این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۱، شماره ۵، صفحات ۱۰۱-۱۰۸
عنوان فارسی
تعیین ارزش غذایی و کیفی ارقام مختلف انجیر استان لرستان
چکیده فارسی مقاله
انجیر از جمله اولین گیاهانی است که بوسیله انسان ها مورد کشت و کار قرار گرفت و بطور گسترده به صورت خشک و تازه مورد مصرف قرار می گیرد. با توجه به عدم وجود اطلاعات در مورد ارزش غذایی ارقام مختلف انجیر استان لرستان این تحقیق در دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در سال 1388 انجام گرفت. مواد و روش ها: در این تحقیق مقدار عناصر (پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و روی)، پروتئین، چربی، قند، بریکس (مواد جامد محلول)، اسیدیته، pH، ویتامین ث، نسبت بریکس به اسیدیته و سفتی در سه رقم انجیر متداول در استان لرستان (سیاه، رشه و سفید) و در مناطق خرم آباد (گوشه)، کلات زیودار، معمولان و زوران تل زیودار مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که مناطق مختلف انجیرکاری در استان لرستان (گوشه، کلات زیودار، معمولان و زوران تل زیودار) پتانسیل تولید میوه های با کیفیت های متفاوتی را دارند که در بین رقم های کاشته شده در این مناطق رقم سیاه بعنوان یک رقم با کیفیت معرفی می گردد. بحث و نتیجه گیری: مقایسه بین غلظت عناصر در انجیر در این تحقیق با سیب بعنوان یک میوه متداول نشان می دهد که مقدار عناصری مثل کلسیم ، آهن، فسفر، پتاسیم و روی به مراتب بالاتر از غلظت آنها در میوه سیب می باشد. اما تنوع داده ها در سایر مقالات در مورد انجیرو همچنین تحقق حاضر حاکی از آن است که این گیاه با رسیدگی مناسب توانایی دارا بودن مقادیر بیشتری از این عناصر و فاکتورها را داراست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انجیر، استان لرستان، ارزش غذایی
عنوان انگلیسی
Evaluation of nutritional and qualitative values of different fig cultivars in Lorestan province
چکیده انگلیسی مقاله
The Common Fig is one of the first plants which cultivated by humans. This plant is an important crop for dry and fresh consumption all over the world. In order to inspection of nutritional quality of various fig cultivars in different regions of Lorestan province an experiment was conducted in Medicine University of Lorestan in 2009. Material and methods: In this experiment, amounts of some minerals (potassium, calcium, phosphorus, iron and zinc), protein, fat, sugar, energy, brix (total soluble solids), acidity, pH, vitamin c, brix to acidity ratio and hardness were evaluated in three common fig cultivars (Siah, Rashe and Sefid) of Lorestan province in Gushe, Kelat-e-Zivdar, Mamulan and Zurantel-e-Zivdar regions. Results: Results showed that: Siah cultivar had the highest calcium concentration among fig cultivars. On the other hand, lowest iron concentration observed in Kelat-e-Zivdar as compared to other regions. Higher amount of fat was assayed in Siah and Rashe cultivars than Sefid cultivar. The highest amount of energy and sugar were assayed in Mamulan and Zurantel-e-Zivdar regions. Acidity in Siah and Rashe cultivars was lowest in Gushe region. Gushe region had the lowest and Siah and Rashe cultivars had the greatest brix index. The highest vitamin C was assayed in the figs grown in Gushe region. The highest and lowest brix to acidity ratios were observed in Gushe region in Siah cultivar and in Kelat-e-Zivdar in Sefid cultivar, respectively. There were not any significant differences between cultivars and regions in the case of phosphorus, potassium and zinc concentrations and protein amount. Conclusion: Based on the results obtained, it can be concluded that: the Siah cultivar and Mamulan region relatively had the highest nutritional and qualitative values in Lorestan province.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
fig, Lorestan province, nutritional quality
نویسندگان مقاله
امین سلاحورزیان | amin salahvarzi
razi herbal medicines research center
خرم آباد، انتهای خیابان رازی، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
ساسان علی نیایی فرد | sasan ali aliniaeifard
جهاد دانشگاهی واحد لرستان
نرگس ابدالی | narges abdali
مدرس دانشگاه آزاد واحد دورود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی دورود (Islamic azad university of dorood)
احمد اسماعیلی | ahmad ismaeili
دانشگاه لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-8-144&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات