این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۲۶-۳۳
عنوان فارسی
بررسی واکنش زوفا ) Hyssopus officinalis ( به سطوح تنش شوری )کلریدسدیم( و آب دریاچه ارومیه در مرحله جوانه زنی و گیاهچه
چکیده فارسی مقاله
بررسی سطوح شوری صفر تا 20 دس یزیمنس برمتر ناشی از کلریدسدیم و آب دریاچه ارومیه بر جوانه زنی و رشد گیاهچه زوفا،نشان دا که کمترین درصد ) 13 درصد(، سرعت ) 4/ 1 جوانه در روز(، شاخص ) 2( و بیشترین کاهش ) 79 درصد( جوانه زنی در شوری 20دسی زیمنس برمتر و بیشترین درصد ) 73 درصد(، سرعت ) 1/ 8 جوانه در روز(، شاخص ) 23 ( و کمترین کاهش درصد ) 6درصد افزایش(جوانه زنی در شوری 8 دسی زیمنس برمتر کلریدسدیم به دست می آید. بیشترین درصد ) 70 درصد(، سرعت ) 8/ 7 جوانه در روز(، شاخص) 23 ( و کمترین کاهش درصد ) 2درصد افزایش( جوانه زنی نیز از شوری 8 و کمترین درصد ) 54 درصد(، سرعت ) 6 جوانه در روز(، شاخص) 11 ( و بیشترین کاهش درصد ) 22 درصد( جوانه زنی از شوری 20 دسی زیمنس برمتر آب دریاچه حاصل م یگردد. زمان تا 50 درصد جوانهزنی، طول ساقه چه، طول ریشه چه، نسبت طول ساقه چه به طول ریشه چه، وزن تر گیاهچه و وزن خشک گیاهچه در آخرین سطحشوری کلریدسدیم قابل اندازه گیری نبودند. بنابراین بیشترین ) 4/ 1 سانتی متر( و کمترین طول ریشه چه ) 7/ 0 سانتی متر( به ترتیبمربوط به تیمار شاهد و شوری 16 دسی زیمنس برمتر بود. علیرغم معنی دار شدن اثر کلریدسدیم بر نسبت طول ساقه چه به ریشه چه،مقایسه میانگین ها اختلاف معنی داری بین تیمارها از نظر این نسبت نشان نداد. در آب دریاچه کمترین زمان لازم برای جوانه زنی 50درصد بذرها ) 81 ساعت( در شوری 8 دسی زیمنس برمتر مشاهده شد که با غلیظتر شدن بیشتر آب دریاچه افزایش یافته و در غلظت20 دسی زیمنس برمتر به بیش از 2 برابر شاهد ) 162 ساعت( رسید. بیشترین طول ساقه چه ) 7/ 2 سانتی متر( و ریشه چه ) 4/ 1 سانتیمتر( از شوری 4 دسی زیمنس برمتر آب دریاچه بدست آمد که با افزایش شوری از طول آنها کاسته شده و در 20 دسی زیمنس برمتربه حداقل )به ترتیب 6/ 0 و 3/ 0 سانتی متر( رسیدند. بیشترین وزن تر ) 088 / 0 گرم( و خشک ) 0077 / 0 گرم( گیاهچه از شوری 16 دسیزیمنس برمتر آب دریاچه و کمترین وزن تر ) 064 / 0 گرم( و خشک ) 0057 گرم( گیاهچه از تیمار شاهد بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوانه زنی، زوفا، شوری،
عنوان انگلیسی
Hyssopus officinalis responses to salinity of sodium chloride and Urmia lake water at germination and seedling growth
چکیده انگلیسی مقاله
Investigation of salinity levels of 0 to 20 dS.m-1 of sodium chloride and Urmia Lake water on the Hyssopus officinalis showed that the minimum percent (13%), rate (1.4 per day), index (2) of germination and maximum amounts of reduction in germination (79%) were occurred at 20 dS.m-1, but the maximum one of percent (73%), rate (8.1 per day), index (23) of and minimum reduction of germination (6% increases) were occurred at 8 dS.m-1 of sodium chloride. The maximum percent (70%), rate (7.8 per day), index (23) of and minimum reduction of germination (2% increase) was obtained in 8 ds.m-1, but the minimum one of percent (54%), rate (6 per day), index (11) of and maximum reduction of germination (22% increase) Were obtained from 20 dS.m-1 of Urmia Lake water. Time to 50% germination, shoot and root length, ratio of shoot/root length, fresh and dry seedling weight were not measurable at the 20 dS.m-1 of sodium chloride. So, the longest (1.4 cm) and shortest (0.7 cm) root were respectively obtained from control (0 dS.m-1) and 16 dS.m-1 of sodium chloride. Despite of significance effect of sodium chloride on shoot/root length ratio, comparison of means showed any differences. Time to 50% germination was shortest (81 h) and longest (162 h) at 8 and 20 dS.m-1 of Lake water. The longest shoot (2.7 cm) and root (1.4 cm) was observed at 4 ds.m-1 and the shortest (0.6 and 0.3 cm) at 20 ds.m-1, respectively. The highest fresh (0.088 g) and dry (0.0077 g) weight of seedling were obtained from 16 dS.m-1 of Urmia Lake water, and the lowest fresh (0.064 g) and dry (0.0057 g) seedling weight were obtained from control.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
germination, Hyssopus officinalis, Salinity
نویسندگان مقاله
علیرضا پیرزاد |
دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_103052_e46ee207aa5f40f9f184e6a5ff4668a9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات