این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۱۷۲-۱۸۱
عنوان فارسی
بررسی نیاز غذایی یونجه در سطوح مختلف شوری استان قم
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، نیاز غذایی یونجه در شرایط شور استان قم مطالعه شد. آزمایش با سه سطح فسفر ) 0، 100 و 200 کیلوگرم در هکتارسوپرفسفات تریپل(، سه سطح نیتروژن ) 0، 250 و 500 کیلوگرم در هکتار اوره به صورت تقسیطی پس از هر چین(، دو سطح پتاسیم) 0 و 100 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم( و سه سطح شوری آب آبیاری ) 6 ، 8 و 10 دسی زیمنس بر متر( به عنوان 4 فاکتور در طرحبلوک کامل تصادفی و با سه تکرار و در طی دو سال مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق، نشان داد که اثر مستقل نیتروژنو فسفر موجب افزایش ماده خشک یونجه شد. با افزایش شوری تا حد 8 دسی زمینس بر متر نیاز گیاه به این دو کود افزایش یافت. دربالاترین سطح شوری ) 10 دسی زیمنس بر متر( کاهش عملکرد مشاهده گردید. بطوریکه کاربرد کود هیچ تاثیر معنی داری بر افزایشعملکرد نشان نداد. در هیچ یک از سالها اثر مستقل پتاسیم بر عملکرد معنی دار نبود. با افزایش سطوح شوری، غلظت عناصر پرمصرفاز قبیل نیتروژن، فسفر و پتاسیم و نیترات گیاهی کاهش یافت. کاربرد کودهای نیتروژنه و پتاسه منجر به افزایش معنی دار غلظت نیتراتدر گیاه گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شوری، یونجه، نیتروژن، فسفر، پتاسیم و نیترات،
عنوان انگلیسی
Determination of alfalfa nutrition requirement in different salinity levels
چکیده انگلیسی مقاله
In this project, alfalfa nutritional requirement was studied in saline soils of Qom province. The experiment was conducted with 3 levels phosphorus (0,100 and 200 kg Triple superphosphate /ha), 3 levels nitrogen (0, 250 and 500 kg Urea/ha splited for per cutting), 2 levels potassium (0 and 100kg Potassium sulfate/ha) and 3 levels salinity in irrigation water (6, 8 and 10 (dS/m)) as 4 factors in randomize complete block design, with 3 replications in 2 years. Results of this study showed that independent effect of nitrogen and phosphorous, resulted in the increase of alfalfa dry matter. with increasing salinity up to level 8 (dS/m), plant need to these fertilizers increased. In the highest salinity level (10 dS/m) a reduction in yield was observed, so that fertilizer application had no significant effect on yield. In none of years, independent effect of potassium on yield was not significant. With increasing salinity levels, concentration of macronutrients including N,P, and K and nitrate alfalfa decreased. Application of nitrogen and potassium fertilizers caused an increase of nitrate (NO-3) concentration in plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لیلا تابنده |
کارشناس ارشد بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_103374_0bd095287ee2cf040f240500df21541b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات