این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۷۷-۸۳
عنوان فارسی
تأثیر تعداد وعده های غذایی بر پروفایل ایمونوگلوبولین ها و انسولین سرم در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گرچه مصرف سه و کمتر از سه وعده در روز ( رژیم کم وعده ) در بسیاری ازکشورها رایج میباشد ولی در حال حاضر در کشورهای غربی گرایش فزاینده ای به سوی تعداد وعده های غذایی بیشتر ولی با حجم کمتر(رژیم پر وعده) مشاهده میگردد. تا بحال ، اثرات تعداد وعده های غذایی بر ایمنی هومورال در حیوانات آزمایشگاهی مورد بررسی قرار نگرفته است. همچنین اطلاعات انسانی و حیوانی در مورد اثرات تعداد وعده های غذایی بر روی میزان انسولین سرم نیز ضد و نقیض است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تعداد وعده های غذایی بر پروفایل ایمونوگلوبولین ها برای اولین بار روی موش صحرایی می باشد. همچنین در مطالعه اخیر، اثر تعداد وعده های غذایی روی میزان انسولین سرم نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مواد و روش ها: در یک مطالعه تجربی قبل و بعد مدل حیوانی، 30 موش صحرایی ماده از نوع Wistar با 11 هفته سن (15±210 گرم) بعد از 10 روز دوره سازگاری وزن و به طور تصادفی به دو گروه کاملاً مساوی تقسیم گردیدند.حیوانات غذای یکسان را یا بصورت 8 وعده به فواصل هر 2 ساعت یکبار از ساعت 6 بعد از ظهر (رژیم پر وعده) و یا بصورت 2 وعده در ساعات 9 شب و 6 صبح ( رژیم کم وعده ) به مدت 60 روز دریافت نمودند. از هر حیوان قبل و بعد از مداخله خون گرفته شد. جهت اندازه گیری میزان انسولین و ایمونوگلوبولین های سرم از ELISA استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با روش آماری Student’s t-test صورت گرفت . پروژه تحقیقاتی توسط کمیته اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مورد مطالعه و به تصویب رسید. بحث و نتیجه گیری: رژیم غذایی پر وعده اثرات بهتری بر روی میزان انسولین، IgM و IgG سرم نسبت به رژیم کم وعده دارد .تحقیقات بیشتر در این زمینه روی انسان و حیوان توصیه میگردد. یافته ها: هر دو رژیم غذایی باعث کاهش غیر معنی داری (05/0> P ) در مقادیر انسولین و IgA سرم بعد از 60 روز مداخله گردیدند. گرچه در هر دو رژیم غذایی میزان انسولین سرم بطور غیر معنی دار کاهش پیدا کرده بود، اما درصد کاهش در رژیم پر وعده در قیاس با رژیم کم وعده بیشتر بود (3/5%- در برابر3/2%- ). میزان IgMو IgG سرم در هر دو رژیم غذایی بطور معنی داری(05/0< P ) افزایش پیدا کرده بود، اما اختلاف بین دو رژیم قبل و بعد از مداخله معنی دار (05/0p P ) در رژیم کم وعده در قیاس با رژیم پر وعده کمتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of meal frequency on serum immunoglobulin profile and insulin in rat
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Although consumption of three or less than three meals per day (gorging regimen) is usual in some communities, in western population there is an inclination towards many small meals a day (nibbling regimen). Up to now the effects of meal frequency on serum immunoglobulins have not been investigated in laboratory animals. There is also some controversy information about the effect of meal frequency on serum insulin in human and animal studies. The aim of present study was to investigate, the effects of meal frequency on immunoglobulin profile in rat. The effect of meal frequency on serum insulin was also surveyed. Material and methods: In this experimental study, thirty female Wister rats aged 11 weeks (210 ±15 g), after 10 days of acclimation period, were weighed and randomly assigned into two equal groups. They were fed the same food as eight meals at 2-hours intervals starting from 6 p.m. (nibbling group) or as two meals at 9 p.m. and 6 a.m. (gorging group) for 60 days. Blood samples were taken before and after intervention. ELLISA method was used to measure insulin and immunoglobulins in serum. All values were expressed as Mean±SD using Student’s t-test based comparisons. The research project was reviewed and approved by the Medical Ethics Committee of Tabriz University of Medical Sciences. Results: Diet regimens caused a non-significant reduction (P>0.05) in the serum insulin and IgA levels after sixty days of intervention. Although serum insulin level in the two regimens was non-significantly decreased, but the percentage of decrease in nibbling regimen was more than gorging one (-5.3% vs. –2.3%). Serum IgM and IgG levels in the two regimens were significantly increased (P< 0.05), but there was no-significant difference (P>0.05) between the two regimens before and after the intervention. Although, in both groups, serum IgM and IgG levels were significantly increased, but the percentage of increase was more in nibbling regimen than gorging one (56% vs. 38% and 37% vs. 28.7% for IgM & IgG respectively). The food and water intakes were non-significantly (P>0.05) lowered in the gorging group compared with the nibbling one. Conclusion: Although there is not a significant difference between the nibbling and gorging dietary regimens regarding the serum IgM , IgG, IgA and insulin but, nibbling regimen affects serum insulin, IgM and IgG more than gorging one in rat. More research on human and animal subjects is advised.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Meal frequency, Immunoglobulin, Insulin, Rat
نویسندگان مقاله
منصور شهرکی | mansour shahraki
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
جعفر مجیدی | jafar majidi
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
محمد رضا رشیدی | mohammad reza rashidi
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
سلطانعلی محبوب | soltan ali mahboob
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
اردوان غازانچای | ardavan gazanchaie
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
مهران مسگری | mehran mesgari
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
توران شهرکی | tooran shahraki
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان (Zahedan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-323&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات