این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
یافته
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۶۷-۷۴
عنوان فارسی
رابطه بین الکل، عوامل غذایی و سرطان در زیر قسمتهای آناتومیک روده بزرگ؛ یک مطالعه اکولوژیک
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سرطان روده بزرگ چهارمین سرطان شایع از لحاظ میزان وقوع در جهان است. بعضی تفاوت ها بین وقوع سرطان در سه زیر قسمت آناتومیک روده بزرگ از نظر ارتباط با عوامل خطرزا برای سرطان وجود دارد؛ اما اکثر تحقیقات رابطه بین عوامل غذایی به عنوان عوامل خطر و سرطان در زیر قسمتهای آناتومیک روده بزرگ را (روده راست، روده چپ و رکتال) بررسی نکرده اند. بنابراین مطالعه اکولوژیک حاضر رابطه بالقوه بین بعضی عوامل غذایی و وقوع سرطان در این زیر قسمتهای اناتومیک را بررسی می کند. مواد و روش ها: اطلاعات موجود درباره میزان وقوع سرطان روده بزرگ به تفکیک زیر قسمتهای آناتومیک و همچنین سرانه مصرف سالانه بعضی عوامل غذایی مشکوک و الکل در ایجاد این نوع سرطان برای 32 کشور مختلف دنیا طی سالهای 1988 تا 1992 میلادی به دست آمد. رابطه بین الکل و عوامل غذایی و سرطان در زیر قسمتهای آناتومیک روده بزرگ توسط روش آماری رگرسیون خطی مورد آنالیز قرار گرفت. نتیجه گیری: تحقیق و بررسی بروز سرطان در زیر قسمتهای آناتومیک روده بزرگ به طور جداگانه می تواند ما را در شناخت علل این سرطان و در نتیجه راههای پیشگیری از آن کمک نماید. یافته ها: بعد از انجام مدل رگرسیون چند متغیره مشخص گردید که مصرف گوشت رابطه معنی داری با بروز سرطان روده راست در مردان دارد) 02/0 = p). بر عکس مصرف الکل یک عامل مهم و معنی دار برای بروز سرطان روده چپ در مردان (03/0= p ) و برای سرطان رکتال در زنان (04/0 = p) و مردان (01/0 = p) است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Association between alcohol, dietary factors and subsites of colorectal cancer: an ecological study
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Colorectal cancer is the fourth most common cancer, in terms of incidence throughout the world. There are some differences for risk factors involved in the incidence of tumor in different anatomical subsites of large bowel. However, most investigations have not studied the association between dietary factors and colorectal cancer subsites. Thus the current ecological study investigates the potential association between dietary factors and occurrence of cancer in different subsites of large bowel. Materials and methods: Data on colorectal cancer incidence and dietary factors was obtained by the subsites of colorectal cancer for the 32 countries were estimated between the years 1988 and 1992. The association between alcohol, dietary factors and cancer in different subsites of large bowel was then analyzed by using linear regression. Findings: Multivariate analysis showed a significant association between red meat consumption and proximal colon cancer incidence (p=0.02). In contrast, there was a significant association between alcohol consumption and distal colon cancer in men (p=0.03) and rectal cancer in both men and women (p=0.01 and p=0.04 respectively). Conclusion: Investigation on the incidence of cancer in anatomical subsites of large bowel separately might help us to identify etiological factors and preventive ways of this cancer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
dietary factors, alcohol, ecologic study, colorectal cancer
نویسندگان مقاله
محمد موحدی | mohammad movahedi
تیم پیشاب | tim bishop
جیمی بارت | jimi barrett
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-345&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات