این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
یافته
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۵۷-۶۴
عنوان فارسی
مقایسه ظرفیت تام آنتی اکسیدان سرمی و دریافت مواد غذایی اصلی حاوی آنتی اکسیدان در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : مولتیپل اسکلروز ( MS ) بیماری دمینیله شدن مزمن التهابی در سیستم عصبی مرکزی است که معمولا بین سنین 40-20 سالگی بروز پیدا می کند و در زنان نسبت به مردان شایع تر است. علت MS تاکنون ناشناحته باقی مانده و ژنتیک، عوامل عفونی و فرآیند های خود ایمنی که ممکن است تحت تاثیر عوامل محیطی شروع و ایجاد شوند ، از علل بیمارس هستند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه وضعیت تام آنتی اکسیدانی ( TAS ) سرم و دریافت غذایی منابع عمده آنتی اکسیدانی در بیماران MS با نمونه های سالم بوده است مواد و روشها: در این مطالعه که به روش مورد - شاهد ی انجام شده است، 21 بیمار مبتلا به MS (16 زن) با میانگین سنی 33 سال که توسط انجمن بیماران MS استان خوزستان در بیمارستان گلستان اهواز پذیرفته و علائم بیماری آنان توسط MRI تائید شده بود، شرکت داشتند. برای ارزیابی میزان دریافت منابع غذایی غنی از آنتی اکسیدان از کلیه افراد مورد مطالعه خواسته شد تا پرسشنامه نیمه کمی بسامد مواد غذایی را تکمیل کنند. تجزیه و تحلیل اطلاعات تغذیه ای توسط نرم افزار Nutritrack ویرایش 2004 انجام شد. نرم افزار آماری مورد استفاده SPSS ویرایش سیزدهم در نظر گرفته شد. یافتهها: در افراد مورد مطالعه بین وزن، قد و سن، BMI و همچنین سطح سرمی ظرفیت تام آنتی اکسیدان در افراد بیمار و گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود نداشت، بین دریافت روزانه ویتامین های E, C , A و فولات بین دو گروه و بین مصرف گروه های غذایی عمده حاوی آنتی اکسیدان بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بحث و نتیجهگیری: با توجه به یافته های اندک فعلی، برای بیان رابطه آنتی اکسیدانهای رژیم غذایی با بروز و شدت بیماری MS به شواهد علمی بیشتری نیاز است و نتیجه گیری قطعی در حال حاضر امکان پذیر نیست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان، مواد غذایی، MS
عنوان انگلیسی
Dietary Intake of Antioxidants and Serum Levels of Total Antioxidant Status (TAS) in MS Patients with that of Normal Subjects
چکیده انگلیسی مقاله
Hejazi E1, Amaani R2, Sharafodin-zadeh N3 1. M.sc Student of Nutritional Sciences, Department of Nutritional, Faculty of Para-Medicine, Jondi-shapour University of Medical Sciences 2. Associate Professor, Department of Nutritional, Faculty of Para-Medicine, Jondi-shapour University of Medical Sciences 3. Assistant Professor, Department of Neurology, Faculty of Medicine, Jondi-shapour University of Medical Sciences Abstract Background: Multiple Sclerosis (MS) is a chronic, immune-mediated inflammatory and neurodegenerative disease of the Central Nervous System (CNS), with an etiology that is not yet fully understood. Increasing evidence shows that oxidative stress plays an important role in the pathogenesis of MS. The aim of this study was to compare dietary intake of antioxidants and serum levels of Total Antioxidant Status (TAS) in MS patients with that of normal subjects. Materials and methods: Serum levels of TAS and dietary intake of the main antioxidants of twenty one MS patients (16 women) were compared with age and gender matched healthy controls. Serum samples were collected and frozen for further spectrophotometer analysis. Food frequency questionnaires and 24-hour dietary recalls for 3 days of all subjects were obtained. Results: There was no significant difference in serum levels of TAS between the two groups. No significant difference was seen in consumption of dietary antioxidant sources between them. Additionally, daily intake of vitamin C, vitamin E, vitamin A, folate and dietary fiber were not significantly different between groups. Conclusion: There is a lack of evidence on the possible relationship and benefits of dietary antioxidant in MS patients. More research is required to assess the effectiveness of diet interventions on antioxidant status in MS patients.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Multiple Sclerosis, antioxidant status, dietary pattern
نویسندگان مقاله
احسان حجازی | ehsan hejazi
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
رضا امانی | reza amaani
اهواز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، دانشکده پیراپزشکی، گروه تغذیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
ناصر شرف الدین زاده | naser sharafodin zadeh
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-178&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات