این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۷۲-۷۹

عنوان فارسی بررسی تأثیر استویوساید و استویا ریبودیانا بر رشد استرپتوکوکوس موتانس
چکیده فارسی مقاله مقدمه: استرپتوکوکوس موتانس عامل اصلی پوسیدگی دندان و تخریب آن است. هدف از این تحقیق بررسی آزمایشگاهی اثر استویوساید و عصاره های گیاه استویا ریبودیانا بر روی رشد سویه مورد نظر بود. بحث و نتیجه­گیری : عصاره های الکلی و استونی گیاه استویا ریبودیانا می تواند به عنوان دارو برای پیشگیری و کنترل رشد استرپتوکوکوس موتانس استفاده شود . یافته­ها: نتایج نشان دهنده­ اثر مهاری عصاره­ متانولی با mg/ml 25= MIC ، عصاره­ اتانولی با mg/ml 13/3= MIC و عصاره­ استونی با mg/ml 56/1= MIC بر روی رشد و تکثیر استرپتوکوکوس موتانس بود. عصاره­ آبی گیاه استویا و استویوساید باعث مهار رشد سویه­ مذکور نگردیدند. مواد و روش­ها: در این تحقیق عصاره­ آبی و استونی گیاه استویا به روش خیساندن و عصاره­ متانولی و اتانولی به وسیله­ دستگاه سوکسله تهیه گردید. گلیکوزید استویوساید از کشور مالزی خریداری شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی عصاره ها و استویوساید از روش انتشار در چاهک با استفاده از اندازه گیری قطر هاله عدم رشد و تعیین حداقل غلظت مهاری توسط روش میکروبراث دایلوشن استفاده شد. سپس تأثیر استویوساید و هر کدام از عصاره ها با هم و نیز با آنتی بیوتیک پنی سیلین با روش آنالیز واریانس مقایسه گردیدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of Stevioside and Stevia rebaudiana on the growth of Streptococcus mutans
چکیده انگلیسی مقاله Background : Streptococcus mutans is a major cause of dental caries and tooth damage. The purpose of this study was to evaluate the effect of the Stevioside and Stevia rebaudiana leaf extracts on the growth of Streptococcus mutans. Materials and Methods: In this study, the aqueous and acetone extracts of Stevia rebaudiana were extracted by the maceration method, and methanol and ethanol extracts were prepared by a Soxhlet apparatus. Stevioside was purchased from Malaysia. The agar-well diffusion method was used to determine the antibacterial activity of Stevioside and Stevia extracts. Minimal Inhibitory Concentration (MIC) was determined by the microdilution method. The antibacterial effects of Stevioside and Stevia extracts together and in combination with Penicillin were compared through variance analysis. Results: The results indicated the inhibitory effects of methanol extracts at MIC= 25 mg/ml, ethanol extract at MIC=3.13 mg/ml, and acetone extract at MIC=1.56 mg/ml on growth of Streptococcus mutans. The aqueous extract of Stevia rebaudiana and Stevioside could not inhibit the growth of Streptococcus mutans. Conclusion: The alcoholic and acetone extracts of Stevia rebaudiana may be used as pharmaceuticals and preservatives in controlling the growth of Streptococcus mutans.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه آقایی حسین آبادی | fatemeh aghai hosseinabadi
department of microbiology,faculty of biosciences, falavarjan branch, islamic azad university, isfahan, iran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

مریم محمدی سیچانی | maryam mohammadi sichani
دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

وجیهه کرباسی زاده | vajihe karbasizadeh
دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)

محمد رضا مفید | mohamad reza mofid
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-473&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات