این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۵-۲۲

عنوان فارسی خصوصیات فیزیکی ‌و ارزش تغذیه‌ای ارقام زرد و قرمز سیب لبنانی (Malus, domestica Borkh) تولیدی لرستان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سیب میوه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود. مواد و روش‌ها: نمونه‌های مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال 1387 جمع‌آوری شد. نمونه ها به مدت 2 روز در دمای 80 درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازه‌گیری گردید. سایر فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدرات‌ها بود. بحث و نتیجه‌گیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است. یافته‌ها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب 40/2، 78، 70/1، و 9/17 درصد و در سیب زرد به ترتیب 42/2، 98/77، 72/1، و 88/17 درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب 73 کالری، 18 و 27/0 گرم در 100 گرم و در سیب زرد به ترتیب 83 کالری، 6/20 و 2/0 گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب8/63، 6/27، 9، 8/4، 24/0 و 14/0 میلی‌گرم و در سیب زرد به ترتیب 3/66،7/27 ،8/8، 5/4، 23/0و 14/0 میلی‌گرم در 100 گرم بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیب، ارزش تغذیه‌ای، عناصر معدنی، کربوهیدرات، لرستان.

عنوان انگلیسی Physical features and nutritional value of golden and red delicious apples (Malus, Domestica Borkh) grown in Lorestan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background : Apples have been known as nutritious and natural medicines. The aim of this study was to determine the amounts of nutrients compounds of golden and red delicious apples produced in Lorestan, Iran. Materials and Methods: Apple cultivars were harvested from different locations throughout Lorestan province in September 2008. The samples were dried at 80 º C for two days. The dry materials were grounded to analyse the elements. Phosphorous calcium, iron, and zinc and sodium and potassium were measured by spectrometry, atomic absorption and flame photometry, respectively. Other measured factors were energy, protein, carbohydrate, water, ash, and fiber. Results: The amounts of water, soluble solid products, ash, and fiber in red apples varieties were 78, 17.9, 1.44, and 0.72 percent, respectively. These values for golden delicious apples were 77, 16, 1.42, and 0.72 percent, respectively. Energy, sugars, and protein contents of red delicious apples were 73 calories, 18, and 0.27 g/100, respectively. These amounts for golden varieties were 83 calories, 20.6, and 0.2 g/100, respectively. K, Ca, P, Na, Fe, and Zn contents of red delicious apples were 63.8, 27.6, 9, 4.8, 0.24, and 0.14 mg/100, respectively. These values for golden delicious variety were 66.3, 27.7, 8.8, 4.5, 0.23, and 0.14 mg/100, respectively. Conclusion: Energy, carbohydrates, and calcium contents of apples varieties produced in Lorestan province were more than their contents in Iranian Food Composition Tables. However, their iron contents were less than it.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم فلاحی | ebrahim falahi
lorestan university of medical sciences,khorramabad,iran
دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

اسفندیار حسنی مقدم | esfandiar hasani moghadam
lorestan university of medical sciences,khorramabad,iran
دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

سجاد روستا | sajad roosta
lorestan university of medical sciences
دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-51&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات