این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۷۱-۷۷

عنوان فارسی ارتباط بین سطح سرمی ۲۵- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی و برخی از پارامترهای بیوشیمیایی در زنان مبتلا به چاقی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مطالعات نشان داده اند که غلظت 25- هیدروکسی ویتامین D سرمی که بیانگر وضعیت ویتامین D بدن می باشد، ارتباط معکوسی با وضعیت چاقی داشته و خطر ابتلا به چاقی در افراد با سطوح بالای 25- هیدروکسی ویتامین D کمتر است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی، گلوکز ، اجزای لیپیدی ، انسولین سرمی و شاخص مقاومت انسولینی در زنان مبتلا به چاقی می باشد. بحث و نتیجه‌گیری: هیچ ارتباط معنی داری بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با شاخص های تن سنجی (به استثنای وزن بدن)، گلوکز ، اجزای لیپیدی ، انسولین سرمی و شاخص مقاومت انسولینی در زنان چاق مورد مطالعه دیده نشد. یافته‌ها: میانگین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D ، انسولین و همچنین مقاومت انسولینی بر اساس شاخص HOMA-IR در دو گروه چاق و کنترل بترتیب برابر با 66/16 ± 05/28 در مقابل 08/14 ± 72/25 ) 48/0 (p= ، 53/7 ± 97/25 در مقابل 32/9 ± 93/25) 98/0 (p= و 6/2 ± 39/6 در مقابل 5/2 ± 83/5 ) 30/0 (p= بود. از بین شاخص‌های تن سنجی ، 25- هیدروکسی ویتامین D تنها ارتباط معنی داری را با وزن افراد در گروه چاق داشت (326/0 , r= 033/0 p=) هیچ ارتباط معنی داری بین سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D با قند خون، اجزای لیپیدی، سطح انسولین سرمی و شاخص HOMA-IR در زنان چاق دیده نشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی 43 زن 50- 20 سال مبتلا به چاقی و 43 زن سالم دارای وزن طبیعی صورت گرفت که از نظر سن و فعالیت بدنی با یکدیگر جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی 24 ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازه‌گیری قند خون ، 25- هیدروکسی ویتامین D، اجزای لیپیدی و انسولین سرمی به عمل آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The relationship between serum level of 25- hydroxy vitamin D with anthropometric indices and some biochemical parameters in obese women
چکیده انگلیسی مقاله Background : Some studies have shown that the serum concentration of 25- hydroxy vitamin D which is represent the status of body vitamin D, has a diverse relationship with obesity status, and the risk of obesity decreases in people with high level of 25- hydroxy vitamin D. The aim of this study is to investigate the correlation between the serum level of 25- hydroxy vitamin D and anthropometric indices, glucose, lipid profile, serum insulin, and insulin resistance in obese women. Materials and Methods: This study was carried out on 43 obese women and 43 healthy women with normal weight as a control group, aged 20-50. They were matched for age and physical activity. For each participant, a 3-day 24-hours food recall was filled. Moreover, fasting blood sampling was taken to measure blood levels of fasting blood glucose, 25- hydroxy vitamin D, lipid profile and serum insulin. Results: The mean level of serum 25- hydroxy vitamin D, insulin and also insulin resistance based on IR-HOMA index in the group of obesity and control were 28.05 ± 16.66 versus 25.72 ± 14.08 (P=0.48 ) , 25.97 ± 7.53 versus 25.93 ± 9.32 (P=0.98 ) , and 6.39 ± 2.6 versus 5.83 ± 2.5 (P=0.30) respectively. Between the anthropometric indices, 25- hydroxy vitamin D had a significant relationship only with body weight in obese group (p=0.033, r= 0.326 ). No significant relationship was observed between serum 25- hydroxy vitamin D with blood sugar, lipid profile, serum insulin level and HOMA-IR in obese women. Conclusion: No significant relationship was seen between serum level of 25- hydroxy vitamin D with anthropometric indices (except for body weight), serum levels of glucose, lipid profile and insulin resistance in the obese women.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه صبوری | somaye saboori
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمد جواد حسین زاده | mohammad javad hosseinzadeh
تهران، میدان انقلاب، خیابان 16 آذر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه تغذیه و بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مصطفی حسینی | mostafa hoseini
گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

اسماعیل یوسفی راد | esmaeel yousefi rad
گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-208&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات