این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)، جلد ۲۸، شماره ۱۰۷، صفحات ۶۷-۷۳

عنوان فارسی اثر رقابت علف های هرز بر پروتئین بذر، هدایت الکتریکی بذر و کلروفیل نسبی برگ در لوبیا
چکیده فارسی مقاله به منظور ارزیابی اثر رقابت علف های هرز بر برخی خصوصیات لوبیا ). Phaseolus vulgaris L (، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کاملتصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار در سال 1390 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل دوگروه تداخل و کنترل علف های هرز ) 10 ، 20 ، 30 ، 40 و 50 روز پس از سبز شدن لوبیا( بود. دو تیمار تداخل و کنترل تمام فصل علف های هرز نیز بهعنوان تیمارهای شاهد در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی از لحاظ کلروفیل نسبی برگ در سطح احتمال 1 درصد و از نظرپروتئین بذر در سطح احتمال 5 درصد اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند. کمترین مقدار پروتئین بذر ) 56 / 19 درصد( در تیمار تداخل کامل علفهای هرز مشاهده شد، در حالی که بیشترین مقدار این صفت ) 2/ 21 درصد( مربوط به تیمار کنترل کامل علف های هرز بود. هدایت الکتریکی بذرتحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. با افزایش دوره های تداخل علف های هرز، به تدریج از عملکرد دانه کاسته شد، به طوری که عملکرد دانه از 1/ 2869کیلوگرم در هکتار، در تیمار مهار تمام فصل علف های هرز به 3/ 1168 کیلوگرم در هکتار در تیمار تداخل کامل علف های هرز رسید. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که تداخل علف های هرز علاوه بر کاهش عملکرد دانه، می تواند کیفیت محصول را نیز، به واسطه تغییر در ترکیبات موجود در بذرنظیر پروتئین، تحت تأثیر قرار دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تاج خروس، تداخل، تراکم، سلمه تره، وزن خشک،

عنوان انگلیسی Effect of Weed Competition on Seed’s Protein, Seed’s Electrical Conductivity and Leaf’s Relative Chlorophyll Content of Dry Bean
چکیده انگلیسی مقاله In order to determine effects of weed competition on some different traits of dry bean (Phaseolus vulgaris L.), an experiment wasconducted at the Agricultural Research Station of Hamadan during 2011 cropping season. The experiment was a Randomized CompleteBlock Design with 3 replications. The treatments consisted of two different periods of weed interference which weeds were eitherremoved or infested the plots for an increasing duration of time (10, 20, 30, 40, 50 days) after crop emergence. Additionally, two treatmentsconsisted of season long weed-infested and season long weed-free periods were adopted as control plots. Results showed thattreatments had a significant difference at 1% and 5% probability levels for leaf’s chlorophyll content and seed’s protein, respectively.The lowest protein value (19.56%) was observed in full season weed-infested treatment, while the highest one (21.20%) was observed infull season weed-free treatment. Weed competition did not have any significant effect on seed’s EC. Increasing duration of weed infestedperiods reduced grain yield so that it was decreased from 2869.1 kg.ha-1 in season long weed-free treatment to 1168.3 kg.ha-1 in seasonlong weed-infested treatment. Therefore, it can be concluded that weed interference not only reduces the grain yield but it can also affectthe quality of the crop through modifying of seed’s compounds such as protein content.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین قمری |
دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی گروه اکوفیزیولوژی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

گودرز احمدوند |
، دانشیار فیزیولوژی گیاهان زارعی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینای همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)


نشانی اینترنتی http://aj.areo.ir/article_105688_584d0f26fd8d087d83767a76a5fc34f7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات