این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
پژوهش های کاربردی زراعی (زراعت سابق)
، جلد ۲۷، شماره ۱۰۴، صفحات ۶۹-۷۵
عنوان فارسی
بررسی اثرات سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد، خواص کمی و کیفی دانه دو رقم برنج )طارم و شیرودی(
چکیده فارسی مقاله
کیفیت تولید به اندازه کمیت در همه مسیرهای زندگی و بطور مستقیم در مصرف کالاها اهمیت زیادی دارد. به منظور ارزیابی برخی خواص کیفی و کمیدانه برنج تحت تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری در دو رقم طارم محلی و شیرودی، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در موسسه تحقیقات برنج کشور-معاونت مازندران در سال زراعی 1388 انجام گردید. تیمارها شامل 5 سطح آبیاری: 1-غرقاب دائم به ارتفاع 5 -3 سا نتیمتر در طول دوره رشد، 2- آبیاری به ارتفاع 5 سانتیمتر پس از ناپدید شدن آب از سطح زمین، 3- آبیاری به ارتفاع 5 سانتیمتر 2 روز پس از ناپدیدشدن آب از سطح زمین، 4- آبیاری به ارتفاع 5 سانتیمتر 5 روز پس از ناپدید شدن آب از سطح زمین و 5- اشباع دائم در طول دوره رشد با سه تکرار انجام شد. در هر تیمار میزان عملکرد و برخی شاخصهای کیفی دانه اندازهگیری شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که بین عملکرد تیمارها، در سطح یک درصد اختلاف معنیداری وجود داشت و در هر دو رقم بیشترین عملکرد در تیمار غرقاب دائم بوده که مقادیر آن برای طارم و شیرودی بهترتیب 3/4210 و 7/6799 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد. میزان سختی، درصد خرد، نسبت طویل شدن، طول دانه بعد از پخت، درصد آمیلوز و غلظت ژل نیز در سطوح مختلف آبیاری اختلاف معنیدار از لحاظ آماری داشته است. بهترین روش آبیاری در طارم از لحاظ سختی دانه (1/13 نیوتن) و درصد خرد دانه (15%) روش غرقاب دائم آبیاری میباشد، اما در رقم شیرودی که از ارقام پر محصول است بهترین روش آبیاری از لحاظ میزان سختی دانه (8/17 نیوتن) و درصد خرد دانه (5/19%)، روش اشباع دائم میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of different levels of Irrigation on yield and qualitative properties of two rice varieties (Tarom and Shiroodi)
چکیده انگلیسی مقاله
Quality of produce is as much important as quantity in all stages of life and particularly in direct consumptionof commodities. In order to evaluate some rice grain physicochemical properties in different irrigation regimes intwo varieties (Tarrom and Shiroodi), a field experiment was carried out on randomized complete block design at riceresearch institute of Mazandaran in 2010. Treatments includes five irrigation regimes, viz., T1: permanent flooding with3-5cm height throughout growing season, T2: irrigation with 5cm height after disappearing water from soil surface,T3: irrigation with 5cm height 2 day after disappearing water from soil surface, T4: irrigation with 5cm height 5 dayafter disappearing water from soil surface and T5: permanent saturation during growth period, with three replication.In each treatment, yield and some grain quality parameters were measured. The statistical analysis showed that, therewas a significant differences in yield between treatments (α< 0.01), with highest yield in continuously flooded treatment,4210kg/ha and 6799.7kg/ha in Tarom and Shiroodi, respectively. There were significant differences in grain hardness,broken rice percentage, elongation ratio, elongation after cooking, Amylose content and Gel consistency in differentirrigation levels. Based on the results of the different irrigation methods, the best grain hardness amount (13.1 Nioton)and reduced broken rice percentage (15 %) in Tarrom variety were obtained by the permanent flooding method, but forShiroodi variety, the best grain hardness amount (17.8 Nioton) and reduced broken rice percentage (19.5 %) were gainedby the permanent saturation method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مصطفی یوسفیان |
محقق مؤسسه تحقیقات برنج کشور- معاونت مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات برنج کشور
بهروز عربزاده |
عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات برنج کشور- معاونت مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات برنج کشور
صاحب سودایی مشایی | sodaei mashaii
محقق بخش خاک و آب مؤسسه تحقیقات برنج کشور- معاونت مازندران
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات برنج کشور
یاسر محمدی نشلی | mohammadi nesheli
دانش آموخته کارشناسی ارشد ماشین آلات کشاورزی
نشانی اینترنتی
http://aj.areo.ir/article_101680_1db7f4b719c9caf39633ce33dac0e396.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات