این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)، جلد ۲۸، شماره ۱۰۷، صفحات ۱۷۵-۱۸۲

عنوان فارسی تاثیر تنش شوری در مراحل مختلف رشد بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی دو رقم برنج در شرایط گلخانه
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثرات تنش شوری در مراحل مختلف رشد بر صفات مورفو فیزیولوژیکی برنج، آزمایش گلخانه ای به صورت اسپلیت فاکتوریلدر قالب طرح کامل تصادفی در سه تکرار با دو رقم دیلم و PSBRC88 در کرت های اصلی و سه سطح شوری 0، 6و 12 دسی زیمنس بر متر در سهمرحله رشدی رویشی، ساقه دهی وگلدهی در کرتهای فرعی به صورت فاکتوریل اجرا شد. اعمال تیمار شوری در هر مرحله به مدت بیست روز درمحلول غذایی یوشیدا انجام گرفت. نتایج نشان داد سطح و وزن خشک برگ وکل با افزایش شوری در مراحل مختلف رشدی کاهش یافت. غلظتیون پتاسیم برگ با افزایش سطح شوری کاهش ، ولی غلظت یون سدیم برگ افزایش نشان داد. مقدار عدد کلروفیل متر، محتوی آب نسبی، هدایتروزنه ای و سرعت فتوسنتزی نیز کاهش یافت. میزان کاهش در مرحله گلدهی بیشتر از مراحل رشد رویشی و ساقه دهی بود. بیشترین کاهش تولیدماده خشک در هرمرحله رشدی درتنش شوری 12 دسی زیمنس بر متربود.آب شور با هدایت الکتریکی 12 دسی زیمنس بر متر سبب کاهش رشدسطح برگ ، وزن خشک کل ، هدایت روزنه ای و سرعت فتوسنتزی به میزان 12 ، 25 ، 48 و 55 درصد در مرحله گلدهی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله برنج، سرعت فتوسنتزی، شوری، مراحل رشد، هدایت روزنه ای،

عنوان انگلیسی Effect of salt stress on some morphophysiological characters of two rice culitivars during different growth stages at greenhouse
چکیده انگلیسی مقاله In order to evaluate the effects of salt stress in different growth stages on morpho-physiological traits in rice, a greenhouse experimentswas conducted in three replications with using two rice cultivars, including Daylam and PSBRC88 as main plats, as well asthree salinity levels including 0, 6 and 12 dS/m at vegetative growth, stem elongation and flowering as sub-plots in a split plot factorialbased on RCBD. Salinity treatments were imposed for 20 days in nutrition solution at each stage. Results showed that total and leafarea as well as their dry weight, decreased with increasing salinity at different growth stages. K+ concentration with increasing salinitylevels decreased while that of Na+ increased. The SPAD value, RWC, stomatal conductance and photosynthetic rate also declined.Reduction at flowering stage was more than vegetative growth and stem elongation stages. The maximum reduction in dry matter inany growth stage of growth, was observed at 12 dS m salinity level. Saline water with EC 12 dS/m, at the flowering stage reduced leafarea, total dry weight, photosynthetic rate and stomatal conductance by as much as 12, 25, 48 and 55 percent.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الهیار فلاح |
استادیار پژوهشی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات برنج کشور

اسنفدیار فرهمندفر | اسنفدیار
اسفدیار فرهمندفر، استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

فواد مرادی |
استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
سازمان اصلی تایید شده: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران


نشانی اینترنتی http://aj.areo.ir/article_105720_ccd2532a36781b196fb3bf3ebf3da87d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات