این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۵۹-۷۰

عنوان فارسی اثرات مصرف شیر سویا بر فاکتورهای التهابی، انعقادی و استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی نوع دو مبتلا به نفروپاتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: نفروپاتی یکی از عوارض معمول دیابت است و از علل عمده ناتوانی و مرگ در این بیماران محسوب می شود. هدف این مطالعه بررسی اثرات مصرف شیر سویا بر التهاب، انعقاد و استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی نوع دومبتلا به نفروپاتی است. مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی کنترل شده، بر روی بیماران دیابتی نوع دو مبتلا به نفروپاتی انجام شد. این مطالعه دو مرحله مداخله هر کدام به مدت چهار هفته و یک مرحله آبگیری به مدت دو هفته داشت. بیماران به صورت تصادفی یک رژیم غذایی حاوی شیر سویا یا رژیم غذایی حاوی شیر گاو را به مدت چهار هفته مصرف نمودند. بحث و نتیجه‌گیری: مصرف شیر سویا به مدت چهار هفته می تواند موجب کاهش سطح D-dimer در بیماران دیابتی نوع دو مبتلا به نفروپاتی شود. یافته‌ها: مصرف شیر سویا در مقایسه با مصرف شیر گاو در بیماران نفروپاتی دیابتی موجب کاهش معنی داری در سطح D-dimer، شاخص تشکیل و تخریب فیبرین، گردید. این معنی داری حتی پس از تعدیل عامل مخدوشگر (میزان دریافت کربوهیدرات) باقی ماند. مصرف شیر سویا اثر معنی داری بر سطح فاکتورهای التهابی و استرس اکسیداتیو مالون نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیر سویا، دیابت نفروپاتی، التهاب، انعقاد و استرس اکسیداتیو.

عنوان انگلیسی Soy milk consumption, inflammation, coagulation and oxidative stress among type 2 diabetic patients with nephropathy
چکیده انگلیسی مقاله Background : Nephropathy is a common complication of diabetes and it is the major cause of disability and death among these patients. We aimed to determine the effects of soy milk on inflammation, coagulation and oxidative stress among type 2 diabetic patients with nephropathy. Methods: This randomized crossover controlled clinical trial was conducted on type 2 diabetic patients with nephropathy. This study had two trial phases, each for 4 weeks and one washout period for two weeks. Patients were randomly assigned to consume a diet containing soy milk, or a diet containing cow’s milk. Results: Soy milk consumption, in comparison to cow’s milk, resulted in a significant reduction in D-dimer level. This significant effect remained even after adjustment of cofounding factor (carbohydrate intake). However, soy milk consumption had no significant effects on inflammation and oxidative stress levels. Conclusion: Soy milk consumption for 4 weeks could decrease serum D-dimer level in type 2 diabetic patients with nephropathy.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم سادات میرآقاجانی | maryam sadat miraghajani
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

احمد اسماعیل زاده | ahmad esmaillzadeh
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مژگان مرتضوی | mozhgan mortazavi
kidney diseases research center and division of nephrology, department of internal medicine, isfahan university of medical sciences, isfahan , iran
مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی وگروه داخلی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

مریم میرلوحی | maryam mirlohi
. department of food sciences and technology, faculty of nutrition and food sciences, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

لیلا آزادبخت | leila azadbakht
food security research center, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-412&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات