این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۷۱-۷۷
عنوان فارسی
ارتباط بین سطح سرمی ۲۵- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی در زنان مبتلا به چاقی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مطالعات نشان داده اند که غلظت 25- هیدروکسی ویتامین D سرمی که بیانگر وضعیت ویتامین D بدن می باشد، ارتباط معکوسی با وضعیت چاقی داشته و خطر ابتلا به چاقی در افراد با سطوح بالای 25- هیدروکسی ویتامین D کمتر است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی، گلوکز ، اجزای لیپیدی ، انسولین سرمی و شاخص مقاومت انسولینی در زنان مبتلا به چاقی می باشد. بحث و نتیجهگیری: هیچ ارتباط معنی داری بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی (به استثنای وزن بدن)، گلوکز ، اجزای لیپیدی ، انسولین سرمی و شاخص مقاومت انسولینی در زنان چاق مورد مطالعه دیده نشد. یافتهها: میانگین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D ، انسولین و همچنین مقاومت انسولینی بر اساس شاخص HOMA-IR در دو گروه چاق و کنترل بترتیب برابر با 66/16 ± 05/28 در مقابل 08/14 ± 72/25 ) 48/0 (p= ، 53/7 ± 97/25 در مقابل 32/9 ± 93/25) 98/0 (p= و 6/2 ± 39/6 در مقابل 5/2 ± 83/5 ) 30/0 (p= بود. از بین شاخصهای تن سنجی ، 25- هیدروکسی ویتامین D تنها ارتباط معنی داری را با وزن افراد در گروه چاق داشت (326/0 , r= 033/0 p=) هیچ ارتباط معنی داری بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با قند خون، اجزای لیپیدی، سطح انسولین سرمی و شاخص HOMA-IR در زنان چاق دیده نشد. مواد و روشها: این مطالعه بر روی 43 زن 50- 20 سال مبتلا به چاقی و 43 زن سالم دارای وزن طبیعی صورت گرفت که از نظر سن و فعالیت بدنی با یکدیگر جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی 24 ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازهگیری قند خون ، 25- هیدروکسی ویتامین D، اجزای لیپیدی و انسولین سرمی به عمل آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The relationship between serum level of 25- hydroxy vitamin D with anthropometric indices and some biochemical parameters in obese women
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Some studies have shown that the serum concentration of 25- hydroxy vitamin D which is represent the status of body vitamin D, has a diverse relationship with obesity status, and the risk of obesity decreases in people with high level of 25- hydroxy vitamin D. The aim of this study is to investigate the correlation between the serum level of 25- hydroxy vitamin D and anthropometric indices, glucose, lipid profile, serum insulin, and insulin resistance in obese women. Materials and Methods: This study was carried out on 43 obese women and 43 healthy women with normal weight as a control group, aged 20-50. They were matched for age and physical activity. For each participant, a 3-day 24-hours food recall was filled. Moreover, fasting blood sampling was taken to measure blood levels of fasting blood glucose, 25- hydroxy vitamin D, lipid profile and serum insulin. Results: The mean level of serum 25- hydroxy vitamin D, insulin and also insulin resistance based on IR-HOMA index in the group of obesity and control were 28.05 ± 16.66 versus 25.72 ± 14.08 (P=0.48 ) , 25.97 ± 7.53 versus 25.93 ± 9.32 (P=0.98 ) , and 6.39 ± 2.6 versus 5.83 ± 2.5 (P=0.30) respectively. Between the anthropometric indices, 25- hydroxy vitamin D had a significant relationship only with body weight in obese group (p=0.033, r= 0.326 ). No significant relationship was observed between serum 25- hydroxy vitamin D with blood sugar, lipid profile, serum insulin level and HOMA-IR in obese women. Conclusion: No significant relationship was seen between serum level of 25- hydroxy vitamin D with anthropometric indices (except for body weight), serum levels of glucose, lipid profile and insulin resistance in the obese women.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیه صبوری | somaye saboori
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمد جواد حسین زاده | mohammad javad hosseinzadeh
تهران، میدان انقلاب، خیابان 16 آذر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه تغذیه و بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مصطفی حسینی | mostafa hoseini
گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
اسماعیل یوسفی راد | esmaeel yousefi rad
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-208&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات