این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۸۳-۹۳
عنوان فارسی
بررسی ارتباط دانسیته انرژی و امتیاز تنوع رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی ۸۹-۸۸
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دانسیته انرژی و امتیاز تنوع رژیم غذایی از شاخصهای مناسب برای بیان میزان کیفیت رژیم غذایی هستند. هدف از این مطالعه بررسی میزان این دو عامل کیفیت رژیم غذایی در دانشجویان اصفهانی است. بحث و نتیجهگیری: بر اساس نتایج، رابطه معکوسی بین دانسیته انرژی و امتیاز تنوع غذایی در بین دختران دانشجوی اصفهانی وجود دارد. هرچند که برای تأیید این یافته اجرای مطالعات آینده نگر ضروری است. یافتهها: میانگین دانسیته انرژی در این افراد 29/0±60/1 کیلوکالری بر گرم بود. افرادی که در بالاترین سهک دانسیته انرژی بودند، کمترین امتیاز تنوع رژیم غذایی را داشتند ( میانگین سهک اول: 92/1±61/9، میانگین سهک دوم: 22/1±98/6 و سهک سوم: 02/1±63/3 و05/0>p). همین روند درباره امتیاز تنوع سبزیجات (33/0±91/1، 26/0±54/1، 02/0±11/1 و 05/0>p) و میوه ها (72/0±98/1، 66/0±89/1، 3/0±44/1 و 05/0>p) نیز دیده شد. افرادی که در بالاترین سهک امتیاز تنوع رژیم غذایی قرار داشتند دارای کمترین میانگین دانسیته انرژی بودند (36/0±08/2، 31/0±69/1، 25/0±38/1 و 05/0> p). رابطه ای معکوس و معنیدار بین دانسیته انرژی رژیم غذایی و امتیاز تنوع غذایی دیده شد (03/0= p و3/0= r). مواد و روشها: این مطالعه بر روی 289 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که به روش تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. برای ارزیابی دریافت معمول افراد از یک پرسش نامه تکرر مصرف مواد غذایی که قبلاً روایی آن سنجیده شده بود استفاده گردید. دانسیته انرژی رژیم غذایی با تقسیم انرژی دریافتی روزانه هر فرد (بر حسب کیلوکالری در روز) بر وزن کل غذای خورده شده توسط وی (بهجز نوشیدنیها) به دست آمد. برای محاسبه امتیاز تنوع رژیم غذایی به هر کدام از گروههای غذایی پنج گانه راهنمای هرم غذایی امتیاز جداگانهای داده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امتیاز تنوع رژیم غذایی، تنوع غذایی، دانسیته انرژی.
عنوان انگلیسی
Favorable association of dietary energy density with the dietary diversity score in female students of Isfahan university of medical sciences in 2010
چکیده انگلیسی مقاله
Background : Dietary energy density and dietary diversity score (DDS) are two representative factors of dietary quality. In the current study we evaluated these factors in Isfahanian youths. Materials and Methods: This cross-sectional study was conducted on 289 healthy female youths who were randomly selected from students of Isfahan university of medical sciences. A validated semi quantitative food frequency questionnaire was used to assess the usual dietary intakes. Dietary energy density was calculated as each individual’s reported daily energy intake (kcal/d) into total weight of foods (excluding beverages) consumed (g/d). DDS was calculated based on scoring to the five food groups of the food guide pyramid. Results: Mean dietary energy density was 1.60±0.29 kcal/g. Individuals in top tertile of dietary energy density had the lowest mean of the dietary diversity score (means among tertiles:1st: 9.61±1.92, 2nd: 6.98±1.22, 3rd: 3.63±1.02 P< 0.05), as well as diversity score of the vegetable (1.91±0.33, 1.54±0.26, 1.11±0.2 P< 0.01) and fruit (1.98±0.72, 1.89±0.66, 1.44±0.3 P< 0.05). Those in the top tertile of dietary diversity score had the lowest mean of the dietary energy density (2.08±0.36, 1.69±0.31, 1.38±0.25 P< 0.05). There was an inverse and significant association between dietary energy density and DDS (r=-0.3 P=0.03). Conclusion: There were inverse associations among DDS and dietary energy density in Isfahanian female youths. However further prospective investigations are needed to confirm this finding.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dietary diversity score, Dietary diversity, Energy density.
نویسندگان مقاله
لیلا آزاد بخت | leila azadbakht
school of nutrition and food sciences, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran
اصفهان، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
سید محمد حسین روحانی | seyed mohammad hosein rouhani
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
احمد اسماعیل زاده | ahmad esmaillzadeh
isfahan university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-35&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات