این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)، جلد ۲۸، شماره ۱۰۶، صفحات ۸۸-۹۳

عنوان فارسی بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره جو زراعی بر جوانه زنی، رشد رویشی و فعالیت برخی آنزیم های حیاتی گیاهچه سوروف ) )Echinocloa colonu
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور بررسی تاثیر دگرآسیبی عصاره اندامهای هوایی جو بر رشد گیاهچه سوروف در مراحل جوانه زنی و رشد رویشی در دانشگاهآزاد اسلامی واحد شوشتر در دو آزمایش جداگانه انجام شد. هر دو آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارهایآزمایش شامل عصاره های 25،50 و 75 درصد جو و شاهد )آب مقطر( بود. نتایج آزمایش جوانه زنی نشان داد که افزایش غلظت عصاره جو، غلظتمالون دی آلدهید بافت گیاهچه سوروف را افزایش و فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و درصد جوانه زنی سوروف را کاهش داد. کمترین فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز سوروف در عصاره 75 درصد جو به میزان 09 / 2 نانومول در بذر در دقیقه مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره جو سبب کاهشوزن گیاهچه، فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت و فعالیت آنزیم ساکاروز سنتتاز در سوروف شد، اما غلظت مالون دی آلدهید بافت گیاهچه سوروف راافزایش داد. کمترین فعالیت ساکاروز سنتتاز ) 2/ 1 نانومول بر میلی گرم پروتئین در دقیقه( و بیشترین میزان غلظت مالون دی آلدهید ) 74 / 0 نانومولبر گرم وزن تر( گیاهچه سوروف تحت تاثیر تیمار محلول پاشی با عصاره 75 درصد جو مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره جو سببافزایش تخریب غشا سلولی و کاهش فعالیت آنزیم های حیاتی مانند آلفا آمیلاز و ساکاروز سنتتاز در گیاهچه سوروف شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلفا آمیلاز، جو، سوروف، ساکاروز سنتتاز، مالون دی آلدهید،

عنوان انگلیسی Effect of allelopathic extracts of Barley on germination, vegetative growth and some enzymes activates of Echinocloa colonum
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the allelopathic potential of barley extracts against Echinocloa colonum at Islamic Azad University,Shoushtar Branch, Iran at germination and vegetative growth stage. Both of experiments were laid out according to Complete BlockRandomize design with four replications and treatments were 0, 25, 50 and 75 % barley extract concentration. Barley extracts applicationexhibited gradual rise in inhibitory effects on seedling weight, antioxidant enzymes activities and α-amylase activity but elevated themalondialdehyde concentration in Echinocloa colonum seedling. The lowest α-amylase activity was noted at higher levels of extractapplication (2.09 nmol seed-1 min-2). Likewise, seedling weight, antioxidant enzyme activities and sucrose synthesis activity weredeclined with barley extract application but malondialdehyde concentration increased. Minimom sucrose synthesis reduction (1.2 nmolprot-1 min-2) and maximum malondialdehyde reduction (0.74 nmol gr wight) was noted at 70% level of barley extract application. . Inconclusion, barley extract had strong allelopathic potential against Echinocloa colonum and decreased α-amylase and sucrose synthesisactivity but increased cell membrane damage
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله روزبه فرهودی |
دانشیار گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر (Islamic azad university of shooshtar)

نسرین دارمی زاده |
دانشجوی سابق کارشنارسی ارشد گروه شناسایی و مبارزه با علف هرز، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر (Islamic azad university of shooshtar)


نشانی اینترنتی http://aj.areo.ir/article_105727_6e1a6b5325670eb05f6029cd60144824.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات