این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۲۹-۳۴

عنوان فارسی ارتباط هموسیستئین، ویتامین B۱۲ و اسید فولیک سرم با بیماری حوادث عروق مغزی ایسکیمیک
چکیده فارسی مقاله مقدمه : سکته مغزی یکی از عوامل مهم مرگ و میر و معلولیت در جهان می باشد، عوامل خطر متعدد تغذیه ای و محیطی مانند دریافت ناکافی ویتامین B12 و اسید فولیک و بدنبال آن افزایش هموسیستئین تام سرم احتمال خطر بیماری عروقی مغز را افزایش می دهد. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی مورد - شاهدی تعداد 45 نفر از بیماران مبتلا به بیماری حوادث عروق مغزی ایسکیمیک و 75-45 ساله بستری در بخش و 45 نفر از افراد سالم نفر بودند که از نظر سن و جنس با یکدیگر جفت شده بودند، انتخاب و از هر کدام از نمونه ها مقدار 5 میلی لیتر خون وریدی جهت اندازه گیری سطح هموسیستئین، ویتامین B12 و اسید فولیک گرفته شد. میزان هموسیستئین سرم به روش الایزا و مقدار ویتامین B12 و اسید فولیک به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری گردید. در این مطالعه برای مق ایسه اختلاف بین میانگین ها در دو گروه مستقل از آزمون استیودنت و همچنین برای تعیین ارتباط هموسیستئین با ویتامین B12 و اسید فولیک از مدل رگرسیون خطی استفاده شده است. یافته ها: براساس نتایج حاصل، میانگین سنی، قد و وزن در افراد شاهد به ترتیب 40/1 ± 95/60 ، 32/1± 41/163 و 02/2 ± 06/69 و در افراد بیمار به ترتیب 53/1 ± 39/61، 07/1 ± 86/163 و 62/1 ± 16/70 بود. از نظر BMI میانگین آن در افراد بیمار 51/0 ± kg / m2 30/26 و در افراد سالم 5/0 ± 68/25 بود. در گروه بیمار نسبت به گروه شاهد، سطح سرمی هموسیستئین بطور معنی داری بالاتر بود و سطح سرمی ویتامین B12 و نیز سطوح فولات سرم در گروه بیمار نسبت به گروه شاهد به طور معنی دار کمتر بود. بین هموسیستئین و فولات سرم و نیز هموسیستئین و ویتامین B12 یک ارتباط معنی دار منفی و معکوس وجود داشت بطوریکه با توجه به میزان R2 8%، تغییرات هموسیستئین با تغییرات اسید فولیک، همچنین با توجه به میزان R2 10%، تغییرات ویتامین B12 قابل توجیه است. بحث و نتیجه گیری : با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه کمبود و دریافت ناکافی منابع غذایی ویتامین B12 و اسید فولیک موجب افزایش سطح سرمی هموسیستئین و عوارض ناشی از آن شده و نهایتاً بیماریهای عروقی و شانس ابتلا به حوادث عروقی مغزی ایسکیمیک را افزایش می دهد. لذا پیشنهاد می شود به منظور پیشگیری از افزایش هموسیستئین تام سرم از رژیم غذایی مناسب حاوی منابع اسید فولیک و ویتامین B12 استفاده شود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حوادث عروق مغزی، ایسکمی، ویتامین B12، اسید فولیک، هموسیستئین

عنوان انگلیسی Serum homocysteine, Vitamin B12 and folate Levels in Patients With Ischemic Cerebrovasculare disease
چکیده انگلیسی مقاله Monshi Karimi AR1, Mohtadi-nia J2, Farhodi M3 1. M.Sc Student of nutritional sciences, Faculty of Health, Tabriz University of Medical Sciences 2. Associated professor, Department of Nutritional, Faculty of Health, Tabriz University of Medical Sciences 3. Assistant professor, Department of Internal, Faculty of medicine, Tabriz University of Medical Sciences Abstract Background: Ischemic is on of the major cause of death and inabilities in the world. Environmental and nutritional risk Factors such as inadequate intake of vitamin B12 and folic acid followed by high serum total homocysteine concentration increases the risk of cerebrovascular diseases. The aim of this study was to compare serum level of homocysteine, vitamin B12 and folic acid in Ischemic patients and healthy controls. Materials and methods: In this case-control study, 45 inpatients subjects (30 M,16 F aged 45-75 years)and 45 age sex matched healthy subjects (29 M and 16 F) were selected. 5ml blood was take for each subject and serum level of homocysteine (using ELISA), vitamin B12 and folate (using RIA) were measured. Results: There were no significant differences in age and BMI between canes and controls. The Serum homocysteine level in controls war higher than in controls (18.68μmol/L±1.53 vs 9.96μmol/L±0.9, P< 0.001) while Serum Vitamin B12 and folate concentrations in patients were lower than in controls 394.28 Pmol/L ±19.39 vs 631.60pmol/L ±33.1 vs 1.53ngml ±0.08, P< 0.001, respectively). Serum homocysteine was inversely and significantly Correlated with serum folate Changes and Vitamin B12. 8% and 10% Changes in homocysteine level were explained by Changes in Serum folate and Vitamin B12. Conclusion: As Low intakes of vitamin B12 and folic acid result in high homocysteine concentration and consequently higher risk for Ischemic cerebrovasular events, proper diet including adequate intake of these vitamins is suggested.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا منشی کریمی | alireza monshi karimi
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

جواد مهتدی نیا | javad mohtadi nia
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

مهدی فرهودی | mehdi farhodi
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-174&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات