این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۱۰۶-۱۱۴
عنوان فارسی
شناسایی الگوهای غذایی غالب در نوجوانان شهر کرج
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: یکی از نگرانیها در مورد سلامت عمومی عادات غذا خوردن نوجوانان است، زیرا ارتباط مستقیم بین رژیم غذایی ناکافی در این مرحله و بروز چاقی و دیگر بیماریهای مزمن در بزرگسالی وجود دارد. شناسایی الگوهای غذایی میتواند به عنوان یک عامل پیش آگهی در ارتباط میان رژیم غذایی و خطر بیماریهای مزمن استفاده شود. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مقطعی میباشد که بر روی 140 نوجوان سالم 19-13 ساله در مدارس راهنمایی و دبیرستان شهر کرج انجام شد. نمونهها به روش نمونه گیری خوشهای چند مرحلهای از 5 منطقه شهر کرج انتخاب شد. برای ارزیابی غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر استفاده شد. اقلام غذایی در 25 گروه غذایی بر اساس شباهت طبقه بندی شدند. یافتهها: با روش تحلیل عاملی سه الگوی غذایی بدست آمد که 25/30 درصد از کل واریانس مصرف را توجیه میکردند. الگوی اول (شبه مدیترانه ای) که در آن مغزها، میوهها و سبزیجات و ماهی، طیور، زیتون، شیرینی جات و ترشی جات مصرف بالایی داشتند. الگوی دوم (ناسالم)با مصرف بالای سس مایونز، غلات تصفیه شده، سیب زمینی آب پز، گوشت قرمز یا فراوری شده، لبنیات پرچرب و گوشت احشاء مشخص شد. الگوی سوم (سنتی) با مصرف بالای چربیهای جامد، لبنیات کم چرب، حبوبات و غلات کامل تعیین شد. بحث و نتیجهگیری: الگوی شبه مدیترانهای با 14/14 درصد بیشترین درصد واریانس را به خود تخصیص داده بود. با شناسایی این الگوهای میتوان گامهای آموزشی مناسبی در جهت ترویج تغذیه مناسب برداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
الگوهای غذایی، تحلیل عاملی، نوجوانان، پرسشنامه بسامد خوراک.
عنوان انگلیسی
The identification of major dietary patterns in Karaj adolescents
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The eating habits of adolescents are of concerns about public health, because of the direct relationship between diet and the incidence of obesity and other chronic diseases in adults. Identifying dietary patterns can be used as a prognostic factor in the relationship between diet and chronic disease risk. Materials and Methods: The present study is a cross-sectional study on 140 healthy adolescents 13-19 years of middle schools and high schools in Karaj. Samples were selected by multistage cluster sampling method from 5 districts in Karaj. Validated food frequency questionnaire was used to assess dietary intake. Food items were categorized into 25 food groups based on similarity. Results: Using principal component analysis three major dietary patterns were identified ehich among subjects had the highest dispersion justifying 30.25 percent of the total variance of consumption. Mediterranean-like pattern showed high loadings on nuts, fruits and vegetables, fish, chicken, olives, sweetmeat and pickles. The second pattern, called unhealthy pattern specified with a high intake of mayonnaise, refined cereals, boiled potatoes, red meat and processed meat, high fat dairy products, viscera. The third pattern (traditional) had high loading for solid fats, dairy scab, legumes and whole grains. Conclusion: Mediterranean-like pattern with explained 14.14% of the variance of the maximum percentage to be allocated. These patterns can be used to identify the appropriate educational steps taken to promote sufficient nutrition.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهرانگیز ابراهیمی ممقانی | ebrahimi mameghani
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
محمد اصغری جعفرآبادی | asghari jafarabadi
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
فرزانه باقرزاد |
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-518&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات