این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
یافته
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۴۳-۵۰
عنوان فارسی
ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با گلوکز خون، اجزای لیپیدی و HbA۱c پلاسمایی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو
چکیده فارسی مقاله
Ø مقدمه: مطالعات نشان داده اند که ممکن است بین میزان کروم موجود در بدن و ریسک فاکتورهای بیماری دیابت ارتباطی وجود داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با اجزای لیپیدی، HbA1c و گلوکز سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می باشد Ø مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 30 بیمار60- 30 سال مبتلا به دیابت نوع دو (15 زن و 15 مرد) و 30 فرد سالم (15 زن و 15 مرد) صورت گرفت که از نظر سن، جنس و BMI با افراد بیمار جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی 24 ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازهگیری قند خون، HbA1c ، اجزای لیپیدی و کروم سرمی به عمل آمد . Ø یافته ها: میانگین سطح سرمی کروم در گروه دیابتی ( μ gr/dl 28/0 ± 80/0) بطور معنی داری پایین تر از گروه کنترل ( μgr/dl 33 /0 ± 19/1) بود (001/0 < P ). دریافت غذایی کروم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (560/0 = P ). آزمون همبستگی هیچ ارتباط معنی داری را بین سطح سرمی کروم و همچنین دریافت غذایی آن با گلوکز ناشتایی خون، HbA1c ، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C و LDL-C سرمی نشان نداد. Ø بحث و نتیجه گیری: ب علیرغم متفاوت نبودن دریافت غذایی، اختلاف معنی داری بین سطح سرمی کروم در دو گروه دیابتی و کنترل وجود داشت. کاهش سطح سرمی کروم در افراد دیابتی احتمالا بدلیل افزایش دفع ادراری این عنصر در این افراد می باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت نوع 2، کروم، اجزای لیپیدی،، HbA1c
عنوان انگلیسی
Relationship between dietary intake and serum level of chromium with serum glucose, lipid profile and HbA1c in patients with type II diabetes
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Studies indicate that there might be relations between the level of chromium in body and risk factors of diabetes. The purpose of this study is to investigate the relation between the food intake and serum level of chromium with the lipid profile, HbA1c, and glucose in patients with type 2 diabetes. Materials and Methods: The subjects under investigation consist of 30 patients (15 females, 15 males) aged 30-60, with type 2 diabetes and a control group of 30 non-diabetic people (15 female, 15 males).They were matched for age, gender and BMI. From each participant, a 3-day 24-hour food recall was filled. Moreover, blood sample was taken to measure blood levels of sugar, HbA1c, lipid profile and chromium. Results: The mean of serum chromium in diabetic group was 0.80 ± 0.28 μgr/dl and 1.19 ± 0.33 μgr/dl in control group, hence significantly lower in diabetic group(P < 0.001). Dietary intake of chromium was not significantly different between the two groups. The correlation test indicated that there was no significant association between serum level of chromium and its dietary intake with fasting blood sugar (P = 0.706), HbA1c (P = 0.927), serum level of TG (P = 0.663), total cholesterol (P = 0.707), HDL-C (P = 0.209) and LDL-C (P = 0.365). Conclusion: There was significant difference in the serum level of chromium between the diabetic group and control group although there existed no difference between dietary chromium intake of them. This is probably due to the increase of urinary excretion of this element in the diabetics.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Type 2 diabetes, Chromium, Lipid profile, HbA1c
نویسندگان مقاله
اسماعیل یوسفی راد | esmaeel yossefi rad
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)
جواد مهتدی نیا | javad mohtadi nia
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
اکبر علی عسگر زاده | akbar ali asgarzadeh
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-101&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات