این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۸، شماره ۱۰۶، صفحات ۱۲۶-۱۳۴
عنوان فارسی
اثر ورمی کمپوست با منشا کود گاوی آغشته به نانو ذرات اکسید مس و اکسید روی بر برخی خصوصیات زراعی لوبیا چیتی
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر ورمیکمپوست تولیدی از کود گاوی آغشته به نانو ذرات اکسید مس و اکسید روی بر برخی خصوصیات زراعی لوبیا چیتی،آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح بلو کهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. فاکتورها شامل میزان نانو ذرات )صفر، 4/ 0،8 / 0 و 2/ 1گرم برکیلوگرم وزن بستر(، ورمی کمپوست ) 5/ 2، 5 و 5/ 7 درصد وزنی بستر( و نوع نانو ذرات )اکسید مس و اکسید روی( بودند. پس از آماد هسازی بسترها،به هر یک تعدادی کرم بالغ گونه ی Eisenia fetida اضافه و پس از یک هفته نانو ذرات به صورت محلول به بسترها اضافه گردیدند. پس از سه ماهورم یکمپوست آماده شده با توجه به وزن بسترهای کشت با خاک مخلوط و بذور لوبیا چیتی به صورت هیرم کاری کشت گردید. نتایج نشان داد باافزایش هر دو نوع نانو ذرات، سبزینگی برگها، تعداد دانه در غلاف، تعداد غلاف در بوته، وزن غلاف، طول غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکردبیولوژیک، شاخص برداشت، طول ساقه و پروتئین دانه کاهش و غلظت مس و روی در دانه افزایش یافت. در سطوح یکسان نانو ذرات )به جزء سطحاول( سبزینگی برگ ها، تعداد غلاف ها، وزن صد دانه، عملکرد دانه، طول ساقه و غلاف در نانو ذرات اکسید روی بیشتر از نانو ذرات اکسید مس بود.همچنین در سطوح یکسان نانو ذرات و ورمی کمپوست میزان تجمع روی بیشتر از تجمع مس در دانه بود. در صورت مصرف نانو ذرات اکسید مس،عملکرد دانه 66 درصد کاهش و با مصرف نانو ذرات اکسید روی 35 درصد کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوذرات، تجمع، ورم یکمپوست، عملکرد دانه، لوبیا چیتی،
عنوان انگلیسی
Effect of produced Vermicompost from cow manure impregnated to copper oxide (CuO) and Zinc Oxide (ZnO) Nanoparticles on some properties of wax bean crop (Vigna unguiculata)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of vermicompost produced from cow manure impregnated to copper oxide and zinc oxide nanoparticles onsome properties of wax bean crop (Vigna unguiculata), an experiment factorial were done based on a randomized complete block designin three replications. The experiment factors were as follows: nanoparticles (0, 0.4, 0.8 and 1.2 g/kg weight of substrate), vermicompost(2.5, 5 and 7.5 g/kg weight of substrate) and kind of nanoparticles (copper oxide and zinc oxide). After preparation of substrates, toany one of them was added adult worm Eisenia fetida and after a week were added nanoparticles to substrate as a solution. After threemonths, vermicompost prepared according to the weight of cultivation substrate was cultivated with mix soil and grain of wax bean asa wet planting. Results showed with increasing in both nanoparticles decreased spad leaves chlorophyll, number grain in pod, numberof pod in bush, weight of pod, pod length, weight of hundred grains, grain yield, biological yield, harvest index, stem length and grainprotein and increased concentration copper and zinc in grain. In similar level nanoparticles (except first level), spad leaves chlorophyll,number of pods, weight of hundred grains, grain yield, stem length and pod length in zinc oxide nanoparticles were more than copperoxide nanoparticles. In similar level nanoparticles and vermicompost accumulation of zinc in grain was more than copper. With comsumptionof copper oxide nanoparticles, grain yield decreased 66 percent and With comsumption of zinc oxide nanoparticles, grain yielddecreased 35 percent.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فریده بهبودی |
دانشجوی دکتری رشته زراعت گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
ایرج اله دادی | iraj allah
ایرج اله دادی، استادیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
ابراهیم محمدی گل تپه | mohammadi goltapeh
استاد گروه بیماری شناسی گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_105732_f09a0190566e00cb6bcc7873d10b66c9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات