این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۷۰-۷۸

عنوان فارسی اثر دارچین بر شاخص های قندی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله بحث و نتیجه‌گیری: دارچین احتمالاً با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و آنتی‌اکسیدانی از طریق افزایش برداشت گلوکز توسط سلول های مختلف بدن و با کاهش سطح استرس اکسیداتیو باعث اصلاح شاخص های قندی و انسولینی خون شده است یافته‌ها: نتایج نشان داد که در گروه‌های دریافت کننده عصاره دارچین شاخص‌های قندی و انسولینی به طور معناداری اصلاح گردید (05/0˂P). مواد و روش‌ها: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که بر روی 40 سر موش صحرایی نر بالغ انجام شد. نمونه‌ها طور تصادفی به 4 گروه شامل کنترل غیردیابتی ،کنترل دیابتی و 2 دسته تجربی دریافت کننده دوز mg/kg60 عصاره دارچین به مدت 3 و 6 هفته تقسیم شدند. در پایان با خون‌گیری از قلب حیوانات میزان قند و انسولین، اندازه-گیری و با استفاده از اسکورHOMA مقاومت انسولینی مشخص گردید. نرمال بودن توزیع داده‌ها از طریق آزمون کالموگروف- اسمیرنوف و آنالیز نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS-20 و با کمک آزمون‌های ANOVA و توکی انجام گرفت. در نهایت 05/0≥P از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد. مقدمه: دیابت از بیماری‌های شایع می باشد که جهت درمان و کنترل آن، روش های درمانی مختلفی مانند استفاده از داروهای طبیعی و یا اصلاح شیوه زندگی به بیماران توصیه می شود. از آن جا که استفاده از داروهای گیاهی نسبت به بسیاری از داروهای شیمیایی از عوارض کمتری برخوردارند، این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره دارچین بر میزان قند خون، انسولین و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام گردید
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دارچین، گلوکز، انسولین، مقاومت انسولینی، موش صحرایی.

عنوان انگلیسی The effects of cinnamon on glycemic indexes and insulin resistance in adult male diabetic rats with streptozotocin
چکیده انگلیسی مقاله Background: Diabetes is a common disease that for its treatment and control different methods are recommended such as the use of natural remedies and lifestyle modification. Since the use of herbal medicines have less side effects than many chemical drugs, hence, this study aimed to investigate the effect of cinnamon extract on blood glucose, insulin and insulin resistance in diabetic rats with streptozotocin. Materials and Methods: This experimental study was conducted on 40 adult male rats, that were randomly divided into 4 groups including non diabetic control, diabetic control and two experimental groups receiving doses 60mg/kg of cinnamon extract for 3 and 6 weeks. At the end, by phlebotomizing of rats' heart, blood glucose and insulin were measured and using HOMA score insulin resistance was measured. To be normal data distribution, Kolmogorov-Smirnov test was done and data analyzed by SPSS-20 software and ANOVA and post hoc Tukey tests. Results: The results showed that in the group receiving the cinnamon extract, glycemic and insulin indexes were significantly adjusted. Conclusion: Cinnamon is probably due to have flavonoid and antioxidant compounds with antioxidant by increasing glucose uptake via the different body cells and due to reduction of oxidative stress level led to adjust glycemic and insulin indexes of blood
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cinnamon, glucose, insulin, insulin resistance, Rat

نویسندگان مقاله سید ابراهیم حسینی | sebrahim hosseini
science and research branch, islamic azad university,shiraz branch,shiraz, iran
دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)

سیده طاهره شجاعی | staereh shojaei
islamic azad university, damghan branch, damghan,iran.
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)

سید علی حسینی | sali hosseini
science and research branch, islamic azad university,marvdasht branch,marvdasht, iran.
دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرودشت، مرودشت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت (Islamic azad university of marvdasht)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1280-33&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات