این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر تغذیه با پودر ریز جلبک اسپیرولینا بر رشد، بازماندگی، کارایی رنگ پذیری و هضم پذیری رنگدانه در ماهی اسکار (Astronotus ocellatus)
چکیده فارسی مقاله هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر جیره های حاوی صفر، 5/2، 5 و 5/7 درصد پودر ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه، هضم پذیری مواد مغذی و رنگ پذیری پوست در ماهی زینتی اسکار (Astranotus ocellatus) بود. 288 قطعه ماهی اسکار با میانگین وزنی 09/0±73/10 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی در آکواریوم های پرورشی با حجم آبگیری 45 لیتر ذخیره سازی شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر، 5/2، 5 و 5/7 درصد اسپیرولینا با سه تکرار بودند. ماهیان به مدت 42 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. به منظور حفظ کیفت آب سیفون و تعویض آب به صورت روزانه انجام می گرفت و پارامترهای کیفی آب به صورت هفتگی اندازه گیری شدند. نتایج حاصله نشان داد افزودن اسپیرولینا اثر معنی‌داری بر عملکرد رشد و بازماندگی نداشت (05/097%) و تفاوت معنی داری بین تیمار 5/7 درصد اسپیرولینا و تیمار شاهد مشاهده نشد (05/0p). نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که با توجه به افزایش رنگ معنی‌دار رنگ در سطح 5/7 درصد اسپیرولینا، می‌توان از این سطح به عنوان میزان بهینه پودر جلبک در جیره ماهی اسکار استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپیرولینا، رنگ پذیری، ماهی اسکار، هضم پذیری

عنوان انگلیسی Effect of different level of spirulina meal on growth performance, feed efficiency, body composition and apparent digestibility of Oscar fish (Astronotus ocellatus)
چکیده انگلیسی مقاله The main objective of this study was to determine the effects of diets containing 0, 2.5, 7.5% spirulina platensis meal on growth performance, survival rate, skin pigmentation and digestibility of carotenoids in Oscar fish (Astronotus ocellatus). 288 Oscar fish with mean body weight of 10.73±0.09 randomly divided in to 24 aquariums with 45 liters' water capacity. The experimental treatments were 0, 2.5, 5 and 7.5% spirulina in diet. Fish fed 42 days by experimental diets. To maintain water quality siphoning and water change performed daily and water quality parameters measured weekly. The results showed adding spirulina in diet didn't show any significant effect on growth performance, feed efficiency and survival of Oscar fish (p>0.05). Carotenoid digestability was high in all treatments (>97%) and there was no significant difference between 7.5% spirulina and control group (p>0.05) The highest skin carotenoid content was observed in fishes fed by 7.5 spirulina in their diet (p< 0.05). By respect of significant increase in body pigmentation, the present results demonstrated that 7.5% S. platensis meal can a suitable dietary level in Oscar fish diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Spirulina, Pigmentation, Oscar fish, Digestibility

نویسندگان مقاله احمد نصرتی موفق | Ahmad Nosrati Movafagh
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عبدالصمد کرامت امیرکلایی | Abdolsamad Keramat Amirkolaei
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین اورجی | Hosein Oraji
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-404-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات