این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۱۱۵-۱۲۵

عنوان فارسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور در مقایسه با دیگر عسل‌های تولیدی منطقه آبستان شهرستان خرم‌آباد
چکیده فارسی مقاله مقدمه: عسل محصولی طبیعی از تراوشات گیاهان است که توسط زنبور عسل جمع آوری و پس از ایجاد تغییراتی، در کندو ذخیره می‌شود. عسل غنی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف از جمله کاتالاز، اسید آسکوربیک، فلاونوییدها و آلکالوییدها می‌باشد. فعالیت ضد میکروبی عسل نیز یکی از جنبه های مهم آن است. وارد نمودن برخی مواد به جیره غذایی زنبور عسل نیز می‌تواند بر ارزش غذایی عسل تولیدی بیافزاید. لذا در این مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانتی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور بررسی و با سایر عسلهای تولیدی منطقه مقایسه می‌گردد. مواد و روش‌ها: سه نوع تغذیه مختلف شامل آب سیب، عصاره ریشه و گلهای‌ شیرین بیان و گل‌های منطقه بدون تأکید بر گیاه خاصی برای زنبورها در نظر گرفته شد. فعالیت ضد میکروبی سه نوع عسل تولیدی بر روی باکتری‌های استاندارد و مخمر کاندیدا البیکنس با استفاده از روش انتشار در آگار در مقایسه با چند آنتی بیوتیک رایج اندازه گیری شد. برای اندازه گیری مقدار ترکیبات آنتی اکسیدانی، آزمون فنل تام و برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از آزمون‌های دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده، استفاده گردید. یافته‌ها: عسل شیرین بیان بیشترین فعالیت ضد میکروبی را علیه باکتری‌ها و مخمر را در این بررسی بخصوص علیه سودوموناس آئروجینوزا از خود نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی عسل‌های مورد آزمایش دارای اختلاف معنی‌دار از نظر مقدار فنل تام بودند و عسل سیب در سه روش ارزیابی، خواص آنتی اکسیدانی بیشتری از خود نشان داد. بحث و نتیجه‌گیری: این با توجه به نتایج این تحقیق، تغذیه زنبورها با گیاهان دارای مواد مؤثره باعث ایجاد تحول در بخش تولید عسل دارویی و ارتقای سلامت جامعه می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت آنتی اکسیدانی، خاصیت ضد میکروبی، عسل،‌ جیره غذایی.

عنوان انگلیسی Anti-oxidant and anti-microbial activities of two types of honey by change in bees, diet in comparison with other honey productis in Abestan region of Khorramabad province.
چکیده انگلیسی مقاله Background: Honey is a natural product of plant secretions collected by bees then after some changes are saved in hive. Honey is rich in enzymatic and non-enzymatic anti-oxidants such as Catalase, ascorbic acid, flavonoids and alkaloids. The important feature of honey is also antimicrobial activity. Also entering some ingredients into bees, diet can increase of effectiveness the nutritional value of honey So the anti-oxidant and anti-microbialactivities of two types of honey by change in bees,diet incomparison with the other honey of the region were studied. Materials and Methods: Three different types of diet given to bees including apple juice, flowers and root extract of Licorice and region flowers so that three types of honey were produced. The honey affected on standard bacteria and Candida albicans with several antibiotics to evaluate of antimicrobial activity according to agar well diffusion assay. The amount of antioxidant compounds, measured according total phenol test. For measurement of antioxidant effects of honey, three tests of FRAP (ferric reducing antioxidant power), DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) and ABT (3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid) were used. Results: In this experiment, Licorice honey had highest antimicrobial activity especially against pseudomonas aeruginosa. The tested honey had a significant difference in total amount of phenol. In all three methods (FRAP, DPPH and ABT), apple honey had the highest antioxidant activity. Conclusion: According to the results of this study, entering some effective and natural materials into bees' diet can cause a revolution in the honey product industry, as a drug, and health of society.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Total phenol, Antioxidants, Honey.

نویسندگان مقاله امین سلاحورزیان |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

فواد عبداله پور |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

احمد اسماعیلی |
دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

فرشته سپهوند |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

مژگان آزادپور |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-519&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات