این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۷، صفحات ۱-۷
عنوان فارسی
تأثیر اسیدی شدن شدید خاک بر قابلیت جذب عناصر غذایی خاک و رشد ذرت ). )Zea mays
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی اثر کاهش شدید pH خاک بر میزان عناصر غذایی قابل جذب خاک و میزان جذب عناصر توسط ذرت ). Zea mays L ( آزمایشی در قالبطرح کاملاً تصادفی و به صورت گلدانی با سه تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان انجام شد. برای اسیدی کردن خاک از گوگرد عنصری درسه سطحصفر ، 5/ 7 و 15 تن در هکتار استفاده شد. متغیرهای اندازه گیری شده شامل pH خاک، میزان شوری خاک، میزان فسفر و عناصر کم مصرف قابل جذب، وزن خشکگیاه و میزان جذب عناصر فسفر، آهن، روی، مس و منگنز بوسیله گیاه ذرت بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد سطوح گوگرد مصرفی اثر معنی داری بر تمامخصوصیات اندازه گیری شده دارد. در اثر افزودن گوگرد به خاک، شوری خاک افزایش یافت. همچنین با افزودن گوگرد، فسفر قابل جذب کاهش یافت و pH خاکنیز از 5/ 5 به حدود 3 تنزل یافت. در اثر کاهش pH میزان عناصر کم مصرف آهن و منگنز قابل جذب خاک به شدت افزایش یافت، در حالی که میزان روی و مسبا افزودن 5/ 7 تن در هکتار گوگرد افزایش یافت و با افزودن 15 تن در هکتار گوگرد میزان این دو عنصر به شدت کاهش یافت. وزن خشک گیاه نیز با افزایش سطوحگوگرد به شدت کاهش یافت و با کاهش وزن خشک گیاه، میزان جذب تمام عناصر غذایی نیز کاهش معنی داری نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گوگرد، فسفر، عناصر کم مصرف، ذرت،
عنوان انگلیسی
Effect of Highly Acidified Soil on Soil Nutrient Availability and Corn (Zea mays L.) Growth
چکیده انگلیسی مقاله
To evaluate the effect of highly decreased soil pH on soil nutrients availability and as well as corn (Zea mays L.) nutrients uptake,a pot experiment was conducted based on a completely randomized design with three replicates under greenhouse conditions. For soilacidification elemental sulfur was applied at 0, 7.5 and 15 ton ha-1. The determined variables were soil pH and salinity, phosphorous andmicronutrients availability, plant dry matter and Fe, Zn, Cu and Mn uptake by Corn. The results showed that sulfur levels had significanteffects on all determined characteristics. Soil salinity increased by addition of sulfur. phosphorous availability and soil pH decreased(from 5.5 to 3) as well. The amount of Iron (Fe) and manganese were highly increased by the reducing soil pH. In the case of Cupperand Zinc , their availability increased by application of 7.5 ton ha-1 and decreased by application of 15 ton ha-1 sulfur. Plant dry matterdecreased by increasing sulfur rate and hence plant uptake of all nutrients were significantly decreased.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sulfur, phosphorous, Micronutrients, corn
نویسندگان مقاله
الهیار خادم |
دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
احمد گلچین |
استاد خاکشناسی- دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
اصغر مشهدی جعفرلو | mashhadi jafarlou
کارشناس ارشد خاکشناسی
اسماعیل زارع |
کارشناس ارشد خاکشناسی
الهام ناصری |
کارشناس ارشد خاکشناسی
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_105679_5c4401bddcd236f6a3426a600038f1ea.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات