این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۶۷-۷۷
عنوان فارسی
اثرات آنتیاکسیدانی و تعدیلکنندگی ایمنی عصاره برگ زیتون بر میزان سرمی سایتوکاینهای مرتبط با سلولهای Th۱۷
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: زیتون دارای اثر محافظتی اثبات شده در برابر بیماریهای التهابی مزمن است؛ اما هنوز مشخص نیست که این خصوصیت زیتون ناشی از اثر آنتیاکسیدانی یا توانایی آن در تعدیل سیستم ایمنی است. هدف از این مطالعه، بررسی توانایی عصاره برگ زیتون بر سطح سرمی تعدادی از سایتوکاینهای مرتبط با سلولهای Th17 (به عنوان میانجیهای مهم التهابی) و نیز اثر آنتی اکسیدانی آن بر برخی از متغیرهای مربوطه در مغز موش صحرایی بود. مواد و روشها: تعداد 40 رأس موش صحرایی نر به پنج گروه مساوی تقسیم شدند. به گروه اول شبه دارو، به گروه دوم ویتامین C با دوز mg/kg 10 و به سایر گروهها عصاره برگ زیتون حاوی اولئوروپئین با دوزهای 5، 10 و 15 (mg/kg) به مدت ده روز به صورت دهانی به وسیله گاواژ تجویز شد. در پایان دوره، خونگیری از قلب حیوانات انجام شد و میزان اینترلوکینهای 17، 23 و TGFβ در سرم آنها به روش الایزا اندازهگیری شد. فعالیت آنزیمهای گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و غلظت مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (بهعنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید یا TBARS) در نیمکره راست مغز ارزیابی شد. یافتهها: میزان TBARS در گروه کنترل نسبت به گروههای دیگر افزایش معنیداری را نشان داد (05/0< P). فعالیت آنزیمهای GPX و SOD در گروهی که اولئوروپئین با دوزmg/kg 15 به آنها تجویز شده بود نسبت به گروه کنترل و آنهایی که اولئوروپئین را با دوز کمتر دریافت کرده بودند افزایش آماری معنیداری را نشان داد (05/0< P). اگرچه در میزان IL-17 و IL-23 تفاوت آماری معنیداری بین گروهها وجود نداشت، ولیTGFβ در گروههایی که دوزهای مختلف اولئوروپئین را دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل کاهش معنیداری را نشان داد (05/0< P). بحث و نتیجهگیری: عصاره برگ زیتون حاوی اولئوروپئین، دارای اثرات آنتیاکسیدانی معنیداری بر شاخصهای اکسیداتیو در مغز موش صحرایی بود، ولی اثر قابل توجهی بر میزان سایتوکاینهای مرتبط با سلولهای Th17 (بجز (TGFβنداشت؛ بنابراین اثر محافظتی آن در برابر بیماریهای التهابی احتمالاً ناشی از خواص آنتیاکسیدانی آن است نه تعدیل سایتوکاینهای مرتبط با سلولهای Th17.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زیتون، اولئوروپئین، آنزیمهای آنتیاکسیدان، Th17.
عنوان انگلیسی
Antioxidant and immunomodulatory effects of olive leaf extract on serum level of Th17 related cytokines
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Olive has a protective effect against chronic inflammatory conditions. However, it is not clear weather this effect is due to its immunomodulatory or antioxidant property. The aim of this study was to investigate the effect of olive leaf extract on serum levels of Th-17 related cytokines and its antioxidant properties. Materials and Methods: 40 male rats divided into 5 groups, and were treated by placebo (Control group), vitamin C (as a known and potent antioxidant) and different doses of olive leaf extract. Four test groups, received vitamin C 10 mg/kg and olive leaf extract which contained 5, 10 and 15 mg/kg Oleuropein. All treatments were applied for 10 consecutive days orally via gavage. After this period, cardiac puncture was performed to retrieve blood from animals in order to determine interleukin 17, 23 and TGFβ levels in their serum by ELISA method. Glutathione peroxidase (GPx), Superoxide dismutase (SOD), Catalase (CAT) activities and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS, as a lipid peroxidation marker) were assayed in right brain hemisphere of treated animals. Results: TBARS increased significantly in control group when compared to the other groups (p< 0.05). GPx and SOD enzymes indicated higher activity in the animal group which was treated with 15mg/kg Oleuropein, in comparison with control group and a group who treated with 5mg/kg Oleuropein (p< 0.05). Although there were no significant difference in IL-23 and IL-17 levels among control and test groups (p>0.05), TGFβ concentration was significantly lower in animals which treated by 5 and 15 mg/kg of Oleuropein. Conclusion: Olive leaf extract, which contains Oleuropein, had a significant antioxidant effect on the brain of studied animals, while it was not able to change the Th-17 cell-related cytokines (Except TGFβ) significantly. Therefore, it could conclude that the protective role of olive against chronic degenerative diseases is related to its antioxidant properties rather than its effects on pathogenic cytokine profile of Th17 cells.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Olive, Oleuropein, Antioxidant, Th17 .
نویسندگان مقاله
زینب شاکرمی |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
نوروز دلیرژ |
دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
علی شیخیان |
دانشگاه علوم پزشکی لرستاندانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
کبری چهاری |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
مسعود علیرضایی |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-514&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات