این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
یافته
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۷۵-۸۱
عنوان فارسی
میزان شیوع و گستردگی ناامنی غذایی از دو بعد گرسنگی عیان و گرسنگی پنهان در منطقه اسد آبادی تبریز
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: ناامنی غذایی و گرسنگی می تواند علاوه بر تاثیر بر سلامت جسمی، تبعات اجتماعی و روانی نیز به همراه داشته باشد. از اینرو تامین امنیت غذایی برای جامعه به عنوان یکی از اهداف کلان برنامه ریزیهای توسعه اقتصادی و اجتماعی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و گستردگی ناامنی غذایی از دو بعد گرسنگی عیان و پنهان در شمال غرب تبریز به عنوان نمونه ای از وضعیت ناامنی غذایی در استان آذربایجان شرقی به اجرا درآمد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی 300 نفر( دامنه سنی 78-18 سال) که از این تعداد 168 نفر زن و 132 نفر مرد بودند انجام گرفت. برای انتخاب افراد مورد مطالعه نمونه گیری به روش نمونه گیری آسان انجام شد. ابتدا پرسشنامه ای که شامل مشخصات فردی( سن، جنس، وزن و قد) افراد مورد مطالعه بود، کامل شد و سپس اطلاعات مربوط به مواد غذایی توسط پرسشنامه یادآمد خوراک 24 ساعت گذشته که شامل ثبت غذای سه روز هفته( یک روز تعطیل و دو روز وسط هفته) بود تهیه گردید. شاخص گرسنگی عیان مصرف ناکافی انرژی و شاخص گرسنگی پنهان مصرف ناکافی مواد مغذی کلیدی تعیین گردید و سپس با برنامه کامپیوتری Nutrition III آنالیز داده ها انجام گرفت. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل، ناامنی غذایی در جامعه شیوع بالایی دارد که با توجه به تاثیر آن در سلامت افراد، برنامه ریزی برای حل مشکل و همچنین دادن اطلاعات صحیح در مورد دریافت مواد غذایی متعادل، متنوع و کافی لازم و ضروری به نظر می رسد. یافته ها: میزان شیوع ناامنی غذایی از بعد گرسنگی عیان 26 درصد و از بعد گرسنگی پنهان 6/41 درصد بود. در افراد با گرسنگی عیان، 100 درصد افراد کمبود کلسیم، 8/94 درصد کمبود ریبوفلاوین، 3/74 درصد کمبود پروتئین و 4/56 درصد کمبود ویتامینA داشتند. در افراد با گرسنگی پنهان، 6/89 درصد کمبود کلسیم، 6/77 درصد کمبود ریبوفلاوین، 2/19 درصد کمبود پروتئین و 6/9 درصد کمبود ویتامین A داشتند. به طور کلی فقط 3/32 درصد افراد مورد مطالعه از لحاظ تامین هر پنج ماده مغذی کلیدی یعنی انرژی، پروتئین، ویتامینA، ریبوفلاوین و کلسیم امن بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ناامنی غذایی، گرسنگی عیان، گرسنگی پنهان، تبریز
عنوان انگلیسی
Prevalence and intensity of food insecurity (hunger and hidden hunger aspects) in AsadAbadi region of Tabriz
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Food insecurity and hunger not only affect physical health, but also have social and psychological effects. Therefore, providing food security for society is one of the major goals of social and economical development programs. The objective of this study was to determine the prevalence and intensity of food insecurity at North West of Tabriz as a population sample of East Azerbaijan province. Materials and Methods: This cross-sectional study was conducted on 300 subjects, 18-78 years old (168 females and 132 males) that were selected by simple sampling method. Demographic questionnaire was completed and information related to food consumption was collected by using 24- hours' food recall questionnaire for three days a week (one holiday and two days at the middle of the week). Hunger index was determined as inadequate intake of energy and hidden hunger index as inadequate intake of the key nutrients (energy, vitamin A, protein, riboflavin, calcium). Data were analyzed by Nutrition III software. Findings: The prevalence of hunger and hidden hunger were 26% and 41.6% respectively. All of the subjects with hunger consumed calcium less than recommended levels. They also consumed riboflavin, protein and vitamin A 94.8%, 74.3 and 56.4% lower than recommended levels respectively. Subjects with hidden hunger consumed calcium, riboflavin, protein, and vitamin A 89.6%, 77.6%, 19.2%, and 9.6% lower than recommended levels respectively. Only 32.3% of subjects were secure in terms of getting all those five key nutrients, i. e. energy, protein, vitamin A, riboflavin and calcium. Conclusion: Food insecurity in this area is prevalent, therefore programming for taking the edge off it and giving correct information on sufficient, varied and balanced diet is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
food insecurity, hunger, hidden hunger.
نویسندگان مقاله
علیرضا استادرحیمی | alireza ostadrahimi
تبریز، دانشگاه علوم پزشکی، دانشکده بهداشت و تغذیه
سلطانعلی محبوب | soltan ali mahboob
هلدا توتونچی | totonchi
سعید دستگیری | saeed dastgiri
لیلا دادگر | leila dadgar
نشانی اینترنتی
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-346&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات