این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۱۱۱-۱۱۸
عنوان فارسی
ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه در کشت مخلوط خلر و جو
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تاثیر نسبت های اختلاط خلر ) Lathyrus sativa ( و جو ) Hordeum vulgare ( در تولید علوفه تر و تعیین کیفیتعلوفه یک آزمایش مزرعه ای در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بیرجند در سال زراعی 1388 - 1389 انجام شد. برای این منظور از طرحآماری فاکتوریل بصورت بلوک های کامل تصادفی با 15 تیمار و سه تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 3 تراکم کم ) 300 بوته در متر مربعبرای جو و 50 بوته در متر مربع برای خلر(، متوسط ) 400 بوته در متر مربع برای جو و 65 بوته در متر مربع برای خلر( و زیاد ) 500 بوتهدر متر مربع برای جو و 80 بوته در متر مربع برای خلر( و 5 نسبت اختلاط ) 25:75 ، 50:50 ، 75:25 ، 100:0 ، 0:100 جو و خلر( بودند. پساز برداشت علوفه تر، عملکرد کمی و کیفی علوفه خلر و جو در کشت خالص و مخلوط مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، سطوحمختلف تراکم بوته بر صفات ارزیابی شده به غیر از عملکرد علوفه خشک مخلوط، درصد خاکستر و NDF بر سایر صفات تاثیر معنیداری نداشت ولی عملکرد کمی و کیفی علوفه خلر و جو تحت تاثیر تیمار نسبت های مختلف اختلاط قرار گرفتند. از نظر عملکرد علوفهتر کشت خالص خلر با 22222 کیلوگرم در هکتار و در میان تیمارهای مخلوط نسبت اختلاط 25:75 )خلر : جو( با تولید 22088 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد را به خود اختصاص دادند. بررسی LER کشت مخلوط علوفه نشان داد که نسبت اختلاط 50:50 در تراکممتوسط با نسبت برابری زمین ) 32 / LER = 1 ( بالاتر از سایر نسبت های کاشت قرار گرفت . همچنین در بررسی کیفیت علوفه کلیه صفاتکیفی به غیر از درصد چربی خام علوفه تحت تاثیر تیمار نسبت های اختلاط در کشت مخلوط قرار گرفته و معنی دار شدند. بیشترینعملکرد پروتئین از نسبت اختلاط 50:50 )خلر : جو( بدست آمد و از طرفی با افزایش خلر به سیستم کشت جو، همواره درصد خاکسترو NDF بهبود یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کشت مخلوط، خلر، جو، عملکرد علوفه تر، کیفیت علوفه،
عنوان انگلیسی
Quantitative and qualitative performance evaluation of green pea and barley forage intercropping
چکیده انگلیسی مقاله
To evaluate the effect of intercropping of grass pea (Lathyrus sativa) and barley (Hordeum vulgare) in forageproduction and forage quality of a field trial was conducted at the research farm of the University of Birjand in the1388-1389 crop year. For this purpose statistical factorial design was used in a randomized complete block with15treatments and three replications.Treatments consisted of three low density(300 plant per square meter for barley,500plants per square meter for grass pea) , the average (400 plants per square meter for barley and 65 plants per squaremeter for grass pea) , high density (500 plants per square meter for barley and 80 plants per square meter for grasspea) , 5mixing ratio(25:75 , 50:50 , 75:25 ,100:0 , 0:100 of barley and grass pea mixture). After forage yield harvest,forage, quantitative and qualitative performance of green pea and barley in pure and mixed cultures were studied.Results showed that different levels of plant density on evaluated traits had no significant effect on other traits exceptintercropping dry matter yield, ash percent and NDF.but the grass pea and barley forage quantity and quality weretested with different intercropping treatments. highest fresh forage yield was devoted to grass pea mono cropping with22222kg/ ha and among the intercropping ratios of25:75 (grass pea: barley)produced 22,088 kilogramsper hectare.Indices of intercropping forage ratio respectively, showed that the ratio of 50:50 at average density of LER = 1.32 andthe mixing ratio . Forage quality analysis showed that all forage quality traits which affected with the intercroppingratios except crude fat were significant.The highest yield of protein was at the mixing ratio50:50(grass pea: barley)Theeffects of different ratios of mixed barley and grass pea were significant on measured traits. Also with increasing grasspea to barley cultivation system, the ash percentage and NDF were improved.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ستایش خردمند |
کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
سهراب محمودی |
دانشیار اگرواکولوژی دانشگاه بیرجند دانشکده کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
احسان احمدی |
کارشناس زراعت و اصلاح نباتات
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_103358_efcd1c147447154cb8698924a8cf2205.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات