این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۲۳-۲۹

عنوان فارسی طراحی روش اندازه گیری مقادیر رادیکالهای فعال اکسیژن در In Vitro و بررسی اثرات ویتامینهای C‏ و E بر روی واکنش رادیکال زایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: رادیکالهای آزاد و در رأس آنها ترکیبات مشتق از اکسیژن فعال (Reactive Oxygen Species=ROS)، مهمترین عوامل شکل گیری واکنش استرس اکسیداتیو هستند. امروزه آسیب رادیکالی به عنوان عامل مؤثری در بسیاری از بیماریها از جمله آلزایمر، آترواسکلروز و سرطان در نظر گرفته می شود. هدف از این تحقیق، ارائه روشی جدید و سریع، برای اندازه گیری رادیکالهای ROS است. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی میزان رادیکال زایی یونهای فلزات واسطه نظیر آهن، مس و وانادیوم در حضور ترکیبات تیول دار گلوتاتیون و سیستئین (به عنوان مواد احیاکننده) و اکسیژن مولکولی، در محیط Invitro با استفاده از آزمون تیوباربیتوریک اسید مورد سنجش قرار گرفت. برای اندازه گیری مقادیر رادیکالهای آزاد تولیدی، از مولکول قند دزوکسی ریبوز، به عنوان معرف استفاده شد. در اثر حمله رادیکالهای آزاد به دزوکسی ریبوز، تعدادی از ترکیبات آلدئیدی نظیر مالون دی آلدهید، تولید شد. سپس مالون دی آلدهید حاصل، با شناساگری بنام تیوباربیتوریک اسید ترکیب شد و محصول رنگی بدست آمده دارای حداکثر جذب در طول موج 532 نانومتر بود. همچنین در این تحقیق، اثرات دو ویتامین آنتی اکسیدان یعنی C و E بر روی میزان رادیکال زایی یونهای فلزات مورد مطالعه، بررسی شد. نتیجه گیری: این مطالعه مشخص بود که واکنش فلزات واسطه با مواد تیول دار در حضور اکسیژن، منجر به تولید رادیکالهای ROS می شود و ویتامینهای C و E، رادیکال زایی را مهار می کنند. یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که وانادیوم در مقایسه با آهن و مس، دارای بیشترین توان رادیکال زایی بود و از بین آهن و مس، بسته به این که محیط شامل سیستئین یا گلوتاتیون بود با یکدیگر تفاوت داشت. همچنین ویتامینهای C و E، بر روی ساخت رادیکال آزاد در هر سه یون مورد استفاده، اثرات مهاری داشتند. بخصوص ویتامین C در غلظت صد میکرومولار، دارای بیشترین تأثیر (83درصد) بر روی کاهش تولید رادیکال بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Development of a Method for measuring Reactive Oxygen Radicals Levels In Vitro and Study the Effects of Vitamin C and E on Radical Production Reaction
چکیده انگلیسی مقاله Background: Free radicals and reactive oxygen species(ROS) are the most important factors in formation of oxidative stress reaction. Now, radical damage has been suggested to contribute to a wide variety of diseases such as Alzheimer, atherosclerosis and cancer. Transition metal ions in the presence of the various biomolecules produce these active compounds. The aim of this study is introducing a new and rapid method for measuring of ROS. Materials and methods: In this cross-sectional study, the amount of free radical production by transition metal ions such as iron, copper and vanadium in the presence of the thiol group-containing glutathione and cysteine(as reducing agents) and molecular oxygen was measured in vitro by thiobarbitturic acid(TBA) test. For measuring free radicals levels, the suger deoxyribose was used as a detector molecule. Attack of free radicals on deoxyribose produces a number of aldehyde compounds such as malondialdehyde(MDA). Then, MDA was combined with TBA as a detector, which makes a chromogen with maximum absorption at wavelength 532nm. Also, the effects of vitamin C and E on the radical production by these metal ions were studied. Findings: Vanadium was considerably more effective than iron and copper (Pvalue< 0.05) to generate free radicals. The generation of free radicals by iron and copper was depended on the presence of glutathione or cysteine in medium(for Fe-glutathione system was 0.611±0.039 and for Cu-cysteine system was 0.592±0.033). Vitamins C and E had an inhibitory effect on the radical production by three metal ions that were used (Pvalue < 0.05). Specially, vitamin C in 100 micromolar concentration had the greatest effect on free radical formation(83% Inhibition with P value < 0.05). Conclusions: These results suggest that reaction of transition metals with thiols in the presence of oxygen, generate ROS, and vitamin C and E inhibit free radical production.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صفر شمس | safar shams
دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)

محمدرضا صفری | mohammad reza safari
دانشگاه علوم پزشکی همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-365&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده 1
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات