این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۵۱-۵۷
عنوان فارسی
بررسی تاثیر مراحل فنولوژیک بر روی درصد و ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه مرتعی Satureja hortensis L.
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: Satureja hortensis L گیاهی است علفی ، یکساله دارای ساقه ای منشعب به طول 10 تا 30 سانتیمتر که به دلیل دارا بودن ظاهری به رنگ سبز متمایل به خاکستری ، ازگونه های مشابه قابل تشخیص می باشدو برگهای آن باریک و بلند است. در سال های اخیر خواص ضد ویروسی، ضد التهاب، ضد باکتری، ضد قارچی، ضد اسپاسم، تقویت کننده معده و تسهیل کننده هضم این گونه به اثبات رسیده است. مواد و روشها: این تحقیق با هدف بررسی نوع و مقدار ترکیبات اسانس گیاه مرزه تابستانه در دو مرحله فنولوژیک رویشی و زایشی انجام گرفت. جهت شناسایی میزان درصد ترکیبات اسانس گیاه تعداد 30 نمونه به طور تصادفی از ارتفاعات شاطر آباد در دو مرحله فنولوژیک رویشی و زایشی گیاه برداشت شد و اسانس آن توسط دستگاه کلونجر تهیه شد. جهت شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس از دستگاه GC/MSاستفاده شد در تمامی طیف های داده شده GC/MS از روی الگوی خروج آلکانهای نرمال و شاخص بازداری طیف ها ، اندیس کوواتس برای تک تک پیک ها محاسبه گردید. بحث و نتیجهگیری: نتایج نشان می دهد که از نظر نوع ترکیبات اصلی اسانس گیاه مرزه تابستانه در دو مرحله رویشی و زایشی تفاوت قابل توجهی ندارد، اگرچه از نظر تعداد ترکیبات شناسایی شده تغییرات نسبتا زیادی در دو مرحله فنولوژیک ذکر شده دیده می شود. همچنین نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که سه ترکیب اصلی اسانس گیاه مرزه تابستانه به ترتیب تیمول، گاما ترپینن، و کارواکرول می باشد که خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی آنها، خاصیت دارویی و اثرهای درمانی اسانس این گیاه را بطور کامل تایید می کند. یافتهها: میزان اسانس کل گیاه در دو مرحله فنولوژیک قبل از گل دهی(مرحله رویشی) و بعد از گل دهی(مرحله زایشی) به ترتیب 5/0 و 4/0 در صد(وزنی-حجمی) بود. تعداد ترکیبات شناسایی شده در مرحله رویشی 27 ترکیب و برای مرحله زایشی 19 ترکیب بود که بر اساس آن نزدیک به 98% اسانس گیاه شناسایی گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Phonological effects on chemical composition of essential oil of Satureja hortensis L.
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Summer savory is an annual grass plant, with a branched stem with the length of 10 to 30 cm that is distinguishable from the similar species due to having grayish green appearance and its leaves are narrow and long. In recent years, the anti-viral, anti-inflammatory, antibacterial, antifungal, antispasmodic, stomach invigorator and digestion facilitator characteristics of this species have been proved. Materials and Methods: This study aimed to examine the type and amount of essence compounds in the summer savory was performed in two vegetative and reproductive phonological stages. To identify the amount of plant essence components a total of 30 samples were randomly taken from Shater Abad heights in two vegetative and flowering phonological stages and its essence was produced by Clevenger apparatus. GC/MS was used to identify essence constituents. In all spectra given by GC/MS, the Kovats index was calculated for each peak by the pattern of exiting the normal alkenes and spectrum inhibition index. Results: The total amount of plant essence in two phonological stages before flowering (vegetative stage) and after flowering (reproductive stage) was 0/5 and 0/4 percent (w/v), respectively. The number of compounds identified in the vegetative stage was 27 compounds and for reproductive stages was 19 compounds upon which nearly 98% of plant essence were identified. Conclusion: The results show that there is no significant difference in both vegetative and reproductive stages in terms of the type of main compounds of the summer savory essence, although the relatively large changes are seen in two phonological stages listed in terms of the numbers of identified compounds. Also the results obtained from this study showed that three main compounds of the summer savory essence are Thymol, gamma- Terpinene and Carvacrol, respectively, which their anti-bacterial, anti-fungal and antioxidant characteristics completely confirm the medicinal property and therapeutic effects of essence of this plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی اکبر تجلی | ali akbar tajali
faculty of agriculture,islamic azad university, shahre rey branch, tehran, iran
تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرری، گروه کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
بابک پیله ور | babak pilehvar
faculty of agriculture, lorestan university, khorramabad, iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
زهرا میرآزادی | zahra mirazadi
razi herbal medicines research center, lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran.
مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-55&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات