این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۲۵-۳۰

عنوان فارسی مقایسه اثرات عصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q۱۰ بر پراکسیداسیون LDL درمحیط In vitro
چکیده فارسی مقاله اکسیداسیون لیپیدها و ازجملهLDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. استفاده مواد اکسیدان در مواد غذایی باعث ایجاد LDL اکسید شده و این باعث ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می‌شود. بااستفاده از مواد آنتی اکسیدان مانند ویتامین E ، ساچوریاخوزستانیکا و کوآنزیم Q10 میتوان از اکسیداسیون LDL جلوگیری ودر نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز شد. دراین مطالعهاثرات عصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 بر پراکسیداسیون لیپید LDLسرم درمحیط In vitro مقایسه شده است. مواد و روش ها: از افراد سالم نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جداشده را در گروههای کنترل ، اکسید شده با مس و اکسید شده با مس وهمزمان اینکوبه باعصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 مطالعه شد. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و TBARS های تشکیل شده اندازه گیری شدواثرات ویتامین E ، ساچوریاخوزستانیکا و کوآنزیم Q10 برمهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. یافته ها: نتایج بدست آمده نشان میدهد که ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می شود. بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد که ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 باعث جلوگیری ازاکسیداسیون LDL واین ترکیبات ممکن است اثرات مشابهی در in vivo داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اکسیداسیون LDL ، ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10

عنوان انگلیسی Comparision of Inhibitory effects of Satureja Khozistanica,vitamin E and coenzyme Q10 on LDL peroxidation induced-CuSO4 in vitro
چکیده انگلیسی مقاله Oxidation of low-density lipoprotein (LDL) has been strongly suggested as a key factor in the pathogenesis of atherosclerosis. Thus the inclusion of some anti-oxidant compounds such as Satureja Khozistanica,vitamin E and coenzyme Q10 in daily dietary food stuff may inhibit the production of oxidized LDL and may decrease both the development and the progression of atherosclerosis. The present study investigated the inhibitory effects of Satureja Khozistanica, vitamin E and coenzyme Q10 on LDL peroxidation induced by CuSO4 quantitatively in vitro. Materials and Methods: LDL was incubated with CuSO4 and the formation of conjugated dienes and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) of LDL were monitored as markers of LDL oxidation. Inhibition of this Cu-induced oxidation was studied in the presence of extracts of Satureja Khozistanica,vitamin E and coenzyme Q10. Results: It was demonstrated that Satureja Khozistanica like vitamin E and coenzyme Q10 is able to inhibit LDL oxidation and decrease the resistance of LDL against oxidation in vitro. Conclusion: This study showed that Satureja Khozistanica similar to vitamin E and coenzyme Q10 prevented the oxidation of LDL in vitro and it may suggest that they have the similar effect in vivo
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسن احمدوند | hasan ahmadvand
department of biochemistry, faculty of medicine, lorestan university of medical sciences
خرم آباد، کمالوند، مجتمع دانشگاهی پردیس، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

علی خسروبیگی | ali khosrowbeigi
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

شاهرخ باقری | shahrokh bagheri
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

رضا حاجی حسینی | reza haji hosseini
دانشگاه پیام نور

فرشید غضنفری | farshid ghazanfari
دانشگاه پیام نور تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)

لیلا نعمتی | leila nemati
دانشگاه پیام نور تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-70&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات