این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۷، شماره ۴، صفحات ۹۹-۱۰۸
عنوان فارسی
جداسازی و شناسایی باکتری های پروبیوتیکی تولید کننده اسید لاکتیک از شیر الاغ
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: استفاده شیر الاغ بهعنوان یک منبع تغذیه جدید، به دلیل خواص تغذیه ای و فقدان پروتئین های آلرژی زا در حال افزایش است. فلور میکروبی شیر الاغ، بهخصوص باکتریهای اسید لاکتیک (LAB) آن هنوز بهطور کامل شناسایی نشده اند. این تحقیق برای اولین بار با هدف بررسی فلور میکروبی شیر الاغ بهمنظور شناسایی باکتری های بومی با خواص پروبیوتیکی انجام گرفت. مواد و روشها: باکتری های اسید لاکتیک شیر الاغ با استفاده از محیط های کشت اختصاصی و به کمک روش های استاندارد میکروبیولوژی شناسایی گردیدند. تعداد 250 کلونی مجزا و تصادفی از 3 نمونه شیر الاغ مربوط به عشایر شهرستان سلسله جداسازی شدند. برای شناسایی گونه ها از آزمون های گرم، کاتالاز، حرکت در محیط جامد، توانایی رشد در 9/6pH و غلظت (w/v)5/6% کلرید سدیم، تخمیر قندها و آزمون هیدرولیز هیپورات سدیم به همراه شناسایی میکروسکوپی استفاده شد. یافته ها: از 250 کلونی انتخابی، 20 کلونی، باکتری های کاتالاز منفی، گرم مثبت و کوکسی بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که شیر الاغ عمدتاً حاوی گونه هایی از دو جنس استرپتوکوکوس و انتروکوکوس است. بیشترین نوع باکتری جداسازی شده به گونه ی انتروکوکوس فکالیس (حدوداً 55%) تعلق داشتند. برای اولین بار در ایران، نتایج این آزمایش توانست گونهی استرپتوکوکوس دیورسی را از شیر الاغ جداسازی و گزارش نماید. بحث و نتیجه گیری: علیرغم فراوانی لیزوزیم در شیر الاغ، وجود باکتری های پروبیوتیک مفید نشان می دهد که این شیر میتواند جایگزین مناسبی برای تغذیه کودکان حساس به پروتئین های شیر گاو باشد. تولید باکتریوسین ها توسط انتروکوکوس فکالیس، میتواند از رشد و تکثیر سایر باکتری های بیماری زا جلوگیری کند. شناسایی گونه استرپتوکوکوس دیورسی در شیر الاغ میتواند زمینه را برای مطالعات بعدی در خصوص مشخصات این باکتری در کشور فراهم کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Isolation and identification of probiotic lactic acid bacteria from donkey,s milk
چکیده انگلیسی مقاله
Background : The utilization of donkey's milk is increasing with regard to nutritional values and non-allergenic proteins. Donkey's milk microbiota, especially lactic acid bacteria (LAB) has not yet been fully identified. This study was conducted to identify and isolate LAB with probiotic properties. Materials and Methods: Specific culture-dependent techniques and standard microbiology methods were used to identify LAB. 250 isolates were randomly picked from different donkey's milk samples different farms in Alashtar, north of Lorestan province, Iran. Gram-staining, catalase reaction, motility test, growth at different temperatures, pH 9.6 and in presence of 6.5% NaCl as well as the ability to ferment different sugars, sodium hippurate hydrolysis and light microscope analysis were investigated. Results: Out of 250 isolates, 20 isolates were gram-positive, catalase-negative and cocci form. Enterococcus and Streptoccus genera were dominant LAB in donkey's milk. Entreococcus faecalis (55%) and Streptococcus devriesei (45%) were among the predominant species. The results of this experiment, for the first time, reported the occurrence of Streptococcus devriesei in donkey's milk in Iran. Conclusion: Despite high lysozyme concentration, donkey's milk rich in probiotic LAB can be used to feed infants with allergy to cow's milk proteins. Both Entreococcus and Streptococcus bacteria produce different types of bacteriocins which are effective against a wide range of different type of infections. Occurrence of Streptococcus devriesei in donkey,s milk may provide new research field in Iran.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد جواد اکرمی | mohamad javad akrami
, department of agronomey and plant breeding, faculty of agriculture, lorestan university, khorramabad, iran.
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
فرهاد نظریان فیروزآبادی | farhad nazarian firouzabadi
department of agronomey and plant breeding, faculty of agriculture, lorestan university, khorramabad, iran.
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
احمد اسماعیلی | ahmad ismaili
department of agronomey and plant breeding, faculty of agriculture, lorestan university, khorramabad, iran.
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-11&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات