این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۷، صفحات ۹۱-۹۸
عنوان فارسی
بررسی صفات فیزیولوژیکی خلر و جو در کشت خالص و مخلوط در شرایط آبی و دیم
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی برخی صفات فیزیولوژیکی مانند فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت)سوپر اکسید دسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز(و تولید بیومارکرها )مالون دی آلدهید، دی تیروزین، دی هیدروکسی گوانوزین( آزمایشی در سال زراعی 87 - 86 در دو محیط آبی و دیمدرمرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان اجرا گردید. آزمایش با استفاده از دو گیاه علوفه ای خلر و جو در کشت خالص و مخلوط در قالب طرحبلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انجام گردید. تیمارها عبارت بودند از: 1- کشت خالص جو) -2 )Hordeum vulgareL کشت خالص خلر-3 )Lathyrus sativus( نسبت 75 درصد خلر، 25 درصد جو 4- نسبت 50 درصد خلر، 50 درصد جو 5- نسبت 25 درصد خلر، 75 درصد جو. نتایجنشان داد میزان تولید بیومارکرها (مالون دی آلدهید، دی تیروزین، دی هیدروکسی گوانوزین( و فعالیت آنزی مها )سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز،گلوتاتیون پراکسیداز( و میزان هدایت الکتریکی در شرایط دیم بیشتر از آبی بود. اندازه گیری آنزیم های آنتی اکسیدانت به عنوان آنزیم های ضدتنش نشان داد که در شرایط دیم با افزایش میزان تولید بیومارکرها، میزان فعالیت آنزیم ها نیز افزایش یافت. همچنین درصد نیتروژن، محتوای آبنسبی و کلروفیل a,b در شرایط آبی بیشتر از دیم بود. در نسب تهای بالاتر کشت خلر و نسب تهای پایین جو در کشت مخلوط، فعالیت آنزی مها، درصدنیتروژن، محتوای آب نسبی و کلروفیل a,b بیشتر و میزان تولید بیومارکرها و هدایت الکتریکی کمتر بود. با افزایش نسبت لگوم در مخلوط فعالیتآنزیم های آنتی اکسیدانت )سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز( افزایش و تولید بیومارکرها (مالون دی آلدهید، دی تیروزین، دیهیدروکسی گوانوزین( کاهش یافت. با افزایش نسبت لگوم در مخلوط فعالیت آنزی مهای آنتی اکسیدانت افزایش و تولید بیومارکرها کاهش یافت.یکی از دلایل افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت در نسبت های کشت مخلوط با نسبت بالای لگوم ، وجود باکتری های ریزوبیوم و تأثیر اینباکتر یها در افزایش رادیکال های آزاد اکسیژن م یباشد. لذا برای تثبیت نیتروژن در طول دوره گره سازی و از بین بردن رادیکا لهای آزاد اکسیژن،فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت افزایش یافته و در نتیجه تولید بیومارکرها کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش اکسیداتیو، ریزوبیوم، کشت مخلوط، گرامینه، لگوم،
عنوان انگلیسی
Study of physiological traits of grass pea with barely in pure and mixed cropping under dry land and irrigated conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate some physiological traits such as activity of antioxidant enzymes (Superoxid-Dismutase, Catalase, Glutathioneperoxidase) and production of biomarkers (Malon De Aldeide, Dityrozin, Dihydroxy guanozin), an experiment was carried out in twodry land and irrigated conditions at Zanjan Agricultural Research Center during 2007-2008. The experiment using two plants grasspea and barely in pure and mixed cropping was designed as randomized complete blocks with five treatments and four replications.Treatments were as fallows: 1. pure stand of barely 2. pure stand of grass pea 3. ratio of 75% grass pea +25% barely, 50% grass pea+50% barely , 25% grass pea +75% barely. Results showed that production levels of biomarkers (MDA, DI-TY, DG) and enzymesactivity (SOD, CAT, GPX) and electrical conductivity (EC) were higher in dry land compared to irrigated condition. The measurementof anti-oxydant enxymes as anti-stress enzymes showed that enzymes activity increased with increasing biomarkers production rate indry condition. In addition, % nitrogen, relative water content (RWC), chlorophyll content a, b in dry condition were lower than irrigatedcondition. Higher ratio of grass pea and lower ratio of barley in mixed croppings, there were greater enzymes activity (SOD,CAT,GPX),% nitrogen, RWC, chlorophyll a,b, and lower amount of biomarkers (MDA, DI-TY, DG) and EC. With increasing of ratio legume inmixtures, activity of antioxidant enzymes increased and biomarkers production decreased. One reason for increasing activity of antioxidantenzymes in mixcropping with high ratios of legume was due to rhizobium bacteria and effects of these bacteria in increasing freeradical oxygens. Therefore, for nitrogen fixation during nodule formation and elimination oxygen free radicals, activity of antioxidantenzymes increased and, thus biomarkers production decreased.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gramineae, Legume, Mix cropping, oxidative stress, Rhizobium
نویسندگان مقاله
سیده سودابه شبیری | seyede sudabeh
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
داوود حبیبی |
، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
علی کاشانی |
استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
فرزاد پاک نژاد |
، دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
حسین جعفری |
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_105709_e6d512a3e369c6917481179f341d5638.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات