این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر درجه حرارت آب بر مدت زمان دوره تخم گشایی، شروع تغذیه خارجی، کارایی رشد و بازماندگی لارو ماهی سیچلاید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum)
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر درجه حرارت آب بر طول دوره انکوباسیون، زمان شروع تغذیه خارجی، میزان رشد و بازماندگی لاروهای سیچلاید گورخری با دو تکرار انجام شد. آزمایش ها در چهار گروه ماهیان مولد A ، B ،C وD  با چهار تیمار دمایی 24-22 درجه سانتی گراد ،26-24 درجه سانتی گراد ، 28-26 درجه سانتی گراد و 30-28 درجه سانتی گراد و با دو تکرار انجام پذیرفت.  پس از تخم ریزی مولدین تا شش ساعت در آکواریوم ها نگه داشته شده و شمارش تعداد کل تخم ها تا 12 ساعت پس از مشاهده اولین لاروهای جنبنده به کمک یک دوربین عکسبرداری دیجیتال ادامه یافت تا تعداد نهایی لاروهای جنبنده مشخص گردد. پرورش لاروها به مدت چهار ماه ادامه یافت و در پایان داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد اگرچه بیشترین درصد افزایش وزن، درصد رشد روزانه و نرخ رشد ویژه مربوط به بالاترین تیمار دمایی(گروه D) بود اما بیشترین درصد تخم گشایی و میزان بازماندگی لاروها در ماهیان گروه  C با تیمار دمایی 28-26 درجه سانتی گراد مشاهده شد. بنابراین دما تأثیر بسیار مهمی بر مدت زمان تخم گشایی، مدت زمان جذب کیسه زرده ، فاکتورهای رشد و بازماندگی لاروهای سیچلاید گورخری داشته است  به صورتی که افزایش دما سبب افزایش رشد و کاهش مدت زمان تخم گشایی و شروع تغذیه خارجی گردید. نتایج بررسی آماری نشان داد بین دما و طول دوره تخم  گشایی و دما و مدت زمان جذب کیسه زرده و دما و کارایی رشد و دما و بازماندگی لاروها  رابطه معنی داری وجود دارد . سریع ترین آغاز تغذیه خارجی مربوط به گروه A ، بالاترین درصد تخم گشایی، کمترین میزان فساد تخم و بالاترین درصد بازماندگی لاروها در انتهای دوره مربوط به گروه  Cبود. بدین ترتیب با توجه به اینکه بیشترین درصد تخم گشایی لاروها ، کمترین میزان فساد تخم ها و بالاترین میزان بقا و ماندگاری لاروها در دمای 28-26 اتفاق افتاد بنظر میرسد بهترین دما برای تکثیر ماهی سیچلاید گورخری این دما می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Influences of temperature on hatching time, exogenous feeding onset, growth performance and survival of Cichlasoma nigrofasciatum larvae
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was carried out to examine the effect of temperature on egg incubation period, exogenous feeding onset, growth and survival of the zebra cichlid , Cichlasoma nigrofasciatum larvae with two replications. Experiment was conducted in four groups of brood stocks with Four temperatures with two replications 22-24 °C, 24-26 °C, 26-28 °C and 28-30 °C. After ovulation brood stocks were kept in aquariums until six hours and egg counting continued 12 hours after viewing the first larvae moving to determine the final number of larvae. Larval rearing was conducted over four months and at the end resulted data were statistically analyzed. Results showed that although the highest percentage of weight gain, daily growth rate and specific growth rate related to the highest thermal treatment (group D) but also the highest percentage of hatching and larvae survival rates observed in group C with a temperature of 28-26 °C treatment so the temperature has been important effect on hatching time, duration of yolk sac absorption, growth factors and survival of zebra cichlid larvae so that increasing of temperature increased growth and reducing the time of hatching and exogenous feeding onset. Statistical analysis showed that there is a significant relationship between the temperature and duration of hatching, temperature and duration of yolk sac absorption and temperature and efficiency of growth and temperature and survival the larvae. The fastest start of feeding was in Group A, the highest percentage of hatching, survival rate and lowest level of Corruption eggs were in Group C. Thus, since that the highest percentage of hatching, lowest level of Corruption eggs and highest of the fish larvae survival occurred at the temperature of 28-260C, seems to be this temperature the best temperature for Cichlasoma nigrofasciatum reproduction.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا گلچین منشادی | Alireza GolchinManshadi
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

جمشید شعاع | Jamshid shoa
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

محمد ترحمی | Mohamad Tarahomi
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-235-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات