این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۵، شماره ۳، صفحات ۴۲۴-۴۳۶

عنوان فارسی بررسی برخی از خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) تحت تأثیر محلول‌پاشی اسید ‌سالیسیلیک و اسید ‌هیومیک
چکیده فارسی مقاله محلول‌پاشی ترکیب‌های شیمیایی و آلی می‌تواند بر عملکرد کمّی و کیفی گیاهان دارویی مهم مانند بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) اثر بگذارد. به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی اسید ‌سالیسیلیک (عدم کاربرد، 200، 400 و 600 میکرومولار) و اسید‌ هیومیک (عدم کاربرد، 200، ‎400 و ‎600 میلی‌گرم در لیتر) بر برخی ویژگی‌های کمّی و کیفی بابونه آلمانی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1394 در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اجرا شد. نتایج نشان داد که تعداد گل در بوته در اثرهای اصلی تیمارهای 600 میکرومولار اسید ‌سالیسیلیک (91) و 600 میلی‌گرم در لیتر اسید هیومیک (96) مشاهده شد. بیشترین عملکرد گل تر (1014 گرم در متر‌مربع) از ترکیب تیماری اسید ‌سالیسیلیک در سطح 400 میکرومولار × اسید ‌هیومیک در سطح 600 میلی‌گرم در لیتر بدست آمد که نسبت به تیمار عدم کاربرد این دو ترکیب، افزایش 115 درصدی نشان داد. کاربرد اسید ‌سالیسیلیک و اسید‌ هیومیک تأثیر بالایی بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل و محتوای ترکیب‌های فلاونوئیدی، آنتوسیانین و کاروتنوئید داشت. بیشترین مقدار کامازولن در یک برداشت در سطح 400 میکرومولار اسید سالیسیلیک و 600 میلی‌گرم در لیتر اسید هیومیک بدست آمد (6.1%). کمترین مقدار نیز مربوط به شرایط عدم کاربرد اسید سالیسیلیک و اسید هیومیک بود (4.1%). در مجموع از کاربرد توأم دو ترکیب اسید ‌سالیسیلیک (400 میکرومولار) و اسید‌ هیومیک (600 میلی‌گرم در لیتر) بهترین نتایج بدست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتوسیانین، آنتی‌اکسیدان، عملکرد گل، فلاونوئید، کامازولن،

عنوان انگلیسی Study of some morphological and physiological characteristics of German chamomile (Matricaria chamomilla L.) under the influence of salicylic and humic acids foliar spray
چکیده انگلیسی مقاله Foliar spray of chemical and organic compounds can affect the quantitative and qualitative yield of important medicinal plants such as German chamomile (Matricaria chamomilla L.). In order to investigate the effect of salicylic (control, 200, 400 and 600 μM) and humic (control, 200, 400 and 600 mg l-1) acids foliar spray on some quantitative and qualitative characteristics of German chamomile, a factorial experiment was conducted in a randomized complete block design with three replications in the research farm of Khuzestan Agricultural Sciences and Natural Resources University in 2015. The results showed that the highest number of flowers per plant was observed in 600 μM salicylic (91) and 600 mg l-1 humic (96) acids treatments. The highest fresh flower yield (1014 g m-2) was obtained from salicylic acid (400 μM) × humic acid (600 mg l-1), which was 115% higher than that of the control treatment. The use of salicylic and humic acids had a great influence on the total antioxidant capacity and the content of flavonoids, anthocyanins, and carotenoids. The highest percentage of chamazulene (6.1%) was obtained from salicylic acid (400 μM) × humic acid (600 mg l-1) treatment, and the lowest one (4.1%) from the control treatment. In total, the best results were obtained from simultaneous application of salicylic (400 μM) and humic (600 mg l-1) acids.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شهلا مشایخی |
دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران

علیرضا ابدالی مشهدی |
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران

عبدالمهدی بخشنده |
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران

امین لطفی جلال آبادی |
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران

سید منصور سید نژاد |
استاد، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_119631_4decebbaff46efe1a0a456a26d2676d4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-1826993.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات