its components. Materials and Methods: In this cross sectional study, 973 individuals (237 males and 736 females) from the residents of Khorramabad were selected using randomized multi-stage cluster sampling method. Dietary intakes of people, by use of a food frequency questionnaire (201 items), were evaluated and using Nutritionist 4 software were analyzed. Venous blood samples were collected to measure the metabolic variables and blood pressure were measured .Metabolic syndrome according to American Heart Association (AHA) criteria was defined. Results: The findings showed that there is a significant relationship between marital status and metabolic syndrome (p=0.001). Also there is a significant relationship between education and risk of metabolic syndrome (p=0.001). There was a significant inverse correlation between vitamin D and increased TG, FBS and SBP, (p=0.018, p=0.04, p=0.026 respectively) but there was no relationship between calcium and metabolic syndrome components. Conclusion: There was no significant association between vitamin D dietary and metabolic syndrome, although between vitamin D intake and the risk of high levels of FBS, TG and SBP inverse relationship were shown, although there is no significant relationship between calcium intake and metabolic syndrome.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Metabolic syndrome, Vitamin D, Calcium
نویسندگان مقاله
ابراهیم فلاحی | ebrahim falahi
nutrition health research center, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran
مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
آیدا نجفی | ayda najafi
faculty of medicine, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran.
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
پوریا تندکار | porya tondkar
department of nutrition , faculty of health and nutrition, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran.
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
معصومه کرمی | masome karami
department of nutrition , faculty of health and nutrition, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran.
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
سجاد روستا | sajad roosta
department of nutrition, faculty of health and nutrition, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran.
گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات