این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
یافته
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۶۳-۶۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عصاره های آبی والکلی گیاه آویشن شیرازی بر روی اشریشیا کلی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: به دلیل مقاومت روز افزون باکتری های بیماریزا به آنتی بیوتیک های جدید محققین در پی یافتن مواد ضد میکروبی با منشأ گیاهی به عنوان جایگزین آنتی بیوتیکهای غیر مؤثر هستند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی گیاه آویشن شیرازی بر روی سویه های بالینی واستاندارد اشریشیا کلی انترو هموراژیک می باشد. مواد و روش ها: برگ های جوان گیاه پس ازخشک شدن به طور جداگانه به میزان 10گرم دردسی لیتربه اتانول 85 درجه وآب مقطر اضافه شده، سپس عصاره ها به روش تقطیر در خلاء استخراج شدند. خواص ضد باکتریایی عصاره ها ابتدا به روش رقت در لوله تعیین و سپس وزن خشک عصاره ها در هر میلی لیتر محاسبه و حداقل غلظت مهار کنندگی وکشندگی آنها بدست آمد. معادل این غلظت ها به چاهک های حفر شده در محیط مولر- هینتون آگار اضافه ومیانگین قطر هاله های عدم رشد برای عصاره ها و سویه ها مقایسه گردید. به منظورشناسایی مواد مؤثره ضد باکتریایی در عصاره های آبی و الکلی از روش کروماتوگرافی با صفحه نازک استفاده گردید. نتیجه گیری: عصاره الکلی آویشن شیرازی دارای اثرات چشمگیری بر روی سویه های اشریشیا کلی انترو هموراژیک می باشد ولی معرفی آن به عنوان یک ترکیب ضد باکتریایی نیاز به تحقیقات وسیع تری دارد. یافته ها: غلظت های معینی ازعصاره الکلی دارای خواص ضد باکتریایی قابل توجهی بود. در غلظت 78/0 میلی گرم در میلی لیتر دارای اثر مهاری و اثر کشندگی بر روی هر سه سویه بود و از این نظر سویه ها با هم تفاوتی نداشتند. همچنین تأثیر عصاره با کم شدن غلظت آن در چاهک ها کم می شد. این در حالی بود که عصاره آبی در هیچکدام ازغلظت ها بر روی سویه های استاندارد و بالینی مؤثر نبود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آویشن شیرازی، اشریشیا کلی انترو هموراژیک، گیاهان دارویی
عنوان انگلیسی
Antibacterial effects of aqueous and alcoholic extracts of Thyme on enterohemorrhagic Escherichia coli
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Because of increasing resistance to current antibiotics, many attempts have been made by the researchers to find new compounds of plant derivatives as substitute for non-effective antibiotics. This research was performed to study the antibacterial properties of aquatic and alcoholic extracts of thyme on the clinical and standard strains of enterohemorrhagic Escherichia coli. Material and methods: After drying, the thyme leaves were added to ethanol 85º and distilled water separately. Then the compounds of plant were extracted by distillation method. The antibacterial properties of extracts were investigated by tube dilution method in broth media. By using different concentrations of the extracts, MIC & MBC were determined and equal amounts of these concentrations were added to excavated wells in Mueller – Hinton agar. Then the mean diameter of growth inhibition zones for extracts and strains were compared. Results: Certain concentrations of the alcoholic extract showed significant antibacterial effect. Alcoholic extract with 0.780mg/ml showed growth inhibitory effect and bactericidal effect on strains, whereas the aquatic extract didn’t show any effect on the given strains. Conclusion: Some of the concentrations of the alcoholic extract showed pronounced antibacterial activity on the strains of enterohemorrhagic Escherichia coli but it is necessary to do more studies on its antibacterial effects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منصور گودرزی | mansour goudarzi
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مرتضی ستاری | morteza sattari
تهران، بزرگراه جلال آل احمد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، گروه باکتری شناسی، ک پ 158 1411
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
شهین نجار پیرایه | shahin najar piraieh
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
غلامرضا گودرزی | gholamreza goudarzi
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محسن بیگدلی | mohsen bigdeli
استادیار، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان تهران
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-321&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات